|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

OD 1. JANUARA Za četvrto dete 40.000 dinara

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 18.12.2021
Navedena odluka će početi da se primenjuje za decu rođenu od 1. januara 2022. godine, a glavni preduslov za povećanje nataliteta jeste stvaranje društvene atmosfere u kojoj će žene osećati da imaju punu podršku sistema, što se navedenim merama i pokazuje - piše u saopštenju.

image
U cilju podsticanja nataliteta grad Beograd želi da pruži dodatnu finansijsku pomoć i podršku roditeljima sa više dece koji žele da prošire porodicu. Baby photo created by gpointstudio - www.freepik.com
/11


Na sednici Gradskog veća Grada Beograda na predlog Sekretarijata za socijalnu zaštitu, usvojena je Odluka o izmenama i dopunama Odluke o dodatnim oblicima zaštite porodilja na teritoriji grada Beograda, kojom je propisano da pored već postojećih prava na novčana davanja porodilje mogu da ostvare i pravo na novčano davanje za četvrtorođeno u iznosu od 40.000 dinara jednokratno, navodi se u saopštenju Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

- Odlukom o dodatnim oblicima zaštite porodilja ustanovljeno je pravo da novčano davanje mogu ostvariti sve porodilje sa teritorije grada Beograda, u iznosu od 10.000 dinara, kao i nezaposlene porodilje u iznosu od 30.000 dinara. Izmenama koje su usledile nakon donošenja ove Odluke ustanovljena su prava porodilji za prvorođeno dete 10.000 dinara, drugorođeno dete 10.000 dinara, trećerođeno dete 30.000 dinara i blizanci od po 25.000 dinara (ukupno 50.000) - rekla je Nataša Stanisavljević.


PROČITAJ JOŠ: OD 1. JANUARA 300.000 DINARA ZA PRVO DETE


Ona je dodala i da je, zahvaljujući višegodišnjoj dobroj socijalnoj politici kojom je obezbeđena ušteda u budžetu grada, odlučeno da se i majkama koje dobiju četvrto dete omogući dodatno novčano davanje u iznosu od 40.000 dinara.


- Na taj način, u cilju podsticanja nataliteta grad Beograd želi da pruži dodatnu finansijsku pomoć i podršku roditeljima sa više dece koji žele da prošire porodicu, pokazujući time da u svakom momentu brine i o svojim najmlađim sugrađanima - objasnila je sekretarka.

Navedena odluka će početi da se primenjuje za decu rođenu od 1. januara 2022. godine, a glavni preduslov za povećanje nataliteta jeste stvaranje društvene atmosfere u kojoj će žene osećati da imaju punu podršku sistema, što se navedenim merama i pokazuje - piše u saopštenju.

- Danas se sva novčana davanja isplaćuju bez dana kašnjenja. Nastojimo da svake godine obezbedimo sve bolje materijalne uslove, kako bi uvođenjem novih prava omogućili veće iznose finansijske pomoći za buduće mame, ali i proširili krug korisnika , zaključila je Nataša Stanisavljević.

 

Izvor: Blic.rs


PROČITAJ JOŠ: Ovih 9 stvari je mami HITNO potrebno nakon porođaja!


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
6
Rast zuba
Šta su mlečni zubi i kada se pojavljuju?
4
OJED I OSIP: KAKO LEČITI, A KAKO SPREČITI?
Posle nekoliko dana ovog kombinovanog tretmana (pranje, sušenje i mazanje, uz redovno menjanje pelena), kod većine beba ...
4
Kako zaista izgleda imati dvoje dece mlađe...
Vežite ta dupla kolica i spremite se za divlju vožnju. Dobra je.
4





Dečji dodatak - ko ostvaruje pravo na njega?
U Srbiji ima sve više parova koji se odlučuju da nemaju decu zbog finansijskih mogućnosti, pa ih država stimuliše obezbe...
Za prvu bebu pomoć od države 100.000 dinara
Srbija će uskoro dobiti novi zakon o finansijskoj podršci porodici koji predviđa da roditelji za prvu bebu dobiju pomoć ...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here