|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Dobar start virusa al´ još bolja odbrana mame

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 19.3.2022
Evo jednog iskustva i korisnog saveta mame Danke čije je dete imalo česte probleme sa nosićem

image
Ne uzima više antibiotike, ja odreagujem na prvi znak, prvi dan bude bolje i nastavim jos 3-4 dana da joj dajem i čistim nos morskom vodom. Foto: Freepik.com
/11


Drage mame,

Da li se i vama dešava da vam dete krene u vrtić i nekad ne sastavi ni celu nedelju jer ga uvek “zakači“ neki virus, pa onda dok se ne zaleči ne ide još nedelju dana i tako u krug.
Vrlo često čujemo istu priču, “Od kada mi je dete krenulo u vrtić popilo je više lekova nego ja za ceo život, retki su dani kada moje dete nema zapušen nos, slinavi, kašlje“.


Tačno je da boravak u kolektivu prate razne infekcije, ali treba znati da u prve tri godine života dete i bez toga godišnje ima prosečno četiri do šest infekcija gornjih disajnih puteva.

Jedan od prvih znakova prehlade kod dece je curenje sekreta iz nosića. Manja deca ne znaju pravilno da izduvaju nos pa se sekret zadržava, zgušnjava i postaje idealna podloga za  dalji razvoj virusa i bakterija.  Takav, gust i žilav sekret koji se duže zadržava u nosnim šupljinama, počinje da se sliva u suprotnom pravcu, prema grlu. Tako se infekcija širi, sekret nadražuje grlo i javlja se prvo suvi kašalj, a kasnije i produktivni.


Evo jednog iskustva i korisnog saveta mame Danke čije je dete imalo česte probleme sa nosićem:

“Imam ćerku koja sada puni skoro 3 godine i sa 11 meseci smo krenuli u jasle. Dok sam se samo pridržavala inhalacija, kapi za nos i raznih rastvora sa morskom vodom bilo je i mnogo više komplikacija i često bi se sav taj sekret spustio na pluća, onda serija antibiotika, pa opet vrtić, zapušen nosić i sve u krug....

Elem, sa tim sam prestala i počela sam da koristim Cinnabsin tabletice, to mi je pedijatar dao kao predlog da eventualno probam ako hoću. To su  tabletice koje sam, dok je moja ćerka bila manja, rastvarala u čaši vode i davala joj da pije ujutru u podne  i uvece. Nije se bunila jer su slatke a kasnije, kada sam videla da se lako rastapaju, sam počela da joj dajem da sisa...Odlične su ... tog istog dana se njoj otpuši nosić, sekret sav izađe, bio žut, zelen ili kakav god. 

Ne uzima više antibiotike, ja odreagujem na prvi znak, prvi dan bude bolje i nastavim jos 3-4 dana da joj dajem i čistim nos morskom vodom. Ona se već navikla i čim krenu prve sline, zna da treba...:)


Topla preporuka za sve mame koje se pate sa inhalacijama, kapima za nos i raznim drugim lekovima, antibioticima. Ako ste i vi, kao mama Danka, pobornik biljnih i prirodnih rešenja za negovanje zdravlja, tablete se zovu Cinnabsin i moja apoteka u kraju ga ima, tako da pretpostavljam da ga i vi možete naći u vašoj apoteci.

 

Cinnabsin pomaže kod čišćenja nosića kod dece. Pomaže da sekret iz dečijeg nosića lakše izađe napolje, nema zapušenosti i na taj način, već na početku, zaustavlja dalji razvoj prehlade.

Zbog svog prirodnog sastava mogu da koriste i mališani u predškolskom uzrastu (od 2. godine), školarci, a efikasan je i kod odraslih koji imaju stalno zapušen nos ili česte upale sinusa.


Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Dečji nestašluk opasan po život
Alarmantno gotovo polovina nezgoda u kući događa se deci mlađoj od tri godine.Do četvrte godine preti pad sa visine
6
Koji obrok mališani smažu BRZO, BRŽE ILI Z...
Nutrino Junior kaša u zip pakovanju je savršen izbor za doručak, užinu ali i laganu večeru jer ne samo da zadovoljava de...
6
Šljive za đubre
Bajke i pripovetke za decu na Ringeraja.rs
6
Drago mi je, ja sam najgora mama na svetu
Nedostaje mi da budem sama, da šetam sama. Bez dece, bez muža. Da stavim slušalice i da hodam, da hodam, samo da hodam. ...
4





Razbili ste živin toplomer!!!
Nije neobično da se dete poigra toplomerom, koji lako puca kada padne na tvrdu podlogu. Tu obično nastane panika ako se ...
IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here