|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

NANO TEHNOLOGIJA u borbi protiv zapušenog nosa i bola u grlu

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 28.9.2022
Nanotehnologija je omogućila da vrlo mali delovi srebra kontinuirano obezbeđuju dovoljno pozitivno naelektrisanih jona, koji uništavaju više od 650 vrsta virusa, bakterija, gljivica i parazita za samo nekoliko minuta.

image
COLDISEPT nanoSilver pomaže kod simptoma u vidu bola, peckanja i promuklosti grla, kao i kod nadražene sluzokože nosa i sinusa usled infekcije, alergija ili česte upotrebe dekongestiva (kapi za nos). Foto: Freepik.com
/11


Svedoci smo da se često govori o pojmovima kakva je recimo bakterijska rezistencija. Većina nas nije baš u potpunosti sigurna šta je to, ali zna da nije dobro.

 

Bakterije su u prošlosti harale našom planetom i odnele su mnogo života, sve do pojave prvih antibiotika. Od tada su držane pod kontrolom i mnoge, do tada vrlo opasne bolesti, su postale izlečive. Međutim neodgovornom i nekontrolisanom upotrebom antibiotika dolazi do rezistencije bakterija na antibiotike.

 

Rezistencija u stvari predstavlja sposobnost bakterije da se promeni ili prilagodi tako da antibiotik na nju više ne može da deluje. Nažalost u poslednje vreme sve je više antibiotika koji ne mogu da ispolje svoje delovanje.


Srebro služi čovečanstvu već preko šest milenijuma. Prva medicinska upotreba srebra zabeležena je još u Mesopotamiji kod drevnih Kaldea. Takođe, u istu svrhu korišćeno je i u Egiptu, kod Feničana, starih Grka, Rimljana. Vlastela i komandujući slojevi vojske su koristili srebrne pribore za jelo i piće. Oni su srebro koristili i kao zaštitu od zaraza koje su u to vreme harale.

 

I u medicini se koristilo srebro još od Hipokrata za tretiranje rana. U srednjem veku je upotreba srebra bila značajna a onda se naglo zaboravilo na srebro nakon pronalaska antibiotika.

 

Na svu sreću medicina u XIX i XX veku sa svojom nano tehnologijom menja pogled na srebro. Pored istorijske upotrebe srebra, u poslednjih 120 godina sprovedene su brojne naučne studije koje su uzele u obzir delovanje srebrnih nanočestica i njihova antimikrobna svojstva.

 

Nanotehnologija je omogućila da vrlo mali delovi srebra kontinuirano obezbeđuju dovoljno pozitivno naelektrisanih jona, koji uništavaju više od 650 vrsta virusa, bakterija, gljivica i parazita za samo nekoliko minuta.


Od sada je na našem tržištu dostupan preparat koji kao osnovnu komponentu sadrži čestice nano koloidnog srebra. Može se naći u vidu spreja za grlo i spreja za nos pod nazivom COLDISEPT nanoSilver.

 

Pomaže u terapiji već nastalih simptoma u vidu bola, peckanja i promuklosti grla, kao i kod nadražene sluzokože nosa i sinusa usled infekcije, alergija ili česte upotrebe dekongestiva (kapi za nos).

 

Može se koristiti i preventivno, kod osoba koje su sklone čestim infekcijama grla, nosa i sinusa. Pored nano koloidnog srebra koje ima jako antibakterijsko i antivirusno svojstvo, dodatne komponente u ovom spreju formiraju zaštitni sloj u vidu gela koji štiti sluzokožu i pomaže joj da se brže oporavi.

 

Preporuka je da se Coldisept nanoSilver sprej koristi naročito u sezoni prehlada.  


Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ide zmija - VIDEO!!!
Malo zabave za najmlađe
21
Dečje navike koje vas "izluđuju", ...
Svaki roditelj ponekad "pošizi" zbog ponašanja svog deteta, koje, recimo, isto pitanje postavlja već peti put zare...
7
Debela deca
Kada su deca mala i buckasta, svima su simpatična, ali koliko je ova pojava kod dece zdrava?
6
Da li nesrećno detinjstvo mora da nam obel...
Šta je to slabilo moje šanse? Imao sam psihotičnog oca, zatim nasilnog alkoholičara za očuha, majka mi je postala alkoho...
5





Koji obrok mališani smažu BRZO, BRŽE ILI Z...
Nutrino Junior kaša u zip pakovanju je savršen izbor za doručak, užinu ali i laganu večeru jer ne samo da zadovoljava de...
Vaške i svrab, kako ih prepoznati i kako i...
Ako se otkriju vaške, ne treba zaboraviti da i drugi ukućani mogu imati parazite i zaraziti druge, a pranje kose šampono...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here