|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Poligon u kući (staza sa preprekama)

Milica Milićević, 24.2.2019
Deca vole da se igraju.
Ključne reči:

image
/11


 

Deca vole da se igraju. Spremnost da se zabave pokazuju još kad počinju da puze i da se provlače ispod stolica. Srećom ne treba nam posebna edukacija kako kod njih razviti spretnost, okretnost. snagu, izdržljivost... Dovoljno je za pocetak igrati uz muziku. šetati. napraviti s vremena na vreme poligon, odvesti ih u park i dozvoliti im i omogućiti kretanje jer je pokret osnova za razvoj. 
Igra za decu: 
 Provlačenje - ispod stolice, obruča, stola. ili nekog drugog predmeta koji imate u kući: tunel možete napraviti tako što ćete poređati stolice jednu za drugom. U toku provlačenja u koliko je duža prepreka u pitanju možete deci zadati da se provlače ležeći, tako što će se odgurnuti rukama i nogama.
Penjanje - za penjanje takođe možete iskoristiti stolice, fotelje, tabure.
Kotrljanje - za ovu vežbu potrebno je obezbediti mekanu podlogu. Deca izvode ovu vežbu ležeći, korljajući se od početka podloge do kraja.
 Hodanje po kanapu- možete koristiti mekši kanap ili vijaču. Postavite je kao pravu ili krivudavu otvorenu liniju. Pokažite detetu kako se prelazi kanap, neka peta prati prste.
Hodanje po zadatku-Hodati na prstima, na petama, skakati kao zec, skakati kao žaba...
Zaobilaženje prepreka-za ovu vežbu iskoristite čunjeve, flaše napunjene nekim materijalom, igračke ili bilo koje druge predmete koji se mogu brzo zaobići.
Skakanje- ukoliko imate obručeve mogu se iskoristiti oni, ukoliko ne možete od vijače ili bilo kog kanapa napravite krugove. U obruč mogu skakati sa jednom ili dve noge ili u da skaču u prvi pa u treći...
Koš ili neki drugi zadatak-koš možete napraviti i od kutije u koju će ubaciti loptu. Neki drugi zadatak može biti: donesi novčić, zalepi neku nalepnicu. daj majmunu bananu...
Ovo su prepreke koje možete koristiti kada pravite deci poligon. U zavisnosti od prostora i uzrasta deteta vi izaberite prepreke. Za mladji uzrast je potrebno smisliti priču (idemo da nadjemo blago, ili da oslobodimo kucu, prelazimo preko barica. zaobilazimo drveće u šumi,da nahranimo majmuna). dok će starijoj deci biti izazov savladavanje prepreka.
Napomena: Iako je ovo igra za decu odrasli prvo pokazuje kako se prelazi poligon pa tek onda dete.
Primer jednostavnog poligona: 
Hodanje po vijači
Skok u obruč i okretanje oko svoje ose
Zaobilaženje plišanih igračaka
Provlačenje ispod stolice, penjanje na stolicu
Trčanje do lopte
Uzimanje lopte i bacanje u kutiju (koš)

Spremnost da se zabave pokazuju još kad počinju da puze i da se provlače ispod stolica. Srećom ne treba nam posebna edukacija kako kod njih razviti spretnost, okretnost. snagu, izdržljivost... Dovoljno je za pocetak igrati uz muziku. šetati. napraviti s vremena na vreme poligon, odvesti ih u park i dozvoliti im i omogućiti kretanje jer je pokret osnova za razvoj. 


Igra za decu: 


  1. Provlačenje - ispod stolice, obruča, stola. ili nekog drugog predmeta koji imate u kući: tunel možete napraviti tako što ćete poređati stolice jednu za drugom. U toku provlačenja u koliko je duža prepreka u pitanju možete deci zadati da se provlače ležeći, tako što će se odgurnuti rukama i nogama.
  2. Penjanje - za penjanje takođe možete iskoristiti stolice, fotelje, tabure.
  3. Kotrljanje - za ovu vežbu potrebno je obezbediti mekanu podlogu. Deca izvode ovu vežbu ležeći, korljajući se od početka podloge do kraja.Hodanje po kanapu- možete koristiti mekši kanap ili vijaču. Postavite je kao pravu ili krivudavu otvorenu liniju. Pokažite detetu kako se prelazi kanap, neka peta prati prste.
  4. Hodanje po zadatku - Hodati na prstima, na petama, skakati kao zec, skakati kao žaba...
  5. Zaobilaženje prepreka-za ovu vežbu iskoristite čunjeve, flaše napunjene nekim materijalom, igračke ili bilo koje druge predmete koji se mogu brzo zaobići.
  6. Skakanje- ukoliko imate obručeve mogu se iskoristiti oni, ukoliko ne možete od vijače ili bilo kog kanapa napravite krugove. U obruč mogu skakati sa jednom ili dve noge ili u da skaču u prvi pa u treći...
  7. Koš ili neki drugi zadatak-koš možete napraviti i od kutije u koju će ubaciti loptu. Neki drugi zadatak može biti: donesi novčić, zalepi neku nalepnicu. daj majmunu bananu...

Ovo su prepreke koje možete koristiti kada pravite deci poligon. U zavisnosti od prostora i uzrasta deteta vi izaberite prepreke. Za mladji uzrast je potrebno smisliti priču (idemo da nadjemo blago, ili da oslobodimo kucu, prelazimo preko barica. zaobilazimo drveće u šumi,da nahranimo majmuna). dok će starijoj deci biti izazov savladavanje prepreka.

Napomena: Iako je ovo igra za decu odrasli prvo pokazuje kako se prelazi poligon pa tek onda dete.

Primer jednostavnog poligona: 

  • Hodanje po vijači
  • Skok u obruč i okretanje oko svoje ose
  • Zaobilaženje plišanih igračaka
  • Provlačenje ispod stolice, penjanje na stolicu
  • Trčanje do lopte
  • Uzimanje lopte i bacanje u kutiju (koš)

 

 

Autor: Milica Milićević

Izvor: igrebeztelefona

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Dete koje skače je dete koje raste
Skakanje nije samo zabavno, već ima i višestruku korist za psihomotorni razvoj deteta. A najbolji deo što je to jednosta...
16
Poverenje deteta i poverenje u dete
Naše poverenje u dete zavisi od poverenju deteta u nas.
6
Da, moje dete spava sa mnom u krevetu!
Ne razumem u čemu je stvar? Čemu tolika briga oko toga što moja četvorogodišnjakinja spava sa mnom? Hoće li svet stati z...
6
Livadsko cveće, likovna aktivnost
Iz detinjstva ponesemo samo ono što smo doživeli svim svojim čulima.
5





6 načina da učinite da se vaše dete oseća ...
Ovi jednostavni, ali efikasni načini učiniće da se vaše dete (ili sva vaša deca) oseća posebno i veoma voljeno.
Banana suši - zdrava užina za klince!
Banana - pored toga što je ukusna, bogata je hranljivim materijama neophodnim za pravilan razvoj deteta i smanjuje verov...



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here