|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Šta sa drugim detetom sigurno nećete raditi

Lolamagazin.com, 5.10.2017
Sećate li se kada ste kupovali prvu, skupu odeću, posebno i pažljivo uređivali dečiju sobu, a dezinfikovali sve živo, uključujući i rodbinu koja dolazi u goste?
Ključne reči:

image
/11


Bio je to period dočekivanja vašeg novorođenčeta sa velikom dozom nestrpljenja, ali još većom opreznosti. A onda je red došao na drugo dete i prestali ste toliko brinuti. Postoji mnogo razloga zašto je sa drugim detetom jednostavnije, a mi vam donosimo pregled najvažnijih stvari koje ste prestale raditi s drugim detetom. Iskustvo je čudo.


Odlazak doktoru za svaku sitnicu

Verovatno ste dosad shvatile da postoje načini da pomognete detetu, bez da pozovete 17 puta pedijatra. Ono što vam je predstavljalo problem sa prvim detetom, sa drugim je samo sitni alarm da mu trebate pomoći, ali i da možete same dosta toga, jer nije potrebno paničariti i ići u bolnicu za svaku sitnicu.


Red, rad, disciplina

Obavezno i često pranje ruku? Da. Izuvanje u prisustvu novorođenčeta? Svakako. Ali dođe drugo dete i vi jednostavno prestanete raditi dramu oko svih tih stvari. Ne kažemo da zanemarite nivo higijene ili neke rutine, koje su došle kao posledica zdravih navika tokom dana, ali definitivno popustite u odnosu na prvo dete.


Pranje i čišćenje flašica i pumpica

Jednom dnevno ili jednom u dva dana je sasvim dovoljno da se one operu toplom vodom. Ali nema potrebe da panično čistite nakon svake upotrebe i pravite haos, ako nije očišćeno istog trenutka. Uostalom, znate to i same, zar ne?


Kupovina odeće

Sva ona euforija koja prouzrokuje peglanje kartica pre rođenja prvog deteta splasne kada se rodi drugo dete. Prvenstveno shvatite da nema potrebe bacati odeću od prvog deteta, jer dosta toga može obući i drugo. A osim toga shvatite i koliko toga vam ne treba. Nije baš da se beba od par meseci presvlači za sve prilike kao što ste ranije mislili.


Kursevi i radionice za mame

Dva puta sedmično na jogu za trudnice, jednom sedmično na kurseve i pripreme za porođaj. Vežbe poza, disanja, pripreme i onda rodite i shvatite da ne morate sve to proći ponovo. Naučili ste, shvatili ste i nastavljate sa drugim detetom i bez svih tih silnih priprema.

 

Samo kašasto

Znamo da volite pripremiti najbolju moguću hranu za vaše dete i učiniti je što mekšom, ali nakon prvih pola godine nema potrebe da se sve pravi u pire varijanti, već možete početi sa unosom malih količina tvrde hrane u njenom izvornom obliku. Možda nećete shvatiti to sa prvim detetom, ali sa drugim definitivno hoćete i onda ćete se setiti bespotrebne patnje oko pripreme svega ranije.


Uspavljivanje deteta, ali i sebe

Mame koje imaju dvoje ili više dece, znaju koliko je važno odmoriti se (ma koliko se činilo nemogućim) i zato su bolje u uspavljivanju dece, jer imaju više strpljenja i već znaju na koji način je to najbolje uraditi. A osim toga i kako uspavati sebe, ali i odmoriti u toku dana.

 

Brojanje meseci umesto godina

Ona ima dve godine. I imaće ih dok ne napuni tri. Nema potrebe da forsirate priču 38 meseci, jer je sasvim logično da nakon prelaska iz meseci u prvu godinu možete računati godine.

Postoji li nešto što biste dodale na ovu listu, a što ste naučile i primenile u podizanju drugog deteta?


Izvor: Pure Wow/Lola

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Plivanje podstiče razvoj inteligencije
Na slučaju 7.000 mališana iz Australije, SAD i Novog Zelanda otkriveno je da se oni koji rano "uskoče" u bazen ili...
6
6 činjenica govore da ste promašaj od rodi...
Biti totalni promašaj od roditelja nije uopšte teško. Ne, prema standardima 21. veka i milionima “studija” i “religija” ...
6
PRONAĐI ME! Nestala 2-godišnja devojčica u...
Dvogodišnja Danka Ilić nestala je danas u prigradskom naselju Banjsko polje kod Bora. Prvi put u Srbiji pokrenut sistem ...
6
Deca koja imaju tantrume biće bogatija i u...
Ako se dete bori svim silama protiv tebe, ima tantrume i prkosi autoritetu - verovatnije je da će biti uspešnije u karij...
5





MAJKE i SINOVI - to je jedna nežna i neras...
Ali postoji ta mekoća i nekomplikovana nežnost u odnosu majka-sin, nešto što postaje sve snažnije kako moji sinovi rastu...
LJUBAV NE BROJI HROMOZOME
Vesna je došla na svet, omalena, slabašna, kosooka. Ljilja je plakala od sreće i brige: nije se plašila da dete gaji sam...



image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here