|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Dobra igračka je ona sa kojom se deca stvarno igraju, uče i razvijaju sposobnosti

Mama Danijela, 14.12.2016
Igra je najvažniji aspekt razvoja i učenja dece još od „uzrasta bebe“. Kroz igru se dešava mnogo toga, deca uče, razvijaju sposobnosti, navike, i ma kako to nama odraslima izgledalo „igraju se za ozbiljno“. Kao takva, igra je izuzetno važna za decu još od najranijeg doba – jer igrajući se, razvijaju veštine, grubu i finu motoriku, zapažanje, maštu i kreativnost, igra utiče i na njihov društveni i emotivni razvoj. Zato je izbor prave igračke zapravo jedna izuzetno važna stvar (pogotovo sada kada stižu praznici)!

image
Shutterstock Image
/11


Detetu su gotovo od samog rođenja potrebne različite igračke koje podstaći njegov razvoj ali i da ispune svoju osnovnu svrhu - da ga zabave, jer kroz samu igru uči. Zato igračke treba da se odabru pametno, tako da zadovolje njegove trenutne potrebe. Dobra igračka odgovara uzrastu deteta, napravljena je od kvalitetnog, netoksičnog materijala, nema delove koji otpadaju i, što je najvažnije, podstiče razvoj deteta.


Period od prve do treće godine deteta je pogotovo važan, jer obeležava ponovni intezivni razvoj, pre svega intelektualni, emocionalni, razvoj govora i razvoj fine motorike. Dete počinje sa usvajanjem prvih reči, sklapanjem prvih rečenica, stabilnije je i nije više toliko zaposleno sedenjem, puzanjem,hodanjem, pa je pričanje sada prioritet. Mali istraživači u ovom periodu shvate da svaka reč ima tačno određeno značenje. Postanu radoznali, željni novog znanja, novog učenja. Vole da ponavljaju reči, iako ih ne još razumeju, ali uče kroz prepoznavanje izvora zvuka iz okoline, imitiranje onoga što drugi kažu, tako da to liči na na prave reči.

 

Podsticanje razumevanja govora se razvija tako što se uspostavlja veza između reči i predmeta koji okružuje dete. U ovom periodu dečija pažnja je i dalje najviše privučena ritmom, zvukom, bojom, pa je zato važno stalno podsticati dete pesmicama, pričama, jer je zvuk i dalje ono što malom detetu privlači pažnju. Jarke, jasne boje dodatno stimulišu dečja čula i privlače dete da istražuje takve predmete. Dodir, pipkanje, istraživanje ručicama. Upiranje prstićem i pitanja poput: „Šta je to?“  „Ko je to?“  „Gde je?...“ postaju uobičajena praksa, čime dete samo izražava sve veću i češću potrebu za govornim istraživanjem.

 

Imajući sve prethodno navedeno u vidu (razvoj, usvajanje govora, istraživanje, učenje), kao mama malca koji je u vrlo izraženoj fazi učenja i usvajanja govora, moram napomenuti da mi po nekad treba dosta vremena da zadovoljim sve njegove potrebe koje se tiču usvajanja novog znanja. Znajući koliko mala deca traže pažnju, i kako im je teško odabrati pravu igračku sa kojom će se igrati i učiti, rešila sam da ove godine Deda Mraz donese nešto i lepo i korisno – Chicco farmu koja govori.

 

Zašto sam se odlučila baš za ovu, a ne neku drugu igračku?


 


Jednostavno – znam da će ga zanimati i držati mu pažnju dugo. Imao je prilike da se igra već, a i slične interaktivne igračke koje ima ga još zanimaju. Chicco farma je dvojezična, ima 50 osnovnih reči (različiti pojmovi, boje, brojevi...) Pesmice, uz koje se menjaju svetlosni efekti će biti pravo otkriće, a i vreme je da malo zameni melodije sa svih pevajućih igračaka koje ima. S’ obzirom na to da sadrži tri interaktivna modela sa igrama za unapređenje govora, po principu pitanje i odgovor, biće mu interesantna i kasnije kada bude još malo propričao i porastao.


Sve u svemu, Chicco farma koja govori je jedna lepa edukativna, interaktivna igračka, za koju znam da neće skupljati prašinu i biti bačen novac, promašaj (ovo me je uvek izluđivalo sa starijom ćerkom), i najbitnije malac će dati mami malo lufta i zaigrati se sam.

 

 

 

Mama Danijela


Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kraj bubanju, stižu tableti umesto knjiga
Tableti umesto knjiga, digitalizacija, novi predmeti... Samo je deo promena koje očekuju đake od septembra!
6
8 saveta kako da poboljšate komunikaciju s...
8 saveta podržanih od strane psihologa za poboljšanje komunikacije sa decom Mislim da postoje dve stvari na koje je i TV...
5
Deca koja imaju tantrume biće bogatija i u...
Ako se dete bori svim silama protiv tebe, ima tantrume i prkosi autoritetu - verovatnije je da će biti uspešnije u karij...
5
Želja za detetom jača od potrage za „savrš...
Danas nije retkost da dete odrasta u jednoroditeljskoj porodici, uglavnom s majkom. Osim slučajeva gde zbog smrti partne...
4





Nema jače sile na svetu od majke koja bran...
Njega nećeš tući, ni u pojam ni u naletu besa i nemoći. Moraćeš prvo preko mene, a ne dao ti Bog da se nađeš na putu maj...
Kako prepoznati da je dete pod stresom i k...
Iako detinjstvo jeste najlepše doba, roditelji često greše kada misle da njihovi mališani nemaju nijednu brigu na svetu....



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here