|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?

Pita sa šampinjonima i pršutom

Ringerajina kuhinja, 4.4.2013
Ringerajin kuvar: cvećka
Ključne reči:

image
/11


  • 1 pakovanje tankih kora
  • 400g šampinjona
  • 100g tanko rezane pršute ili čajne kobasice (ili nešto slično, bitno je samo da bude jakog ukusa)
  • 2 kisele pavlake 12%mm
  • 3/5 velike šolje jogurta + još malo za fil
  • 2/5 velike šolje ulja
  • so, biber, malo margarina


  1. Šampinjone ne prati, već obrisati mokrom krpom, kako ne bi upili puno vode, pa posle pustili na kore. Iseckati ih na deblje listiće, dodati pršutu iseckanu na sitne kockice, pomešati sa pavlakom, malo posoliti i pobiberiti. Ukoliko je previše gusto dodati malo jogurta kako bi se kasnije lakše rasporedio ovaj fil po korama.
  2. Ulje i jogurt u jednoj posudi mešati dok se ne sjedine, zatim posoliti.
  3. Na radnu površinu raširiti jednu koru, premazati je mešavinom jogurta i ulja, ne puno, staviti drugu koru, premazati, staviti treću i po njoj rasporediti četvrtinu fila. Kod mene je bilo 14 kora u pakovanju, pa sam dve pite napravila sa po 3 kore, a dve sa po 4. Urolati i ivicu kore premazati još malo kako bi se lepo zalepila. Ređati u podmazan pleh. Ako vam je ostalo nešto mešavine jogurta i ulja premažite svaku pitu odozgo i upunite krajeve ako su suvi, ako vam nije ostalo - napravite jos malo. Peći u zagrejanoj rerni na 150 stepeni 10 minuta, zatim na 200 dok ne bude gotova i na kraju uključiti da se peče samo odozdo još 5 minuta. Isključiti i ostaviti u rerni još 5 minuta, zatim izvaditi i prekriti mokrom krpom.


Možete na svaku pitu pre pečenja dodati po malo margarina, ja sam na svaku rasporedila po 4 mala tanka listića, ništa puno, ali bude nekako lepša, to koristim i za gibanicu i ostale pite (: Prijatno!

 

 

Budi i ti Ringerajin kuvar! Pošalji recept!

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
3
Salata sa rotkvicama i sirom
Ringerajin kuvar: Trcosava
3
Šopska salata
Ringerajin kuvar: Maraj
3
Tzatziki salata
Ringerajin kuvar: Maraj
3





Pita sa mesom i jogurtom
Ringerajin kuvar: vikiveki
Bakine pitice sa sirom
Ringerajin kuvar: Modessty



Anketa

Dilema
Primavera

Koje ime vam se vise svidja?

Aleksa (68%)

Aleksej (32%)


Ukupan broj glasova: 151

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here