|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Ovako će izgledati elektronski dnevnik

Blic online (www.blic.rs), 22.8.2017
Škole u Srbiji od 1. septembra uvode elektronske dnevnike kroz koje će se voditi evidencija o đacima. Kada ovaj zasad pilot-program zaživi, papirni dnevnici otići će u istoriju.

image
/11


U 200 od 1.800 škola u Srbiji od jeseni će biti uveden projekat eProsveta, čiji cilj je pružanje nacionalnih obrazovnih elektronskih servisa koji podižu i unapređuju digitalnu zrelost škola, što je preduslov za uspešnu digitalnu transformaciju obrazovanja za 21. vek.

- Za razliku od svih dosadašnjih inicijativa, eProsveta nije namenjena državnoj administraciji, već školama, nastavnicima, učenicima i roditeljima, kojima bi trebalo da olakša svakodnevne aktivnosti. Reč je o servisima koji su potpuno besplatni za škole i roditelje - navode za „Blic” u Vladi Srbije.

Pomoću elektronskih servisa, nastavnicima bi trebalo da bude lakše u vođenju i organizaciji časova jer će mnogo više vremena moći da posvete učenicima.


„eProsveta”, osim elektronskih dnevnika, podrazumeva još četiri servisa - „eLektiru”, virtuelni muzej, informacioni sistem za analitiku učenja i nacionalnu platformu za izradu, distribuciju i korišćenje odobrenih digitalnih obrazovnih sadržaja.


- Elektronski dnevnik omogućiće nastavnicima, razrednim starešinama i direktorima da na brz, jednostavan i pouzdan način vode evidenciju o učenicima. On u potpunosti zamenjuje dosadašnji papirni dnevnik i pruža mogućnost uvida u informacije u trenutku njihovog nastanka. Takođe, smanjuje mogućnost greške i subjektivnosti u ocenjivanju i pruža kompletan uvid u napredak učenika, u rad profesora i škola. Da bi se obezbedila veća objektivnost u ocenjivanju, nastavnici mogu da vide samo ocene iz svog predmeta. Pri svemu tome elektronski dnevnik štedi vreme potrebno za evidenciju čak na jednu četvrtinu u odnosu na vreme potrebno za evidenciju u papirnom dnevniku - objašnjavaju u Vladi.

Roditelji će moći u svakom trenutku da pristupe podacima iz dnevnika samo za svoje dete, naravno. eDnevnik jednom dnevno pravi i izveštaje o svakom detetu i tim izveštajima mogu pristupiti samo njihovi roditelji uz odgovarajuću lozinku.

Servis ima i sistem obaveštavanja o ocenama i izostancima koje će se jednom dnevno roditeljima slati na mejl, a kada sistem bude u potpunosti operativan, jednom dnevno će slati SMS roditeljima u kojem će biti informacije o ocenama, izostancima, pohvalama i napomenama. Postoji i aplikacija koja učenicima omogućava pregled ocena, beleški, izostanaka, lektire i raspored pismenih zadataka koje su upisali nastavnici.


- eDnevnik ima najviši nivo zaštite podataka koji se čuvaju na serveru u Srbiji, a obezbeđeni su i 24-časovni fizički nadzor sistema, korisnička podrška i sistem obuka i pomoći korisnicima. Autentifikacija zaposlenih u školama je dvostepena, što znači da pored imena i lozinke, postoji još jedan nivo zaštite pristupa sistemu - ističu naši sagovornici.

Sukcesivno uvođenje Dnevnika

Projekat eProsveta je strateški projekat Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Vlade Srbije. Nakon pilot-projekta, servis će postupno biti dostupan svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji.

- Nećemo čekati narednu školsku godinu da bismo povećali broj škola koje koriste elektronski dnevnik, već će on biti sukcesivno uvođen u projekat kada se za to steknu uslovi - navode u Ministarstvu prosvete za „Blic”.


Izvor: blic.rs


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Zašto na Kubi nema nepismenih a deca vole ...
Đaci ne ponavljaju razrede, nema nediscipline, obroci su besplatni, 20 đaka u učionici, časovi traju pola sata – neki su...
10
Mališane puštajte u vodu po pola sata
Morska klima svakako prija dečjem organizmu, a mališani jednostavno obožavaju kupanje u moru, ali da bi letovanje protek...
6
On nije razmažen i nevaspitan. Moj sin ima...
Najiskrenije je dete koje ćete ikada sresti jer ne razumije skrivene namere, zagrliće vas najtoplijim zagrljajem čak i a...
6
Zakleo se bumbar
Autor: M. Šouc, Peva: Branko Milićević – Branko Kockica
6





Dr Bojanin: Svaka škola treba da ima defek...
I učitelj s njim radi i vidi da nešto ne ide. Pa se trudi, ima i dopunsku nastavu. Pa ga forsira istim metodom učenja i ...
Zašto deca treba da koriste prste pri raču...
Braneći učenicima korišćenje prstiju dok računaju moglo bi, prema novim istraživanjima mozga, biti slično zaustavljanju ...



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here