|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Bez liste čekanja, u beogradskim vrtićima ima mesta za sve

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 6.5.2022
Na konkurs za upis dece u beogradske predškolske ustanove pristiglo je oko 14.500 prijava za 13.955 slobodnih mesta u vrtićima, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

image
Blizu cilja da nemamo liste čekanja za decu u beogradskim vrtićima. Foto: Freepik.com
/11


Beograd će ove godine skoro sigurno biti bez liste čekanja za decu u vrtićima, a pre samo deset godina, 2012. godine, na mesto je čekalo skoro 17 hiljada mališana. Ovo je velika pobeda Beograda, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući u jutarnjem programu RTV Pink.

– Na konkurs za upis dece u beogradske predškolske ustanove pristiglo je oko 14.500 prijava na ponuđenih 13.955 slobodnih mesta. Kako jedan broj roditelja više puta prijavljuje decu, a kako smo u međuvremenu otvorili novi vrtić na Čukarici, dok se vrtići na Bežanijskoj kosi i Zemunu završavaju, jasno je da smo blizu cilja da nemamo liste čekanja za decu u beogradskim vrtićima –  rekao je Vesić.

On je rekao da danas u predškolskim ustanovama u Beogradu ima 35 hiljada mališana više nego 2012. godine.

– Kada je reč o gradnji vrtića, pre samo pet godina Grad je na konkursu nudio oko sedam hiljada slobodnih mesta, a ove godine gotovo 14 hiljada mesta. U Beogradu živi oko 106.000 dece od kojih oko 80.000 ide u vrtiće, što je 75 odsto obuhvata celokupne populacije uzrasta od jedne do šest godina – istakao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika podsetio je da je Grad Beograd potpisao ugovore o projektovanju i izgradnji devet novih vrtića koji se nalaze na Miljakovcu 3, Bloku 8a, Bloku 62, naselju Braće Jerković, naselju Mirjevo, u selu Stepojevac, u Borči, u Sremčici i u Mladenovcu. Takođe je podsetio da je poslednje dve godine Grad izgradio pet vrtića koji se nalaze na Čukarici, u Obrenovcu, na Vračaru, u Surčinu, Rakovici.

– Nikada u modernoj istoriji Beograda, od kako u našem gradu postoji organizovana briga za predškolsku decu, nije za tako kratak period izgrađeno ili se gradi čak 14 vrtića – zaključio je Vesić.

 

Izvor: 24online.rs


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Zašto deca češće prežive avionske nesreće?
Pre šest godina je dvogodišnji Mohamed al-Fatih jedini preživeo pad sudanskog putničkog aviona u Velikoj Britaniji, kada...
5
IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...
4
KAKO IH VRATITI U SEPTEMBARSKU RUTINU
Đaci krckaju poslednje dane letnjeg raspusta, ostalo je još malo vremena za jutarnje razvlačenje po krevetu i spavanje d...
4
“Uzmi knjigu malo, jesi li učio danas?”
Domaći zadatak „u zadnji čas“, učenje nekoliko lekcija za dan i „borba sa gradivom“ za sutrašnji test? Ako ste prepoznal...
4





Ovo je 5 dokazanih prednosti upisa dece u ...
VRTIĆ je ponekad jedina opcija za roditelje koji rade.
Kraj jednog doba. Brojimo poslednje dane v...
I možda bi sve bilo lakše, možda i meni ne bi klizila ova suza, da su te dve divne žene kojim slučajem drugačije. Ali ne...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here