|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Uniforme u školama DA ili NE

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 12.9.2017
Šta kažu Ringerajine mame na aktuelnu vest - uvođenje školskih uniformi u zasada samo pojedine obrazovne ustanove?
Ključne reči:

image
/11



Uniforme u školama najavljivane su u 2017. godini, međutim 1. septembra, samo pojedine obrazovne uvele su jednobrazno oblačenje. Stavovi roditelja na ovu temu prilično se razlikuju, a evo šta kažu Ringerajine mame:


"Da, da i da
Ovo modiranje po školama je strašno."



"Protiv! Svet se menja. Izluđuje me priča "u naše vreme.."ili "mi nismo imali kompjuter ali smo.."ili " nismo imali para ali smo.."...Nisu deca "kriva" što se zemlja vrti i vreme ide unapred i nauka i sve ostalo..Da li će doći "gologuza" u školu je stvar vaspitanja. Bar ja tako mislim."

 



"Ja sam ZA. Lakše je za decu, manje se druga deca ističu a i nastavnici i profesori znaju da prave razlike među decom kad se jasno vidi čiji su roditelji imućniji, uticajniji. "

 



"Mislim da su preskupe i da treba da država deci omogući iste.
Mislim da nece biti realizovano upravo iz finansijskih razloga."

 



"Previse troškova ima još + uniforme. Kada bi država svoj deci omugućila, i to identične, onda bi i imalo nekog smisla. A takođe i radnici u školi da ih nose, ne samo deca. Ja sam radila u osnovnoj školi tri godine kao pedagog, i mislim da treba i radnici i deca isto."

 


"Slažem se. Ne bi bilo u redu da deca nose uniforme, a nastavnici i vannastavno osoblje ne. Standardi bi trebalo da su za sve isti. Mada, ja i nisam baš za uniforme ako se na taj način staje na put neprimerenom oblačenju. Smatram da to treba da se rešava na drugi način."

 


"I ja sam za, samo da ne budu baš tamnoplavi mantilići. Neki moderan dizajn bi dobro došao"

 


"Ja sam bila protiv i pre nego što sam videla prve kreacije. Ovo od juče je možda simpatično na detencetu od 7 ali ne i na detetu od 11 do 15 god."

 



"Iz ličnog iskustva ogromno ZA! 
Imali smo uniformu u predškolskom, pa sad u školi. U ovom uztrastu em što mi je prelepo kad ih vidim doterane u istoj boji, sa amblemom škole, em što mi je praktično jer taćno znam šta ima za sutradan oprano i ispeglano, em što nema bubica da neće da nosi to ili ovo. Ima izbor od suknje i haljine, nekoliko boja za unihop ili dužina za čarape a košulja i džemper su uvek isti. Kasnije i blejzer i kravata, ma ko bombonice! U leto letnja haljina, cipele dozvoljene u dve boje i kraj. Za likovno svi imaju kecelje tako da ne moram da brinem o flekama, nikakve glavobolje kad jednom na početku kupiš i onda menjaš kad prerastu. 
A na temu imućnosti iskreno nisam razmišljala, nego mi je mnogo bitnija ona tema pristojnosti u kasnijem uzrastu. U osmom je razredu moj profesor matematike poslao našu školsku kuci "da se obuče". E to mi je jako bitno kad dođu u pubertet- znaš u čemu si ih u školu poslao i kako će da izgledaju, suknju mogu da zavrnu van škole, ali u školi je propisana dužina i nema gavobolje od tinejdžerskih bubica." 

 

 

 


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
6
Zvončići no.1
Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
6
Hvatanje leptira, igra
Ako mene pitate svako dete "mora" da uhvati leptira.
5
Vaške i svrab, kako ih prepoznati i kako i...
Ako se otkriju vaške, ne treba zaboraviti da i drugi ukućani mogu imati parazite i zaraziti druge, a pranje kose šampono...
5





Labkovski: Kako ne dozvoliti školi da slom...
Mihail Labkovski, popularni ruski psiholog, poručuje roditeljima kako odabrati školu, treba li raspravljati s učiteljima...
Hrvatska - od jeseni se DOMAĆINSTVO vraća ...
Predmet će se izučavati u prva četiri razreda osnovne škole i sastoji se iz tri dela: Stvori i deluj, Tehnika oko nas i ...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here