|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Kad mi neko kaže: “Meni su moja deca najvažnija…”

Milica Dobrijević, 3.3.2017
Postoji ta famozna rečenica “meni su moja deca najvažnija”, koja baca u ambis svaki moj entuzijazam da po milioniti put ponovim priču o klincima i njihovim genijalnim dostignućima. Kada me neko “presretne” sa tom rečenicom ne samo da izgubim volju da pričam o deci, već i uopšte za nastavak razgovora.
Ključne reči:

image
/11



Od kako sam postala roditelj teme o deci ne jenjavaju. Gde god zakoračim, svi samo trune o svojoj deci, uključujući i mene. Kao da smo prva generacija roditelja na planeti. Adam i Eva – njihova deca- odmah potom mi. Meni je sve to zanimljivo donekle i zaista često iskreno uživam da nekoga udavim time kako su moji klinci sjajni i divni, ali postoji momenat kada to zadovoljsvo izostane.

Tačno znam kada razgovor krene u pogrešnom smeru. Postoji ta famozna rečenica “meni su moja deca najvažnija”, koja baca u ambis svaki moj entuzijazam da po milioniti put ponovim priču o klincima i njihovim genijalnim dostignućima. Kada me neko “presretne” sa tom rečenicom ne samo da izgubim volju da pričam o deci, već i uopšte  za nastavak razgovora.

Kod mene to izaziva razmišljanje tipa “aha, ok, tebi su tvoja deca najvažnija, meni moja nisu. Možda se samo nisam setila prva da to kažem”. Ili “ok tebi s tvoja deca najvažnija i meni su moja deca manje važna nego tvoja deca”. Možda čak i “tebi su tvoja deca najvažnija, a meni su moja deca manje važna nego tebi tvoja”. Dobro “ako misliš da su tebi tvoja deca najvažnija” – i to ističeš stalno, ja ću da se zapitam da li je to zaista tako. Ponekad deluje kao nepotrebno ubeđivanje sebe i sagovornika u  tu konstataciju.

Kada se nešto ponavlja ili previše ističe, moje iskustvo mi govori da tu nešto ne štima do kraja. Valjda su svim zdravim ljudima, koji su pritom i roditelji, najvažnija deca. To je tako suvišno akcentovati, da kod mene zna čak i da izazove sumnju u te reči. Valjda na taj način žele da opravdaju sebe kao roditelje, ako nešto ne rade kako treba. Ili samo žele da postave sebi oreol iznad glave jer smatraju da ih ta konstatacija kuje u zvezdano nebo najprepodobnijih roditelja.

Tako nekako… I meni su moja deca najvažnija…


Izvor: Pasarella.rs

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ide zmija - VIDEO!!!
Malo zabave za najmlađe
8
Deca koja imaju tantrume biće bogatija i u...
Ako se dete bori svim silama protiv tebe, ima tantrume i prkosi autoritetu - verovatnije je da će biti uspešnije u karij...
6
Ivin voz
Peva: Dragan Laković
6
Lepo vaspitani ili nesnalažljivi i smotani?
Mnogi roditelji su danas u dilemi kako da vaspitaju dete jer, ako je "previše lepo" vaspitano, neće se uklopiti u druš...
5





LJUBAV NE BROJI HROMOZOME
Vesna je došla na svet, omalena, slabašna, kosooka. Ljilja je plakala od sreće i brige: nije se plašila da dete gaji sam...
Deca koja imaju tantrume biće bogatija i u...
Ako se dete bori svim silama protiv tebe, ima tantrume i prkosi autoritetu - verovatnije je da će biti uspešnije u karij...



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here