|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Upis deteta u školu je obaveza svakog roditelja ili staratelja koju je dužan da ispuni najkasnije do 31 maja kalendarske godine u kojoj će, u trenutku početka školske godine, njegovo dete imati najmanje šest i po, a najviše sedam i po godina.
Ključne reči:

image
/11


Upis deteta u školu je obaveza svakog roditelja ili staratelja koju je dužan da ispuni najkasnije do 31 maja kalendarske godine u kojoj će, u trenutku početka školske godine, njegovo dete imati najmanje šest i po, a najviše sedam i po godina. 

Podrazumevano, upis u školu se obavlja u periodu od 1.4. do 31.5. tekuće godine, mada je iz prakse uobičajeno da se upis vrši i  do 31.8.


U godini pre upisa u osnovnu školu dete mora da završi pripremni predškolski program. On traje najmanje devet meseci, pet dana u nedelji po četiri sata dnevno. Priprema za školu odvija se u predškolskoj ustanovi, dakle vrtiću, ili u osnovnoj školi, ali s detetom u oba slučaja radi vaspitač, a ne učitelj.


Dete se može upisati i već sa šest godina starosti – ako psiholog škole proceni da je spremno za pohađanje nastave – ali i kasnije od propisanog roka, ako postoje opravdani razlozi za to (na primer, bolest deteta). Ako razlozi nestanu pre nego što dete dosegne uzrast od osam i po godina, ono će biti upisano u prvi razred; ako nestanu nakon tog vremena, dete će moći da upiše razred koji odgovara nivou znanja i sposobnosti koje poseduje u tom trenutku.


Roditelj može da izabere osnovnu školu u kojoj će njegovo dete pohađati nastavu. Škola je, s druge strane, obavezna da upiše svako dete koje ima prebivalište na području škole, a druga deca biće primljena ako postoje prostorne ili kadrovske mogućnosti za to. Roditelji treba da podnesu zahtev školi za koju su se odlučili najkasnije do 1. februara kalendarske godine u kojoj upisuju dete.




Prilikom prijave deteta, roditelj podnosi sledeća dokumenta:


  • izvod iz matične knjige rođenih (najčešće škole bez problema prihvataju i fotokopije);


  • uverenje o završenom predškolskom pripremnom programu, koju izdaje ustanova u kojoj je dete pohađalo program;


  • potvrdu o obavljenom lekarskom pregledu i vakcinaciji




 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Majkama su draže ćerke, a očevima sinovi?
Istraživači su dali odgovor na večito pitanje “da li roditelji imaju svog miljenika među decom”.
6
25 najlepših citata o sestrama
Veliko je bogatstvo kada imaš sestru. Bilo da je starija ili mlađa, ona je tvoja najbolja prijateljica do kraja života. ...
6
MAJKE i SINOVI - to je jedna nežna i neras...
Ali postoji ta mekoća i nekomplikovana nežnost u odnosu majka-sin, nešto što postaje sve snažnije kako moji sinovi rastu...
6
6 načina da učinite da se vaše dete oseća ...
Ovi jednostavni, ali efikasni načini učiniće da se vaše dete (ili sva vaša deca) oseća posebno i veoma voljeno.
4





KAKO JE DRŽAVA POSLALA PROFESORE U ĆOŠAK
Bahati đaci maltretiraju i vršnjake i nastavnike, a SISTEM IH ŠTITI
OVO JE ZA 5+! Pismeni rad malog Teodora (9)
Pismeni rad devetogodišnjeg Teodora Kovačevića iz Beograda o njegovom ocu Milanu, koji je vrlo brzo postao viralan, razn...



Anketa

kada?
mara31

Kada ste saopstili porodici - svojoj i njegovoj, da ste trudni?

odmah, cim ste uradili test (70%)

posle mesec dana (30%)


Ukupan broj glasova: 176

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here