|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

PROBIOTICI U FOKUSU: Nova istraživanja, napredak nauke i prilika za studente Medicinskog fakulteta

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 4.7.2023
Otkrića i dokazi o prednostima probiotika postaju sve brojniji, naglašavajući potrebu za što boljom informisanošću.

image
Kompanija AbelaPharm je otvorila vrata Probiotic Excellence Centra za studente farmacije na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu.
/31


Prijemni ispiti za upis na fakultete širom Srbije su u toku, a ono što iznenađuje je rast popularnosti jedne posebne oblasti - probiotika. U poslednje vreme, sve veći broj studenata medicinske i farmaceutske struke pokazuje zainteresovanost za oblast probiotika, shvatajući njegov značaj za budućnost medicine. Ova oblast nauke je doživela značajan procvat zbog napretka u istraživanjima i sve većeg broja kliničkih studija koje ukazuju na nemerljiv uticaj crevne mikrobiote na naše zdravlje. Otkrića i dokazi o prednostima probiotika postaju sve brojniji, naglašavajući potrebu za što boljom informisanošću.


U tom kontekstu, kompanija AbelaPharm je otvorila vrata Probiotic Excellence Centra za studente farmacije na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu.

 

Studenti

Studenti Farmacije, Medicinski fakultet Kragujevac

 

Profesorka Marina Tomović, koju studenti smatraju za jednu od omiljenih profesora, je ovim povodom istakla da poseta Probiotic Excellence Centru pruža izuzetnu priliku mladim budućim stručnjacima da se upuste u svet probiotika i steknu praktična znanja iz oblasti proizvodnje, istraživanja i kontrole kvaliteta. Probiotic Excellence Center AbelaPharm je opremljen savremenom opremom za proizvodnju, istraživanje, razvoj i kontrolu kvaliteta probiotika, što nam omogućava da studentima pružimo mnogo više od klasičnog teorijskog znanja, i motivišemo ih da se još više zainteresuju za ovu značajnu oblast.

 

Probiotic Excellence Centar

prof Marina Tomović


Generalni direktor Davor J. Korčok ističe da je za kompaniju AbelaPharm podrška obrazovanju i kontinuiranom usavršavanju mladih kadrova od ključnog značaja. Od samog osnivanja pa do danas radimo na povezivanju privrede i nauke. Lepo je kada za partnere na tom putu imate ljude poput dekana Fakulteta medicinskih nauka iz Kragujevca, prof. dr Vladimira Jakovljevića, koji se svakodnevno zalaže da integriše inovacije na polju farmaceutske prakse u redovan kurikululm ove obrazovne ustanove. Njegov angažman na povezivanju industrije i nauke je sigurno jedan od glavnih razloga zbog kojih je Fakultet Medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu već četvrtu godinu zaredom na prestižnoj Šangajskoj listi najboljih univerziteta u oblasti kliničke medicine. Zbog toga nam je posebno zadovoljstvo što smo danas u prilici da budemo domaćini studentima i profesorima ovog fakulteta.


Naš Probiotic Excellence Centar je postao ne samo mesto za sticanje znanja o probioticima, već i izvor inspiracije za studente. Ovde su iznedreni doktorski, specijalistički i diplomski radovi, a mlade kolege su dobile priliku da prezentuju svoje radove na međunarodnim kongresima. Centar je takođe izdavač brojnih publikacija i vodiča dobre prakse iz oblasti probiotika, čime doprinosi širenju znanja o mikrobioti i probioticima.’’, izjavio je Doc. dr sci. spec farm. Korčok ovim povodom.

 

Probiotic Excellence Centar

Kvalitet blister pakovanja Probiotic Excellence center

 

Uoči prijemnog ispita, ova vest o rastu popularnosti probiotika među studentima medicinskih i farmaceutskih fakulteta u Srbiji može biti inspiracija za sve one koji su zainteresovani za inovativne oblasti medicine. Kroz otvaranje Probiotic Excellence Centra, AbelaPharm pruža podršku obrazovanju i kontinuiranom usavršavanju mladih stručnjaka, dok istovremeno, baš kao i Medicinski fakultet u Kragujevcu ostvaruje izvanredne rezultate na svetskom nivou.


Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

SINDROM NERVOZNOG CREVA – IBS
Najčešće se javlja kod mladih odraslih osoba, ali se zapravo može pojaviti kod bilo koga. Ovo oboljenje je dosta često, ...
4
COGNITIVA: Povećajte snagu mozga!
Idemo u teretanu da jačamo mišiće. Trčimo i planinarimo da bismo bili izdržljiviji. Vodimo računa šta jedemo, da bismo b...
4
Matične ćelije iz umnjaka
Naučnici su uspeli da kreiraju matične ćelije iz tkiva koje je uzeto iz izvađenog umnjaka. To omogućava lakše čuvanje ma...
3
Čuvajte štitnu žlezdu od stresa
Štitna žlezda je jedna od najzaposlenijih žlezda. Problemi koje uzrokuje mogu da budu beznačajni, ali i da dovedu do po ...
3





Ambrozija - Uzročnik astme!
Karakteristični simptomi alergijskog rinitisa su učestalo kijanje, curenje nosa, suzenje očiju i svrab, koji su posledic...
Nadutost – prolazna pojava ili ozbiljan pr...
Da li ste ikada osetili neprijatnu nadutost ili imali problema sa viškom gasova u stomaku?



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here