|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Zimovanje tips & tricks

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 4.10.2016
Zima je čarobno godišnje doba. Vreme kada su godišnji praznici u fokusu, period godine rezervisan za skijanje ili grudvanje i sankanjena opštu radost svih. Putovanja u ovom periodu prijaju deci, mladima i starijima. Svako ima svoj način kako će da upotpuni za vreme zimskih praznika.

image
/11


Aktivan ili miran porodičan odmor su samo neke od ponuda koje turističke agencije nude kao alternativu dosadnoj zimi u gradu. Na vama je da pogledate bogatu ponudu i da se odlučite za onu varijantu koja najviše odgovara senzibilitetu i interesovanju vaših bližnjih sa kojima planirate da provedete odmor.

Bilo da ste planirali da odete na planinu u okviru produženog vikenda ili uživate u sedmodnevnom odmoru, relaksaciji i laganoj šetnji sa detetom ovo su neki trikovi i saveti pomoću kojih možete da učinite zajedničko putovanje nezaboravnim.


 

Kako se pripremiti za putovanje sa malom bebom?


Pedijatri smatraju da beba može da putuje već sa nekoliko meseci na kraće destinacije. Novorođanče traži veći deo vašeg vremena i punu pažnju za svakodnevne stvari koje ponavlja, poput hranjenja, uspavljivanja i prepovijanja. Putovanje automobilom sa decom ima određena prednosti koje se ogledaju u tome što sami diktirate tempo putovanja i pravite pauze kada vama to odgovara. Novopečeni roditelji treba da se potrude i nađu idelano auto-sedište u kojem će se njihova beba osećati prijatno tokom svih putovanja. Prilikom izbora auto-sedišta za decu treba da obratite pažnju, osim na izgled i cenu, da auto-sedište bude fukcionalno i sigurno. 

Ukoliko ste se ipak odlučili da sa detetom idete van zemlje, proverite da li dete ima sve potrebne vakcine i zakažite pregled kod pedijatra kako bi ste bili sigurni da vam ništa neće pokvariti odmor.

Obzirom na to da ćete sa ovako malim detetom najverovatnije vreme provoditi u kratkim šetnjama po snegu, spakujte sve neophodne predmete koji uveseljavaju Vašu bebu i dobro raspoloženje.

Ponesite sve one neophodne stvari za “Ne daj Bože” poput lekova, toplomera i sl.

 


Sreća, sreća radost za najmlađe!


Putovanje sa decom u uzrastu od 3 do 7 godina ima svoje prednosti. Malci u tom periodu otkrivaju svet oko sebe. Ukoliko se pripremate za zimovanje sa decom neophodno je da napravite spisak šta vam je sve potrebno da kupite i ponesete. U nastavku teksta pogledajte naše savete šta je sve potrebno kupiti kada su bebi i dečija garderoba u pitanju.

Jakna ili skafader treba da budu topli i od nepromočivog materijala. Kupite perjanu jaknu sa kapuljačom kako bi se dete osećalo prijatno i toplo. Za malo starije dete možete odabrati dvodelni skafander koji se sastoji od jaknice i pantalona kako bi dete moglo neometano da uživa u zimskim radostima.

Prilikom izbora čizmica obratite pažnju da budu tople i vodootporne. Šal, rukavice i kapa treba da budu praktični i topli. Ponesite dovoljno stvari koje će vase dete da presvlači tokom dana. Džemperi, duksevi, pantalone i tanje majce su neki od naših predloga. Nemojte da zaboravite hulahopke i termo čarape.

Zimske aktivnosti na snegu predstavljaju pravi izvor radosti za decu u ovom uzrastu. Grudvanje je igra koja nikada ne izlazi iz mode. Što je više učesnika, to je igra zanimljivija. Sankanje predstavlja najveći izazov i najdražu aktivnost na snegu. Deca obožavaju spuštanje na sankama ili klisku. Dobro se utoplite i uživajte na snegu.

 


Skijanje za porodicu sa starijom decom


Za ljubitelje skijanja u ponudi su domaće planine kao što su Kopaonik, Zlatibor, Divčibare, Stara planina ili neke od planina u regionu, kao i neke od destinacija poput Austrije ili Italije koje predstavljaju veoma poznate evropske i svetske destinacije. Obzirom da na putovanje idete sa starijim detetom dužina putovanja neće predstavljati problem.

Vreme koje provodite  sa svojom porodicom treba da bude konstruktivno. Najbolje bi bilo da aktivno iskoristite svaki slobodan trenutak. Ustajanje ujutru rano vam neće predstavljati problem ukoliko se budete potrudili da ležete na vreme. Ta rutina će kroz nekoliko dana učiniti da se osećate maksimalno relaksirano i sveže.

Ukoliko imate veliku porodicu u okviru koje postoje različiti uzrasti dece, treba da znate da je najbolje početi sa skijanjem oko pete godine. U tom uzrastu se stiče bolja koordinacija pokreta i deca su više sklona da slušaju uputstva koja im se daju. Roditelji treba da budu prisutni uz decu u slučaju eventualnih padova. Takođe, deca treba da nose zaštitnu opremu kako se ne bi došlo do povreda.

Bilo da ste se odlučili da skijate na nekoj od domaćih planina ili planirate da posetite neko od skijališta u Austriji, Italiji ili regionu uštedite vaše vreme i osetite zadovoljstvo opustite se u zajedničkom aktivnom odmoru sa svojim najbližima.


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Zašto UMORNE MAME ostaju BUDNE DO KASNO?
Volela bih da vam kažem da majke ovo vreme provode radeći one stvari u kojima uživaju, ali to ne bi bilo sasvim tačno. N...
55
MAJKE i SINOVI - to je jedna nežna i neras...
Ali postoji ta mekoća i nekomplikovana nežnost u odnosu majka-sin, nešto što postaje sve snažnije kako moji sinovi rastu...
25
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
19
Prof. dr Bojanin o razmaženoj deci
Dr Svetomir Bojanin, profesor i dečji psihijatar, govorio je mnogo puta o dečjem razvoju i pravom putu vaspitanja koji t...
6





Klince je lako usrećiti
Da bi deca bila srećna, dovoljno im je pet pozitivnih događaja u toku dana, koji će "izbrisati" sve što je bilo ne...
Neka tvoje dete bude glavni junak priče!
Da li možete da zamislite kakva je magija kad ubacite svoje dete u priču?



Click Here