|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Samsung lansirao aplikaciju koja štiti oči

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 22.4.2016
Samsung Safety Screen aplikacija pomaže korisnicima da mobilne uređaje drže na idealnom rastojanju

image
/31


Samsung je predstavio Samsung Safety Screen aplikaciju za bezbednost ekrana koja pomaže korisnicima, posebno mlađoj deci, da drže svoje mobilne uređaje na idealnom rastojanju od svojih očiju. Ova aplikacija je dostupna besplatno za sve Android uređaje na Google Play Store prodavnici.

 

Samsung Safety Screen radi u pozadini na mobilnim uređajima, a roditelji čak mogu da aktiviraju i zaštitu putem lozinke.

Koristeći napredni softver za prepoznavanje lica, aplikacija prikazuje prijateljski raspoloženu animaciju koja ugasi ekran kada se uređaj prinese preblizu očima, a otključa ga tek kada se uređaj udalji na minimalnu preporučenu bezbednu razdaljinu.


 


Prema mišljenju Saveta za vid, kratkovidost je u porastu, što naučnici pripisuju mešavini genetskih i faktora okruženja, uključujući sve veći broj aktivnosti na maloj udaljenosti od lica. Na ovo dodatno utiče upotreba digitalnih uređaja, kao i sve manju izloženost prirodnom svetlu kroz aktivnosti na otvorenom. Naprezanje očiju usled upotrebe digitalnih uređaja može takođe da pogodi i decu i adolescente, čije oči mogu da se zamore nakon dugotrajne upotrebe.

 

"Upotreba elektronskih uređaja kao što su mobilni telefoni i tableti je u velikom porastu, u svim starosnim grupama, od zabavnih sadržaja kao što je gledanje filmova, preko igranja igara, a od nedavno i zbog edukativnih sadržaja, jer su mnoge škole počele u svom nastavnom programu da koriste tablete. Primetili smo da deca provode više vremena u upotrebi svojih uređaja, da ih drže preblizu očiju, što nije idealno i što može da ošteti njihov vid. Kao lideri inovacija, brinemo i o zdravlju i bezbednosti naših potrošača. Zbog toga predstavljamo ovu inovativnu aplikaciju koja štiti oči korisnika, tako što ih podseća da svoje uređaje drže na bezbednom rastojanju", izjavio je Tarek Sabag, šef Divizije za IT i mobilne uređaje kompanije Samsung Gulf Electronics.

 

Razvijena u kompaniji Samsung Gulf Electronics, u saradnji sa Leo Burnett MENA Samsung Safety Screen aplikacija  je već dobila nagradu na nedavno održanoj manifestaciji Dubai Lynx.

 


O kompaniji Samsung Electronics Co. Ltd

Samsung Electronics inspiriše svet i oblikuje budućnost svojim inovativnim idejama i tehnologijama. Samsung postavlja nove standarde u svetu televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, kamera, digitalnih kućnih uređaja, štampača, medicinske opreme, mrežnih sistema, kao i rešenja u oblasti poluprovodnika i LED uređaja. Za najnovije vesti, molimo vas da posetite portal "Samsung Newsroom", na adresi news.samsung.com

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

7 grešaka koje sve mlade mame prave
Današnje mlade majke imaju pristup tonu informacija o tome kako da se brinu o novoronđenćadu, kao što su časovi za trudn...
11
5 razloga zbog kojih su dobre drvene igračke!
Zašto su drvene igračke pravi izbor? Zbog čega se roditelji sve češće odlučuju baš za njih prilikom odabira igračaka za ...
7
Zvončići no.1
Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
7
MAJKE i SINOVI - to je jedna nežna i neras...
Ali postoji ta mekoća i nekomplikovana nežnost u odnosu majka-sin, nešto što postaje sve snažnije kako moji sinovi rastu...
5





Ko su deca koja nemaju alergije i nisu bol...
Većina nas se sa radošću seća odrastanja, u kojem je igra u blatu i pesku bila svakodenvna aktivnost, a često i vrhunac ...
Razbili ste živin toplomer!!!
Nije neobično da se dete poigra toplomerom, koji lako puca kada padne na tvrdu podlogu. Tu obično nastane panika ako se ...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here