|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Maleni moj, pre nego što kreneš u vrtić...

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 24.8.2022
Neki dani će biti čudesni. Neki dani će biti teški. Neka dobri dani podstaknu tvoju strast prema učenju, ali ne dozvoli im da unište zabavu.

image
Polaziš u vrtić za nekoliko nedelja i da budem iskrena, nisam sigurna kako se zbog toga osećam. (Foto: Freepik)
/11



Hej maleni moj, znam da si zauzet igranjem, ali možeš li se privući ovde u mamino krilo na nekoliko minuta, kako bi smo razgovarali?

Kad si toliko porastao? Ne tako davno borio si se sa svojim koracima, a jutros si se sam obukao. Sijala sam dok sam te gledala kako izlaziš iz svoje sobe sa savršeno iskombinovanom odećom. Tako sam ponosna, ali potajno mi je laknulo kad sam videla kako se boriš sa dugmićima na majici. Jesi li ih ostavio za mene?

Polaziš u vrtić za nekoliko nedelja i da budem iskrena, nisam sigurna kako se zbog toga osećam. Spreman si. Spremna sam. Ali čini se kao da ću iznova započeti krivu učenja majčinstva, sa toliko toga što bih trebala da shvatim u ovoj novoj fazi života. Budi strpljiv prema meni, dušo.

Možda će mi trebati neko vreme da se naviknem na našu novu 'normalu', ali ne bih se usudila da te sprečim da raširiš krila, tako da sam odlučna da te pustim sa milošću i pouzdanjem.


PROČITAJ JOŠ: Bez liste čekanja, u beogradskim vrtićima ima mesta za sve

 

Pre nego što te pustim da uđeš u novu fazu svog života i ostaviš za sobom sve što smo radili i poznavali poslednjih nekoliko godina, postoji nekoliko stvari koje želim da znaš.

 

Nedostajaće mi naši dani. Samo ti i ja. Čitanje, igranje, čak i rešavanje nekih zadataka. Ti normalni, uobičajeni trenuci čavrljanja o zlatnim ribicama i slagalicama, činili su neke od mojih najdražih dana, od kako sam mama. Iako ćeš biti u vrtiću, obećavam da ćemo naći vremena kada možemo da budemo zajedno, bez nekih velikih planova ili očekivanja. Nema rasporeda ili domaćih zadataka. Samo ti i ja, tvoje omiljene igračke i činijica tvoje omiljene hrane.


Ova nova avantura možda je zastrašujuća, ali znam da ćemo kroz nju zajedno rasti. Promena je teška, čak i kada je uzbudljiva. Dečji vrtić će nam biti veliko prilagođavanje. Ali ako budemo strpljivi jedno prema drugom i ako budemo razgovarali o usponima i padovima, znam da će nam biti bolje tokom skoka u veliku nepoznanicu.

Naš veliki svet te treba i ti si spreman da ostaviš svoj trag u njemu. Ti, moje slatko dete, imaš čudesne jedinstvene darove koji su svetu potrebni. Neke od tih poklona imala sam privilegiju da otkrivam sa tobom kod kuće, a biće ih još puno kad uđeš u lepu raznoliku zajednicu vaspitačica, ostale dece i znanja. Ne zaboravi ko si, ali ne boj se da rasteš.

Neki dani će biti čudesni. Neki dani će biti teški. Neka dobri dani podstaknu tvoju strast prema učenju, ali ne dozvoli im da unište zabavu. Dečji vrtić će biti zabavan. Ali takođe će ponekad biti teško. Čak i teške stvari mogu biti zabavne ako prihvatimo izazov uz dobar stav. Ovde sam da ti pomognem da ti svaki dan bude radostan.

 

PROČITAJ JOŠ: Koje mame ćete upoznati u vrtiću?

 
Imaš priliku da svakodnevno deliš ljubav. Obrati pažnju na one kojima je to najpotrebnije. Ti si svetlo, ljubavi moja. Sjajno sijaj svaki dan. Potraži 'tete' i prijatelje koji trebaju tvoj 'poklon' koji moraš dati i velikodušno ga podeli.

 

Biti deo zajednice koja uči je privilegija. Budi zahvalan na obrazovanju. Žaljenje nam ne pomaže u teškim stvarima. Ali zahvalnost okreće i najteže situacije. Obećavam da ću ostati zahvalna i da ću ti pomoći da pronađeš dobro u svakoj situaciji. 

Bez obzira šta se tamo događa, dom će uvek biti tvoje sigurno mesto. Kad prođeš kroz naša vrata na kraju dana, čekaću te raširenih ruku. Dom je tvoje sigurno mesto. Ja sam tvoje sigurno mesto. Bez obzira sa čime se susretneš tog dana, sve će biti u redu jer si voljen. 

Stojimo na ivici svega što smo ikad znali i gotovo si spreman raširiti ta krila i uzleteti u svoju budućnost. Ništa više neće biti isto, osim ljubavi koju imam prema tebi. Neka te nosi i održava kroz ovu veliku avanturu. 

Volim te,
MAMA

 

Odabrala i prevela Ringeraja.rs

Izvor: www.mother.ly

 

PROČITAJ JOŠ: Nisam išla u vrtić: Mene je životu naučila baba

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Trči sine, trči kad god možeš, trči za svo...
Saslušah mirno sve te argumente zašto dečak od sedam godina ne sme da trči na odmoru, probah da objasnim da nemaju fizič...
4
Apel roditeljskih portala: Krivi su, ali n...
Da li se nasilnik ili žrtva postaje preko noći ili je to proces, koji institucije nadležne za vaspitanje i obrazovanje d...
4
Decu ne kvari ljubav, već manjak discipline
Čini se da nikada nije bilo teže biti roditelj, niti odrediti šta je roditeljski “posao”. Dok jedni smatraju da su nam z...
3
Devojčice opasnice
Devojčice su ponekad prave "opasnice", podmeću noge svojim vršnjakinjama, nazivaju ih ružnim rečima, ogovaraju...
3





MINISTARSTVO: POTVRDE O RADU NISU POTREBNE...
MINISTARSTVO prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je juče da roditelji za sada, s obzirom na trenutnu epidemi...
Šta da radite ako vaše dete ne voli vaspit...
Deca su stroge sudije i u stanju su da manje vole vaspitačicu koja je na primer za nijansu strožija.



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here