|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Nano koloidno srebro - dugo čekani saveznik u borbi protiv infekcija

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 16.1.2024
Čestice nano koloidnog srebra ometaju rast i razmnožavanje patogenih mikroorganizama, čime se smanjuje rizik od infekcija i komplikacija. Ova svojstva ga čine nezaobilaznim sredstvima u prevenciji i lečenju različitih infekcija nosa i sinusa.



Nano tehnologija je postala jedan od najuzbudljivijih polja istraživanja u poslednjih deset godina, donoseći sa sobom inovacije koje su obeležile različite sfere našeg svakodnevnog života. Jedna od tih inovacija je sprej za nos na bazi čestica nano koloidnog srebra, koji pruža brojne prednosti u tretiranju problema sa zapušenim nosem, hroničnim i akutnim infekcijama, ali i alergijama i njihovim komplikacijama.


Prednosti nano tehnologije osiguravaju da se srebrne nano koloidne čestice dostave tačno tamo gde su najpotrebnije. Nano čestice srebra su izuzetno male i mogu prodreti duboko u nosnu šupljinu, dosežući mesta koja su nedostupna drugim preparatima. Ova ciljana dostava aktivnih sastojaka povećava efikasnost srebra i omogućava brži i efektivniji tretman.


Upotreba nano koloidnog srebra, zahvaljujući najnovijim naučnim studijama, počinje da igra značajnu ulogu u prevenciji i lečenju infekcija bilo da su one bakterijskog, ili virusnog porekla. Čestice nano koloidnog srebra ometaju rast i razmnožavanje patogenih mikroorganizama, čime se smanjuje rizik od infekcija i komplikacija. Ova svojstva ga čine nezaobilaznim sredstvima u prevenciji i lečenju različitih infekcija nosa i sinusa čija sluznica je naizloženija infekcijama jer se na njenom mestu dogadja i prvi kontakt mikroorganizma sa našim organizmom i od te odbrane zavisi dalji sled dogadjaja.


Jedna nedavno objavljena studija, radjena u Meksiku, pratila je razvoj kovid infekcije kod zdravstvenih radnika i dejstvo nano čestiča srebra u prevenciji razvoja infekcije. Studija je pokazala manju učestalost infekcije Sars-Cov virusom kod onih zdravstvenih radnika koji su ispirali nos i grlo rastvorom sa česticama nano srebra.


Pored prevencije, najnovija istraživanja ukazuju i na veliku ulogu kod hroničnih problema sa sinusima. Naime, većina izazivača koji su pronađeni kod osoba sa hroničnim problemima sa sinusima su dobro ragovali na preparat sa nano česticama srebra iako su neki čak bili rezistentni i na neke antibiotike.


Kako nauka napreduje, otvaraju se mnoga polja za dodatna istraživanja koja kroz nano tehnologiju vraćaju upotrebu srebra na velika vrata u medicinu.


Važno je napomenuti da se na našem tržištu može pronaći Coldisept nano silver sprej za nos na bazi čestica sa nano koloidnim srebrom koji ima i druge prednosti u odnosu na tradicionalne preparate sa srebrom. Nano koloidno srebro se veže za nosnu sluznicu na način koji je manje iritantan i bezbedan za dugotrajnu upotrebu. Osim toga, nano čestice srebra su stabilne i otporne na degradaciju, što omogućava duži rok trajanja spreja bez gubitka njegove efikasnosti.


Uzimajući u obzir sve ove prednosti, Coldisept nano silver sprej za nos na bazi čestica nano koloidnog  srebra predstavlja inovativno rešenje koje je razvijeno u poslednjih godina i donosi novu perspektivu u tretiranju problema sa nosem i sinusima.


Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Vaspitačica: Uvedite kamere u vrtiće da vi...
Možda bi kamere svima pokazale kako je biti majka, vaspitačica, prijateljica, spremačica, čuvarica, glumica, medicinska ...
12
IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...
8
Zakleo se bumbar
Autor: M. Šouc, Peva: Branko Milićević – Branko Kockica
5
Kao majka dečaka mislim na vaše ćerke, dok...
Odbijam da napuste moju kuću misleći da su jači pol. Ipak, želim da ih ohrabrim da budu što jači. Ali i nežni takođe. Ka...
4





Koji obrok mališani smažu BRZO, BRŽE ILI Z...
Nutrino Junior kaša u zip pakovanju je savršen izbor za doručak, užinu ali i laganu večeru jer ne samo da zadovoljava de...
Razbili ste živin toplomer!!!
Nije neobično da se dete poigra toplomerom, koji lako puca kada padne na tvrdu podlogu. Tu obično nastane panika ako se ...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here