|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Sve što je jedna trudnica danas pojela, bez cenzure!

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 22.3.2022
Trudnički jelovnik bez ulepšavanja!

image
Moja trudnička želja za hranom u punom je zamahu. Foto: Freepik.com
/11


U 15. si nedelji trudnoće i odjednom - moraš pojesti sladoled pod svaku cenu? Puno sladoleda. Dok hodaš prema zamrzivaču, odjednom shvatiš da će uz sladoled odlično ići i jagode sa šlagom. Tvoja trudnička želja za hranom u punom je zamahu.


I dok je ovaj primer želje za hranom u trudnoći možda malo neuobičajen, žudnja za neobičnim kombinacijama hrane ili za namirnicama koje pre trudnoće uopšte nisi jela nije ništa neobično. Upravo je o trudničkim željama za hranom otvoreno progovorila jedna mama na društvenim mrežama, a njeno iskreno pismo prenosimo u nastavku.  

"Muka mi je da gledam objave na društvenim mrežama slavnih osoba koje priznaju da jedu samo malo više od kada su trudne. Ili, kada poznate i slavne trudnice kažu da ne žele da sede i jedu sve vreme i umesto toga svakodnevno idu u teretanu.  

Možemo li se na trenutak vratiti stvarnosti trudnoće?

Skoro sam u šestom mesecu trudnoće i užasno sam gladna. Da, vežbam svaki dan i pokušavam jesti zdravo, ali ponekad je sve što trebam hrskavi slani čips i kauč. I odbijam se osećati loše zbog toga!

Dakle, evo iskrenog prikaza onoga što sam danas jela, bez "filtera" i ulepšavanja.  

8:00: "Kradem" malo doručka od svoje dece - nekoliko šaka žitarica sa kikiriki maslacem, pomešanih sa orasima i bananama. Znam da je to dobar obrok za početak dana. Ali ovo nije bio moj jedini doručak.  

10:00: Uzimam sendvič sa jajima i sirom, preliven začinjenim kečapom.

10:05: I dalje sam gladna. WTF ?! Jedem ostatke testenine sa sirom od prethodne večeri.

13:00: Nisam sebi mogla pomoći, a da ne pojedem parče hleba od tikvica.  

13:30: Vreme je za ostatak piletine sa graškom i batatom od sinoćnje večere. Ovo jedem bez hleba, samo zato što nemamo više hleb u kući.

16:00: Uzimam ko zna koji komad hleba od tikvica, svežeg iz rerne. Njam!

20:00: Gladna sam i luda. Za manje od 5 minuta pojedem i posljednji zalogaj cezar salate i pola bloka tofua sa prelivom od jogurta.  

20:30: Nameravala sam jesti čokoladni puding sa šlagom, kao i većinu večeri, ali zaspala sam na kauču. Nadoknadila sam to sutradan popodne; ne brinite!

 

Iskreno, ne čini mi se ovo puno hrane, jer sam jednostavno gladna od jutra do mraka. I priznajmo, nekoliko dodatnih zalogaja avokada ili kinoje neće prerezati glad i želju za određenom hranom u trudnoći."

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
6
Da li je sigurno uzimati aspirin tokom tru...
Da li je uzimanje lekova u trudnoći sigurno jedno je od najčešćih postavljanih pitanja među trudnicama, a danas vam odgo...
5
Proširene vene u trudnoći
Šta su proširene vene?
4
Ultrazvuk u 36. nedelji trudnoće je izuzet...
Tim naučnika sa Kembridža radio je ultrazvuk u 36. nedelji trudnoće 3.879 trudnica koje su prvi put rađale - i došli su ...
4





Zašto je stomak veći u drugoj trudnoći?
Abdominalne mišiće na jednoj i drugoj strani stomaka spaja vezivno tkivo, koje pod uticajem hormona relaksina slabi u tr...
Trudnoća može da bude zarazna među prijate...
Trudnoća prijateljice pozitivno utiče na želju za detetom, zaključili su autori istraživanja objavljenom u naučnom časop...



image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here