|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Hoćeš li da se igramo? - Klaudija Porta

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 9.10.2017
Igra je jedan od oblika komunikacije, izražavanja sopstvenih osećanja, vežbanja govornih sposobnosti, otkrivanja zadovoljstva u učenju, stvaranja veze između tela i duha. Uz igru se uče odnosi sa drugima, deljenje stvari, čekanje na red. To je ono o čemu govori ova knjiga.

image
/11


Igra je nemerljivo važna u životu svakog od nas i ovo je knjiga o tome. Ali i o putu za pronalaženje sreće unutar nas samih. U njoj ćete, takođe, pronaći mnoštvo uputstava kako da napravite igračku za dete i sa njim, kako da unesete dašak prirode u kuću i kako da postanete roditelj kakav ste oduvek želeli da budete, ali ste se negde usput zagubili u gužvi nepotrebnih stimulansa. 

 

O tome govori knjiga "Hoćeš li da se igramo?" Klaudije Porte.


O preimućstvima igre i njenom značaju za emotivno-intelektualni razvoj, razvoj govora, fine motorike, i o načinima na koje možete deci da osmislite vreme. Ne sve vreme, jer dosada rađa kreativnost, već samo polaznu tačku.

Igra je jedan od oblika komunikacije, izražavanja sopstvenih osećanja, vežbanja govornih sposobnosti, otkrivanja zadovoljstva u učenju, stvaranja veze između tela i duha. Uz igru se uče odnosi sa drugima, deljenje stvari, čekanje na red.


 


Nije neophodno da živimo na selu da bismo omogućili našoj deci da razviju povezanost sa svetom prirode. Dovoljno je redovno ih voditi u park, ohrabrivati ih da posmatraju savršenost malih stvari, pomoći im da nahrane ptice tokom zime, objasniti im odakle dolazi ono što im se nalazi u tanjiru.

Ne znate odakle da počnete? Ne poznajete biljke, cveće, ptice? Ne znate kako da održavate baštu?

Nema problema.

Ovo je odlična prilika da zajedno sa vašom decom započnete ovu čarobnu avanturu. Dozvolite detetu da slobodno istražuje svet koji ga okružuje. Obucite ga tako da ne mora da se brine da li će izgužvati ili isprljati odeću tokom svojih avantura. Pozovite ga da sluša pesmu ptica, da miriše cveće i bilje.


Dajući deci pozitivan primer, pomažete im da naprave osnove za vedar život.

Biti model koji vredi oponašati ne znači da treba biti savršen; niko nije savršen, niti je ikad bio, niti je to cilj u životu. Ne znamo uvek odgovore na pitanja koja nam deca postavljaju i kada se ovo desi, ne treba da se plašimo da kažemo „ne znam". Ne želimo da budemo nedostižni modeli. Ne treba da se plašimo da deci pokažemo i naša ograničenja. Važno je da ona shvate da se kroz čitav život uči i da nije bitno znati mnogo stvari, već imati želju da ih otkrijemo. Kada ne znamo da deci odgovorimo na neko pitanje, treba da to prihvatimo kao podsticaj da i sami naučimo nešto novo.

 

Ohrabrite vašu decu da pišu, zajedno sastavljajte dnevnike sa putovanja, pisma, vodite dnevnik prirodnjaka, crtajte stripove, pravite knjige recepata, uputstva i ilustrovane priče. Polazeći od onoga što vole, iskoristite njihove sklonosti i sposobnosti na kreativan način.


Vaše dete je zagrejano za fudbal? Napravite zajedno godišnjak u kojem ćete sakupiti informacije o njegovim omiljenim igračima.

Voli konje? Tražite zajedno informacije o ovim životinjama i napravite knjigu sa vašim ilustracijama ili fotografijama.

Deca nam nude fantastičnu mogućnost da ponovo uspostavimo kontakt sa našim unutrašnjim detetom, koje smo dugo vremena ućutkivali.

Da učinimo da se oseća voljenim i da ga ohrabrimo. Da mu dozvolimo da raste i da prevazilazi blokade koje nas povremeno sprečavaju da uživamo u životu ili da u potpunosti budemo ono što jesmo.

Da budemo osobe - i roditelji - kakve bismo voleli.


 

 

www.propolisbooks.com

Facebook stranica : ProPolis Books


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ide zmija - VIDEO!!!
Malo zabave za najmlađe
29
Da li su zasebne sobe najbolje rešenje za ...
Mnogi roditelji misle da je najbolje da svako dete ima svoju sobu. Nije, međutim, uvek tako. Često se dešava da roditelj...
13
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
11
Učimo da vežemo pertle
Pre nego što dete nauči da veže pertle, vežba mnogo aktivnosti sa prstima, od onih krupnih do onih najsitnijih.
8





POKLANJAMO KNJIGU: "Moje pantalone su ...
Slikovnica o malom srcu na gaćicama, ali velikom u grudima!
Osvojite Feltro edukativne igračke
Deca vole igračke! To je nedvosmisleno! Ipak, prilikom izbora istih treba imati u vidu da igračka nije samo stvar koja ć...



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here