|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

ĐAČKE ZADRUGE, DIGITALIZACIJA, EKSKURZIJE Šarčević: Škole u Srbiji očekuju mnoge novine

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 13.12.2018
Reforme u obrazovnom sistemu Srbije se nastavljaju i neke od njih tiču se novih modela ekskurzija i đačkih zadruga, izjavio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

image
promo
/11


 

Kako se navodi u saopštenju, ministar je istakao i da predstoje veliki poslovi kada je reč o digitalizaciji, ali i ulaganja u opremu škola i infrastrukturu.
- ?Jedinica za upravljanje projektima uspela je da za godinu dana više od 70 objekata koji su u stanju propadanja dovede u funkcionalno stanje - naveo je ministar i dodao da će u 2019. biti završena još 33 projekta.
Ministar prosvete obišao je danas Osnovu školu u Kotraži, Srednju školu "?Dragačevo"? u Guči, kao i OŠ "?Milan Blagojević"? u Lučanima u koju je, kako je rekao, uloženo oko milion evra.
- ?Tamo imamo velika ulaganja. Rade se instalacije, energetska efikasnost zgrade?U školi u Kotraži, takođe, smo videli šta su elementarni zahtevi. A to je školska kuhinja i oprema u okviru fiskulturne sale?, kazao je Šarčević.
Predsednica opštine Vesna Stambolić rekla je da je sa ministrom razgovarala o izgradnji sportske sale u Lučanima.
- ?Završetak sportske sale u Lučanima je sasvim izvestan i siguran. Dobili smo i instrukcije i sugestije od ministra kada je reč o dualnom obrazovanju u vezi promene nekih profila. Imali smo priliku da razgovaramo i o svemu što je važno za naše škole? - kazala je ona.

Kako se navodi u saopštenju, ministar je istakao i da predstoje veliki poslovi kada je reč o digitalizaciji, ali i ulaganja u opremu škola i infrastrukturu.

 

- Jedinica za upravljanje projektima uspela je da za godinu dana više od 70 objekata koji su u stanju propadanja dovede u funkcionalno stanje - naveo je ministar i dodao da će u 2019. biti završena još 33 projekta.

 

Ministar prosvete obišao je danas Osnovu školu u Kotraži, Srednju školu "Dragačevo" u Guči, kao i OŠ "Milan Blagojević" u Lučanima u koju je, kako je rekao, uloženo oko milion evra.

 

- Tamo imamo velika ulaganja. Rade se instalacije, energetska efikasnost zgrade.U školi u Kotraži, takođe, smo videli šta su elementarni zahtevi. A to je školska kuhinja i oprema u okviru fiskulturne sale, kazao je Šarčević.
Predsednica opštine Vesna Stambolić rekla je da je sa ministrom razgovarala o izgradnji sportske sale u Lučanima.

 

- Završetak sportske sale u Lučanima je sasvim izvestan i siguran. Dobili smo i instrukcije i sugestije od ministra kada je reč o dualnom obrazovanju u vezi promene nekih profila. Imali smo priliku da razgovaramo i o svemu što je važno za naše škole - kazala je ona.

 

Izvor: blic

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Deca koja imaju tantrume biće bogatija i u...
Ako se dete bori svim silama protiv tebe, ima tantrume i prkosi autoritetu - verovatnije je da će biti uspešnije u karij...
10
TRInejdžeri – Trogodišnji diktatori!
Kada ste shvatili da živite sa TRInejdžerom?
7
Infekcije genitalija kod devojčica
Jedan od najčešćih problema kod ženske dece je infekcija genitalnog regiona. To je ona česta, ali i dosadna infekcija pr...
5
Želja za detetom jača od potrage za „savrš...
Danas nije retkost da dete odrasta u jednoroditeljskoj porodici, uglavnom s majkom. Osim slučajeva gde zbog smrti partne...
4





Udar na novčanike: Koliko koštaju udžbenic...
Okvirne cene udžbenika za niže razrede osnovne škole određene su na osnovu spiskova OŠ „Desanka Maksimović“ iz Čokota ko...
Roditeljski sastanak - pre 40 godina!
Do koga je?



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here