|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Kako je zgodna mama razljutila žene na Fejsbuku

Blic žena, 17.10.2013
Blogerka Marija Kang postavila je na svoju Fejsbuk stranicu fotografiju na kojoj se vide njeni savršeni trbušnjaci i na kojoj kleči pored svoje dece, a na fotografiji je ispisano "Koji je vaš izgovor?"Fotografija je dostigla 16 miliona pregleda, 180.000 lajkova, 20.000 komentara, među kojima ima i pozitivnih i negativnih.

image
/11


mk

A pale su i uvrede. Ovo su neki od komentara:

- Ne mogu navesti "izgovore" zbog čega žensko telo posle porođaja ne izgleda kao tvoje. Komentar je osuđujući i ima potporu samo u tvom sopstvenom primeru. Zašto misliš da je pozitivan i motivišući? Možda bi nešto kao "Vi to možete!" ili "Moguće je!" imalo više efekta.

- Šta je moj izgovor? Rak. Ako si stvarno želela da promovišeš zdravlje, nisi trebala da se fotografišeš polugola. Mogla si to pokazai i obučena.


Marija je odgovorila na ove komentare:
- Žao mi je što ste fotografiju posmatrale na tako negativan način. Neću ići u detalje o svojoj genetici, poremećaju u ishrani i punom radnom vremenu, niti pričati o tome kako nikad nisam unajmila dadilju i kako nisam prirodno mršava. Ono što ću reći je sledeće...

"Nije moja krivica što ste tako razumele fotografiju, nego vaša. Prva stvar koju treba da savladate kako biste doveli u red svoj život, svoje telo i svoju budućnost jesu vaše misli. Vi ih stvarate.  Ako ćete „mrzeti“ ovu fotografiju, naviknite se na to da ćete mnoge stvari nepotrebno mrzeti do kraja života."


Marija je bolovala od bulimije. Mnogi ljudi koji je podržavaju savetuju je da se ne osvrće na negativne komentare, jer su to komentari ljubomornih. Marija Kang je samo želela da inspiriše ljude.
- Nadam se samo da će osobe koje je moja fotografija navela na razmišljanje shvatiti da je njihova sudbina samo u njihovim  rukama. Da će shvatiti da ne postoji izgovor za to što ne posvećuju vreme sebi – kaže ona.

 

 


KOLIKO JE OVO, ZAISTA REALNO?

 

Pritisak na žene da vrate figuru posle porođaja izvesno postoji, međutim, potrebno je naći granicu između nametnutih očekivanja i lenjosti, odnosno, izgovora. 

 

Dario Ćirić, naš fitnes savetnik, kaže da je za formu tela najviše zaslužan genetski  faktor:

-Moramo biti svesni da "telo" pamti i da neverovatne transformacije nisu moguće u nekom kratkom periodu, pogotovo ako je žena bila gojazna pre trudnoće.

Naš sagovornik dodaje da odmah nakon porođaja u obzir dolaze samo šetnje, potom vežbe snage i istezanja, a sa pravim treningom treba početi tek nakon prestanka dojenja. 

-Dok žena doji, telo proizvodi i skuplja hranljive sastojke kako bi prehranilo bebu, a preteranim forsiranjem tela u smislu vežbi i dijeta ona ga samo stavlja u regresivno stanje. Nakon prestanka dojenja i prirodnog procesa koji treba da prođe, može se normalno početi ili nastaviti sa treningom.

 

Dakle, realno je. Samo je pitanje da li vam je to cilj. 




Izvor: zena.blic.rs

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
26
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
5
Zašto BAŠ rode donose bebe?
Da li je i vas, kao i svu drugu decu donela roda?
4
Majke u Srbiji 5 puta češće doje sinove ne...
Do polovine prve godine života 22 odsto dečaka i svega 3,9 odsto devojčica hranjeni su isključivo majčinim mlekom, rezul...
4





Mama, nikada nećeš zažaliti što imaš još j...
Jer čim tvoje dete dođe na ovaj svet, ono će ukrasti delove tvog srca za koji nisi znala postoje.
Grudi se posle dojenja obese i izgube volumen
Svaka novopečena majka zna da je dojenje jako važno za zdravlje deteta i izgradnju njegova imuniteta, ali isto tako pove...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here