|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Rolat sa kremom od kafe

Ringerajina kuhinja, 6.6.2013
Ringerajin kuvar: salle

image
/11


  • Biskvit
  • četiri žumanca
  • 80g šećera
  • jedna kesica vanilin šećera
  • četiri belanca
  • 120g brašna
  • pola male kašikice praška za pecivo
  • Nadev
  • 80g mlevene kafe
  • 250ml vode
  • 370ml mlieka
  • jedna kesica pudinga od vanilie
  • 150g šećera
  • 250g maslaca


  1. Žumance tucite dok se ne zapjene dodajući pomalo 2/3 šećera i vanilin šećer. Tucite (miksajte) tako dugo dok ne dobijete kremu.
  2. Iz bjelenaca istucite čvrsti snijeg kojemu dodajete nepresatno tukući kašiku po kašiku preostalog šećera. Snijeg mora da bude čvrst.
  3. Stavite snijeg na kremu, na kremu brašno pomiješano s praškom za pecivo i sve lagano promiješajte.
  4. Tijesto pecite u limu koji ste namastili i obložili papirom u rerni 12 minuta na temperaturi 200C stepeni.
  5. Pečeni biskvit preokrenite na papir koji ste posuli šećerom.
  6. S još toplog biskvita skinite papir na kojem se pekao, a zajedno s papirom na koji ste ga preokrenuli savijte u rolat.
  7. Nadjev: Mljevenu kafu prelijte vrelom vodom i ostavite da stoji 5 minuta.
  8. Procijedite je, dodajte toliko mlijeka da dobijete oko 500ml tekućine.
  9. Prašak za puding promiješajte sa šećerom i šest velikih kašika kafe kojoj ste dodali mlijeko (hladno).
  10. Ostalu kafu stavite da zavri. Uklonite je sa vatre, polako dodajte izmješani prašak za puding i stavite da još jednom provri.
  11. Ovu smjesustavite u zdjelu da se ohladi, ali promješajte češće da se na površini ne načini korica.
  12. Maslac miješajte dok se ne zapjeni i dodajte mu pudin kašiku po kašiku. Da bi krema bila glatka ni maslac ni pudin ne smiju biti hladni.
  13. Ohlađen biskvit za rolat namažite tom kremom (ostavite malo kreme za ukrašavanje) i savijte u rolat.
  14. Ostavljenom kremom namažite je izvana, ukrasite po sopstvenoj želji.


Prijatno

 

 

Budi i ti Ringerajin kuvar! Pošalji recept!

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima i pršutom
Ringerajin kuvar: cvećka
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2
Krekeri
Ringerajin kuvar: Nedja RR
2





Pita sa eurokremom
Ringerajin kuvar: lesica RR
Kolač sa voćnim jogurtom
Ringerajin kuvar: lanajelena



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here