|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Drugačija lenja pita

Ringerajina kuhinja, 24.2.2012
Ringerajin kuvar: lelaigor
Ključne reči:

image
/11


  • 1kg jabuka
  • 4 jaja
  • 2 čaše od jogurta šećera
  • 1 kesica vanil šećera
  • pola kafene kašičice soli
  • 1 čaša od jogurta ulja
  • 2 čaše jogurta
  • 3 čaše od jogurta brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • ulje
  • prezla
  • griz
  • mešavina cimet - šećer


  1. Umutiti mikserom jaja.
  2. Dodati šećer, vanil šećer i so i dobro umutiti.
  3. Zatim dodati ulje i jogurt i opet mutiti da se lepo sjedini.
  4. U brašno dodati prašak za pecivo i polako dodavati smesi uz mućenje mikserom na najmanjoj brzini.
  5. Nauljiti pleh i posuti prezlom.
  6. Sipati pola smese i staviti da se peče 12-13 minuta na 150-200 stepeni.
  7. Izvaditi iz rerne i testo ovlaš posuti grizom.
  8. Odozgo staviti rendane jabuke i izravnati rukom.
  9. Jabuke posuti mešavinom cimeta i šećera i preko toga sipati drugu polovinu smese.
  10. Staviti ponovo u rernu da se peče na 180-200 stepeni dok ne porumeni.


Po želji može da se pospe šećerom u prahu. Drugačija je od obične lenje pite zato što nema tako hrskavo testo, nego mekano i sočno.

 

 

Budi i ti Ringerajin kuvar! Pošalji recept!

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Cezar salata
Ringerajin kuvar: Maraj
3
Pohovane tikvice
Ringerajin kuvar: Maraj
3
Faširane snicle
Ringerajin kuvar: Maraj
3
Američka pita sa krem filom od banana
Ringerajin kuvar: lesica RR
3





Kolač sa voćnim jogurtom
Ringerajin kuvar: lanajelena
Čokoladni kolač sa malinama
Ringerajin kuvar: Ana RR



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here