Ringerajin kuvar: Modessty

- 3-4 kom tikvica
- 1 glavica crnog luka
- 300g mlevenog mesa
- 2 šargarepe
- 1 krompir
- 2 jaja
- 3 kašike kisele pavlake
- so
- origano
- ulje

- Tikvice oljuštiti, iseći dužinski na pola i izdubiti. Redjati ih u uljem podmazanu vatrostalnu činiju ili tepsiju.
- Upržiti sitno seckan crni luk, mleveno meso, na kockice seckanu šragarepu, krompir i izdubljene ostatke od tikvica. Začiniti po ukusu sa malo soli i origana (umesto origana može mleveni biber).
- Fil posuti preko tikvica, naliti malo vode i pokriti folijom ili poklopcem. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
- Kada tikvice omekšaju, preliti ih umućenim jajima i pavlakom. Vratiti nepoklopljeno u rernu da se zapeče i dobije zlatnožutu boju.
Slika je pre pečenja i prelivanja pavlakom. Umesto pavlake možete staviti malo običnog mleka.Inače u fil možete dodati začine koje volite. Ja nekad stavim bosiljak ili mirođiju na primer. Ovo je omiljeno jelo mog sina.Prijatno!
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični članci, koje čitaju drugi korisnici
Pohovane tikvice iz rerne
Ringerajin kuvar: lelaigor
3
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2