|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Prvih godinu dana-pobeda prevremeno rođene bebe

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 28.9.2014
Vord Majls Miler rođen je tri i po meseca pre predviđenog termina i imao je samo 680 grama. Ova preveremeno rođena beba, zahvaljujući ljubavi roditelja i pažnji lekarskog osoblja, razvila se u zdravog dečaka. Najteži period, prvu godinu dana njegovog života, tata Bendžamin Miler zabeležio je kamerom.

/11


Fotograf Bendžamin Miler, čije je profesionalno ime Bendžamin Skot, snimanje filma započeo je četiri dana od rođenja Vorda Majlisa Milera, od trenutka kada je dečak prebačen na  Odeljenje intezivne nege  Dečje bolnice u Ohaju. 

Najveći heroj ove priče, koji je prekršio vremenske rokove, tamo je proveo 107 dana.

Na početku filma vidimo kako mama Lindzi uzima bebu u naručje. Kadar kako uplakana ljubi Vorda ne može da vas ostavi ravnodušnim.

 

Tata Bendžamin otkrio je da je najteži trenutak bio kada je prvi skener bebinog mozga otkrio krvarenje.

- Plakao sam i molio sam se čitav dan. Krvarenje je moglo da izazove dodatne probleme. Mogao je da postane hendikepiran, mogao je da dobije cerebralnu paralizu, lista se samo produžavala - ispričao je Bendžamin.

Međutim, Vord nije posustajao. I desilo se nešto neverovatno. U trenutku kada su mama i tata dodirnule njegove ruke, dečak je otvorio oči, "najjače do tada", i gledao je pravo u roditelje. 

- Nisam stigao da fotografišem taj trenutak. Ubrzo je zatvorio oči i okrenuo glavicu. Nikada neću to zaboraviti, kao da nam je rekao: "Ja sam u redu, ne odustajte od mene!" - dodao je tata. 

I niko nije odustao, posle nekoliko dana krvarenje je prestalo.

Beba je sa roditeljima napustila bolnicu oktobra 2012.  Prvi bebin rođendan proslavljen je na  neoubičajen način, jedna torta nije bila dovoljna. Zbog svih problema sa kojima su se suočavali i zbog radosti da je njihova beba preživela, roditelji su imali osećaj  da njihov sin proslavlja četvrti rođendan, pa  je i toliko kolača bilo potrebno.

Bendžamin Miler je ovaj video, koji traje sedam minuta posvetio lekarima, sestrama i svim ljudima koji su mu njemu i Lindzi pružali podršku i zahvaljujući kojima je njihova beba zdrava došla kući.

 

POGLEDAJTE - PRVIH GODINU ŽIVOTA VORDA MAJLSA MILERA:

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Najpopularnija imena u 2023. godini
Koliko su se trendovi promenili, najbolje govori i činjenica da osim Milice nijedno popularno ime iz prethodnih dekada n...
39
Zdrava ishrana najmlađih tokom zimskog per...
Tokom hladnih zimskih meseci, redovan unos voća i povrća ključan je za jačanje imunološkog sistema dece, pomažući im da ...
10
Kako beba kaže VOLIM TE?
Beba voli da posmatra lica, ali joj je mamino najdraže, pa joj stalno upućuje nežne poglede. Takođe, svaki put kada beba...
6
Zašto su decembarske bebe toliko posebne?
Ako vam je decembar posebno radostan mesec, jer je vaše dete rođeno u ovo doba godine, onda bi trebalo da znate i da je ...
6





Prepoznajte soor kod beba - infekciju sluz...
Bebe se najčešće zaraze u toku porođaja za vreme prolaza kroz porođajne puteve (ako se gljivice nalaze u vagini). Drugi ...
Prepucijum - šta roditelji dečaka treba da...
Gotovo svi dečaci su rođeni sa uskim prepucijumom koji je spojen s glavićem. To je normalno fiziološko stanje i nije raz...



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image
Click Here