|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Pet kockica - trideset motiva – beskonačno mnogo priča. Igra koja pomaže deci da prošire rečnik i da u punoj meri razviju jezičku kreativnost i veštinu izražavanja. Zasnovana na Montesori metodi i namenjena deci svih uzrasta.

image
/31


„Kockice pričalice“ čini set od pet drvenih kockica, dimenzija 5x5 cm,
koje se izrađuju u 2 različite verzije: na jednima su ilustracije laserski sečene potom bojene, a na drugima su ilustracije laserski gravirane. Svaka ilustracija predstavlja jedan motiv iz sveta bajki: glavnog junaka priče, njegovog suparnika, putovanje na koje se otisnuo, pomoćnika ili prijatelja kojeg je stekao, cilj koji je ostvario...

 

Igrači bacaju kocke i na osnovu dobijenih slika kreiraju priču. Igra nema pravila, broj bacanja nije ograničen, a dete ima apsolutnu slobodu da napravi raspored i produbi karakter i opis ilustarcija koje se nalaze na kockicama.

 

Montesori metod je već proveren i uspešan metod rada sa decom, a jedna od njegovih polaznih tačaka jeste ideja Marije Montesori da deca žele da budu nezavisna i samostalna. 


Pedagozi, ali i roditelji, koji se služe ovim metodom u svome radu uvek gledaju da podstaknu osećaj nezavisnosti kod deteta. Deca žele da budu samostalna, žele da sama stvaraju svoje priče. To, uostalom, žele i odrasli, zar ne?


Razvoj verbalnog izražavanja važan je deo učenja uopšte, jer je tesno povezan sa razvitkom memorije i utiče na formiranje mreže asocijacija koje olakšavaju pamćenje. Dete koje rano nauči da govori ima ranije uspomene, njegovo sećanje seže dublje u prošlost, dakle ono duže uči. I to na najlakši i najefikasniji način - kroz igru, jer igra je verni pratilac svakog deteta. Ona je jedna od najozbiljnijih ljudskih delatnosti. Još je Heraklit rekao da je čovek najbliži sebi kada postigne onakvu ozbiljnost kakvu ima dete dok se igra. Udubljeno u igru, dete postaje čovek. 

Svet igara se stalno menja i širi. Svi smo svedoci rasta tog sveta i njegovih promena. Ali, čitav taj svet počiva na onome što je večita i neprikosnovena suština njegova, a to je bajka. Iako se ovaj prastari književni oblik čini kao nešto svima poznato i možda prevaziđeno, uloga bajke u odrastanju deteta je nezamenjiva. Kroz bajke deca uče kakva treba da postanu i usvajaju osnovne moralne kriterijume. 

 

 

Modeli junaka koje sreću u pričama prvi su putokazi mladim slušaocima kakvi treba da postanu. Ideja o neizbežnoj pobedi dobra u borbi protiv zla pruža osećaj sigurnosti koji je nenadoknadiv za malog, ali i velikog čoveka.

 

 

I to nas vraća na početak ove male priče i na pitanje kako pomoći svome detetu da izgradi snažno samopouzdanje. Kako ga osamostaliti? To je dugotrajan proces i treba mu prići sa puno strpljenja, ljubavi, ali i znanja.
Treba mudro birati i igračke!
 

Kockice pričalice su velika i ozbiljna pomoć svakom roditelju u najvaznijem poslu u zivotu. Mi kupujemo igračke uz pomoć kojih deca oponašaju svet odraslih: kuvaju i pripremaju hranu, popravljaju i voze automobile, cak i pucaju… Tako se približavaju svetu u kojem će uskoro živeti.


 

Kockice pričalice su igračka koja će im pomoći da shvate da taj svet mogu i da menjaju, da stvaraju bolji od ovog koji će zateći kad odrastu. Pričanjem priča Vaša deca neće samo unapređivati svoje verbalne, kogitivne i memorijske sposobnosti, oni ce naučiti kako da sami stvaraju svoje priče, priče o jednom boljem i lepšem svetu.

 

www.kockicepricalice.com

www.facebook.com/kockicepricalice



Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Dr Ranko Rajović, o novim merama u školi i...
Studije su pokazale da deca koja nemaju dovoljno vežbe i fali im aerobne aktivnosti imaju smanjene duboke moždane strukt...
9
Zašto deca na selu nemaju besplatne udžbenike
Marko i Milica žive u dva različita sela. U jednom škole nema, u drugom se ubrzano gasi. Roditelji su im vredni i pošten...
7
PRONAĐI ME! Nestala 2-godišnja devojčica u...
Dvogodišnja Danka Ilić nestala je danas u prigradskom naselju Banjsko polje kod Bora. Prvi put u Srbiji pokrenut sistem ...
6
KAKO JE DRŽAVA POSLALA PROFESORE U ĆOŠAK
Bahati đaci maltretiraju i vršnjake i nastavnike, a SISTEM IH ŠTITI
5





Osvojite Feltro edukativne igračke
Deca vole igračke! To je nedvosmisleno! Ipak, prilikom izbora istih treba imati u vidu da igračka nije samo stvar koja ć...
POKLANJAMO KNJIGU: "Moje pantalone su ...
Slikovnica o malom srcu na gaćicama, ali velikom u grudima!



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here