|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Mali buntovnici su uspešniji

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 16.1.2020
Deca koja manje slušaju roditelje i odrasle, imaju veće šanse u budućnosti da postanu uspešna

image
Designed by Freepick
/11


Vaše dete je buntovno, tvrdoglavo i neposlušno i mislite da je problem u vaspitanju i nedostatku autoriteta. Ali nauka tvrdi drugačije.

Prema istraživanju ResearchGate, deca koja manje slušaju roditelje i odrasle, imaju veće šanse u budućnosti da postanu uspešna.


Tokom studije praćen je razvoj 3.000 dece, uzrasta od osam do 12 godina, od 1968. godine do danas. Naučnici su detaljno beležili podatke o njima, poput koeficijenta inteligencije, socijalnog i ekonomskog statusa, porodične situacije, dnevnih aktivnosti, ocena u školi, kao i njihove stavove i ponašanje. Kada su posle mnogo godina istraživanja sumirani svi podaci, došlo se do zaključka da su se mali buntovnici i tvrdoglava deca bolje snašla u životu od njihovih vršnjaka koji su u detinjstvu bili uzorni i poslušni. Naučnici su ustanovili i da im je buntovništvo dalo i kreativnu prednost, kada je reč o novim idejama ili pokretanju posla. Neposlušni i tvrdoglavi mališani kasnije su došli na važne pozicije u kompanijama u kojima su zaposleni i zarađivali više novca od onih koji su bili bolji učenici i disciplinovaniji u detinjstvu.

Istraživači smatraju da uspeh buntovne dece u kasnijem periodu života može biti rezultat njihove sebičnosti i stvaljanja ličnih interesa iznad svega. S obzirom na to da ne poštuju pravila, odlični su pregovarači i uspevaju da se izbore za veću platu. Tvrdoglavost ih navodi na to da za sebe uvek traže najbolje.


Izvor: Novosti.rs

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
7
Vaške i svrab, kako ih prepoznati i kako i...
Ako se otkriju vaške, ne treba zaboraviti da i drugi ukućani mogu imati parazite i zaraziti druge, a pranje kose šampono...
7
Plivanje podstiče razvoj inteligencije
Na slučaju 7.000 mališana iz Australije, SAD i Novog Zelanda otkriveno je da se oni koji rano "uskoče" u bazen ili...
6
Mičko čoveče
Bajke i pripovetke za decu na Ringeraja.rs
6





Kako prepoznati da je dete pod stresom i k...
Iako detinjstvo jeste najlepše doba, roditelji često greše kada misle da njihovi mališani nemaju nijednu brigu na svetu....
HOROSKOP: Kako se slaže tvoj, sa znakom tv...
Može li kompatibilnost znakova zodijaka odrediti odnos majke i deteta? Kažu da su ovo kombinacije koje se najbolje slažu...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here