|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Za svaku priliku: Rolati i štrudle sa suvim voćem

Blic online (www.blic.rs), 19.1.2012
Pošto zimi na pijacama ne možete da pronađete sveže jagode i maline i sve one voćke od kojih pravite svoje omiljene poslastice, podjednako ukusne kolače možete da mesite sa suvim ili kandiranim voćem. Probajte naše recepte.

image
/11


 

ROLAT OD SUVOG VOĆA

 

POTREBNO JE

400 g ražanog brašna, 200 g pšeničnog brašna, 350 ml mlake mineralne vode, 250 g suvih krušaka, 125 g suvih šljiva, 125 g suvih kajsija, 125 g suvih smokvi, 250 g badema i oraha, 30 g kvasca, 6 supenih kašika ruma, 5 kašika meda, kašika šećera, prstohvat cimeta, đumbira, muskatnog oraščića, soli, šećer u prahu za posipanje.

PRIPREMA

Kruške ostavite da prenoće u vodi, pa ih u toj istoj vodi sutradan kuvajte 30 minuta. Obe vrste brašna pomešajte, dodajte im šećer, kvasac i zalijte mineralnom vodom. Ostavite da odstoji 15 minuta. Umesite testo, dodajte mu med, prstohvat soli, tri kašike ruma, preostalu mineralnu vodu i premesite. Neka odstoji na toplom mestu sat vremena. Bademe, orahe i ostalo suvo voće isecite na kockice, pomešajte sa suvim grožđem, zalijte s preostale tri kašike ruma i dodajte testu. Na stolu posutom brašnom testo podelite na dva dela i napravite dva rolata. Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje i ostavite da odstoje još 30 minuta. Pecite ih u rerni zagrejanoj na 175 stepeni oko sat vremena. Pre serviranja ohladite i pospite šećerom u prahu.

 

KUGLOF SA KOKOSOM


POTREBNO JE

kesica suvog kvasca, 120 g šećera u prahu, 100 g kokosa u prahu, 125 ml mleka, 3 žumanca, 500 g brašna, 150 g masti, kora od limuna, prstohvat soli, 80 g suvog grožđa, 50 g mešanog kandiranog voća, 50 g badema, mast za mazanje pleha.

PRIPREMA

Suvi kvasac pomešajte s delom šećera i mlakim mlekom. Ostavite malo da odstoji. Dobijenu smesu pomešajte s brašnom, ostatkom šećera, kokosom, žumancima, mašću, izrendanom limunovom korom i solju, pa umesite i ostavite da kisne. Nakon toga u testo dodajte suvo grožđe, iseckano kandirano voće i iseckane bademe. Pleh premažite mašću i napunite pripremljenim testom. Ostavite da odstoji još 30 minuta, pa ga pecite u rerni dok ne dobije zlatnu boju. Kada se kolač ohladi, prelijte ga sokom od limuna. Kolač možete da prelijete i glazurom od bele ili crne čokolade.

 

ŠTRUDLA SA VOĆEM

 
POTREBNO JE

ZA KISELO TESTO: 750 g brašna, 60 g svežeg kvasca, 100 g šećera, 2, 5 dl mleka, malo soli, 150 g maslaca.
ZA FIL: 2, 5 dl mleka, 50 g griza, 50 g šećera, paketić vanilin šećera, 100 g suvog grožđa, kašika ruma, 2 karanfilčića, 100 g maslaca za podmazivanje, brašno za posipanje, jaje za premazivanje.

PRIPREMA

Umesite kiselo testo od navedenih sastojaka, pa dok ono nadolazi, pripremite fil. Kada umešate sastojke za testo, napravite dve jufke, pa ih posle narastanja razvijte u debljinu do 1 cm. Razvijene kore premažite rastopljenim maslacem i nafilujte. Za fil zagrejte mleko, u njega ukuvajte griz uz stalno mešanje oko pet minuta. U vreli griz dodajte šećer, oceđeno suvo voće i vanilin šećer. Sve izmešajte, malo ohladite a zatim dodajte rum i mleveni karanfilić. Štrudlu stavite u podmazan pleh i ostavite da stoji pokrivena krpom 20 minuta. Za to vreme ugrejte rernu na 200 stepeni, pa pecite 30 minuta. Pre nego što stavite štrudlu u rernu, obavezno je premažite žumancetom.

 

15. januar 2012.
Kompletan tekst pročitajte na www.blic.rs

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima i pršutom
Ringerajin kuvar: cvećka
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2
Krekeri
Ringerajin kuvar: Nedja RR
2





Markiza Torta (malo improvizovana)
Ringerajin kuvar: lelaigor
Norveške rolnice sa cimetom
Ringerajin kuvar: viking RR



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here