|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Neobična priča koja će vam ugrejati srce

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 17.1.2022
Samo oni koji su kroz to prošli, znaju kako je kada ti kažu - ne možeš da imaš decu. Ova mama je to doživela, a onda je iznenadila i lekare i rodila dva para blizanaca!

image
Nisam mogla da verujem da, od toga da nikad neću imati decu, sada imam dvoje, a da ću uskoro imati četvoro, seća se srećna mama. Foto: Freepik.com
/11


Ovoj mladoj mami rekli su da nikada neće moći da ima decu, a ona je nakon toga rodila dva para blizanaca!

Ketrin Mekulo (24) mislila je da nikada neće moći da ima decu zbog retkog oblika upale karlice, koje dovodi do taloženja ožiljačnog tkiva.

Međutim, ona je iznenadila i lekare i u periodu odmanje od dve godine rodila dva para blizanaca!

Ona i njen partner Eron (26) bili su zapanjeni kada je prvi put ostala u drugom stanju, a možete da zamislite i to iznenađenje kada su saznali da će dobiti blizance.

Ovaj par kaže da je prva trudnoća bila iznenađenje, a druga već "pravo čudo".

Šanse da žena rodi dva para blizanaca su jedan prema 700.000, a naročito je retko da neko rodi blizance dva puta za tako kratko vreme. Ako još na to dodate i to da su lekari mislili da Ketrin nikada neće moći da rodi decu…

PROČITAJ JOŠ: Imate li šanse da rodite blizance?

"To je stvarno čudo! Ne možemo da opišemo koliko smo srećni što imamo ovoliku porodicu, a mislili smo da nikada nećemo moći da imamo decu. Oduvek sam želela decu i srce mi se slomilo kada su mi rekli da mi se ta želja nikada neće ispuniti. Dovoljno je neverovatno što sam prvi put rodila blizance, a tek kada su mi drugi put rekli da ću ponovo roditi blizance… malo je reći da je sve to neverovatno", kaže ova mlada mama.

Ona se priseća koliko joj je bilo teško misleći da nikada neće imati svoju decu, ali je ipak pokušavala da se pomiri sa tim. U nekom trenutku su prestali da koriste kontracepciju, a dve godine kasnije, Ketrin je shvatila da joj je izostala menstruacija.

Odmah je pomislila da je možda u drugom stanju, uradila je test za trudnoću, i tada saznala da će joj se ostvariti najveći san.

"Nikada mi nije kasnila menstruacija, tako da sam jednostavno znala, ali ipak nisam mogla da poverujem da sam trudna. Zbog istorije moje bolesti su me poslali na ultrazvuk, a tada su shvatili da čuju otkucaje dva srca. Bili smo presrećni! Ja sam bila presrećna što će Eron postati tata jer je sam mislila da tu želju nikada neću moći da mu ispunim", kaže Ketrin.

Nakon što je 2015. rodila zdrave dečake, rekli su joj da gotovo da ne postoji šansa da opet zatrudni.

PROČITAJ JOŠ: Male tajne zatrudnjivanja koje moraš znati

Za svaki slučaj, ova mama je nastavila da pije kontraceptivne pilule, ali je nakon nekoliko meseci prestala zbog glavobolje.

"Lekar je savetovao da prestanem da uzimam pilule jer je mislio da one uzrokuju glavobolju. Nikada mi nije palo na pamet da bih mogla ponovo da zatrudnim! Međutim, uskoro mi je opet izostala menstruacija i jednostavno nisam mogla da verujem. Ponovo sam u drugom stanju".

Test za trudnoću je potvrdio njene sumnje, a lekar na pregledu joj je rekao da ovog puta nosi jednu bebu u stomaku. Tako su mislili sve dok nije otišla na pregled u 12. nedelji trudnoće, kada su čuli otkucaje dva srca.

"Nisam mogla da verujem da, od toga da nikad neću imati decu, sada imam dvoje, a da ću uskoro imati četvoro", seća se srećna mama.

U decembru 2016. godine, Ketrin je rodila dve devojčice, koje su kao i braća, dvojajčani blizanci.

Njen partner Eron iskreno kaže da je sve to bio veliki šok.

"Kada smo se sabrali, shvatili smo da je to sjajno. Obožavam kada svi zajedno provodimo vreme. To je neverovatno iskustvo i trudim se da sa njima provodim što više vremena. Divno je kada uđem na vrata, a dočeka me moja porodica za koju sam mislio da je nikada neću imati", kaže tata.

PROČITAJ JOŠ: Kako "preživeti" vantelesnu oplodnju

Nakon rođenja devojčica, par je odlučio da ne želi više dece.

"Imam dosta posla oko njih, ali ne želim se, sve je to lepo. Iako su svi bliski kao braća i sestre, blizanci imaju veoma posebnu međusobno jaku vezu", kaže Ketrin.

"Oni su moj dar, oni su mi sve", dodaje ponosna mama.

Izvor: mondo.rs

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Sprečite upale jajnika i bešike
Nelečene upale jajnika mogu da ostave ozbiljne posledice, pa čak i da dovedu do steriliteta, kaže dr Slavica Vasiljević,...
4
Šta da (NE) kažete nekome ko je izgubio bebu
Hladnog dana u martu 2019. zaključala sam se na krovu svoje stambene zgrade, s bocom vina i kutijom cigareta koje godina...
4
Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
4
Bakterijska vaginoza
Najnovije preporuke svetskih stručnjaka su da bakterijsku vaginozu, koja je u 50 odsto slučajeva asimptomatska, ne treba...
2





A ŠTA AKO VTO NE USPE?
Evropsko društvo za humanu reprodukciju i embriologiju (ESHRE) objavilo je 2019. godine brojeve koji ukazuju na to da je...
Neobična priča koja će vam ugrejati srce
Samo oni koji su kroz to prošli, znaju kako je kada ti kažu - ne možeš da imaš decu. Ova mama je to doživela, a onda je ...



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here