|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Tiodorović: Začuđen sam odlukom o modelu nastave, potrebno 10, 15 dana van škole

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 22.10.2021
Prema rečima epidemiologa i člana Kriznog štaba Branislava Tiodorovića, stav medicinskog dela Kriznog štaba nije se promenio u odnosu na pretprošlu sednicu.

image
Epidemiolog Branislav Tiodorović je istakao da je „malo začuđen“ odlukom o modelu nastave od ponedeljka. (Foto: Freepik)
/11


Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović izjavio je u emisiji N1 Studio Live da je "malo začuđen" odlukom o modelu nastave od ponedeljka. "Naš kolega pedijatar je na Kriznom štabu rekao da je neophodno ići na onlajn sistem, mi smo ga podržali, očigledno da je Tim za škole procenjivao na drugi način", kaže Tiodorović.


Istakao je da je „malo začuđen“ odlukom o modelu nastave od ponedeljka.

„Naš kolega pedijatar je na Kriznom štabu rekao da je neophodno ići na onlajn sistem, mi smo ga podržali, očigledno da je Tim za škole procenjivao na drugi način, na osnovu podataka – kojih podataka? Da li se sva deca testiraju, ne, da li svi roditelji razmišljaju da bolesno dete zadrže kod kuće… Budimo objektivni, imamo težu situaciju nego što po podacima izgleda. Budimo objektivni, treba nam 10, 15 dana van škole“, kaže Tiodorović.

Prema njegovim rečima, stav medicinskog dela Kriznog štaba nije se promenio u odnosu na pretprošlu sednicu.

„Da su potrebne velike restrikcije, ograničenje radnog vremena za sve, osim za snabdevanje lekovima, hranom i gorivom“, kaže on.

Veruje, kako je rekao, da svi osećamo odgovornost.

„Nema ovde da neko nije odgovoran, država je uradila mnogo, otvorila je tri bolnice, koje su nam mnogo značile, obezbedila lekove, vakcine, ali oštar nadzor, sprovođenje mera nije odradila“, kaže on.

Dodaje da ima onih koji su odgovorniji, i onih koji su manje odgovorni.

„Ako vi individualno imate situaciju da roditelj pošalje bolesno dete u školu, ili da je on bolestan, a šalje svoje dete u školu ili vrtić, gde je tu ona odgovornost. To je onda individualna, a ne države, ali država je ta koja mora strože da kontroliše“, kaže Tiodorović.


Istakao je da ovo ugrožava i ekonomiju.

„Kraj maja, juni, tada smo mogli mnogo više da vakcinišemo, da bude jača kampanja vakcinacije, ali i odgovornost stanovništva. U ambijentu ekonomsko političkom u kom se mi nalazimo, naši predlozi doživaljavaju verovatno sagledavanje sa tog aspekta, za sve mere Vlada konačno odlučuje“, kaže on.

Govoreći o kovid propusnicama, kaže da u njima piše i da li se neko testira ili je preboleo kovid.

„Svi smo odgovorni u smislu da svako nosi svoj delić odgovornosti, država mora da učini mnogo više. Počela je poslednjih nekoliko dana sa oštrom kontrolom, smatram da je to ipak malo zakasnelo. Naš predlog je potpuna restrikcija, potpuna primena svih mera koje smo predložili“, kaže on.

Naveo je primer jednog svog prijatelja koji je bio protiv vakcinacije, a onda ga je pozvao i rekao da je na Infektivnoj klinici i da se „uvedu sve mere, i vakcinacija“.

„Da li treba svi da dođemo u tu situaciju“, pitao je Tiodorović.

Na pitanje hoće li moći građani koji se testiraju u privatnim laboratorijama da to unesu u kovid propusnicu, Tiodorović kaže da to nije problem ako je ta ordinacija ili laboratorija akreditovana, dobila sertifikat od ministarstva zdravlja.

„Ako nije, to će morati da reše sa svojim odgovarajućim DZ. Ko ne sme da primi vakcinu iz zdravstvenih razloga, treba im obezebditi da se testiraju besplatno“, kaže on.

Na pitanje kada bi napustio Krizni štab, Tiodorović kaže da „nije u Kriznom štabu ni zbog stranke niti bilo kakvih razloga interesa“.

„Nemam nikakav, osim struke. Nikad nisam napustio front ni u ratu, neću ni sad“, rekao je on.


Izvor: rs.n1info.com

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ide zmija - VIDEO!!!
Malo zabave za najmlađe
12
Kako naučiti dete da vozi bicikl bez pomoć...
Dete će naučiti da vozi bicikl bez pomoćnih točkića tek kad to samo poželi...
8
HOROSKOP: Kako se slaže tvoj, sa znakom tv...
Može li kompatibilnost znakova zodijaka odrediti odnos majke i deteta? Kažu da su ovo kombinacije koje se najbolje slažu...
7
Vežbe za pravilan izgovor glasova
Mališani ponekada govore nerazgovetno. Koliko god nam to bilo simpatično, ukoliko se taj način izgovaranja glasova nasta...
5





OVO JE ZA 5+! Pismeni rad malog Teodora (9)
Pismeni rad devetogodišnjeg Teodora Kovačevića iz Beograda o njegovom ocu Milanu, koji je vrlo brzo postao viralan, razn...
Labkovski: Kako ne dozvoliti školi da slom...
Mihail Labkovski, popularni ruski psiholog, poručuje roditeljima kako odabrati školu, treba li raspravljati s učiteljima...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here