|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Priprema na dolazak bebe iz porodilišta

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 16.4.2010
Svaka buduća mama se u trudnoći pita šta treba pripremiti za dolazak novog člana porodice.

image
/11


Svaka buduća mama se u trudnoći pita šta treba pripremiti za dolazak novog člana porodice.

Jako lepo je ići okolo po radnjama i gledati stvari za bebu, ali je izbor svih tih stvari toliki da se većina budućih mama zbuni i pita da li stvarno treba sve to? I cene su naravno takve kakve su, a ni prostora u stanu nema na toliko koliko bi trebalo … Računati treba i na to da će puno stvari za rođenje bebe pokloniti ili pozajmiti rođaci i/ili prijatelji. Obično je odela za bebu previše, jer ih beba preraste pre nego ih uopšte obuče.

 
Stoga smo za vas, buduće roditelje, spremili spisak stvari koje trebate nabaviti pre dolaska bebe:

Mami treba grudnjak i jastučiće/gazice za grudi koji sprečavaju curenje mleka, ali mora paziti na pravilnu veličinu, da je ne bi stiskao. Trebaju joj i higijenski ulošci.

Od opreme za bebu trebaće vam ormarić sa kadicom ili jastukom, korpa/košara ili krevetić s jogijem te sva oprema za njega, iako se često dogodi da beba završi u vašem krevetu. Naravno da ne smete zaboraviti na auto sedište u kojem bebu dovezete iz porodilišta, kolica sa korpom u ležećem položaju ili kombinovana (npr. duboki i sportski deo, na kojeg se može namestiti prenosno auto sedište, koje istovremeno može da posluži i kao stolica za ljuljanje i hranjenje i korpa za nošenje).
Trebaće vam i par flašica i duda, četka za čišćenje flašica i pribor za sterilizaciju (može se nabaviti sterilizator ili koristiti stari recept naših mama – vrela voda). Ako nema problema sa dojenjem, flašice vam ne trebaju odmah. Isto važi i za adaptirano mleko. Ne zaboravite na čaj za bebe koji će prijati i vama. Ostale stvari može (po potrebi) kasnije nabaviti srećni tata.
Što se tiče garderobe za bebu, dobro je imati 6 majica koje se vežu trakicama na leđima ili na ramenu, nekoliko kompletića, hulahopki, kapica, čarapica, te naravno komplet za odlazak iz porodilišta – majicu, pantalonice, kapicu, čarapice, džemperić. Krevetnina i sva garderoba neka budu iz prirodnih materijala.

Što se tiče pelena i sličnih stvari, trebati će vam sledeće:
20 tetra pelena, oko 6 krpica odnosno pelena za pranje, 30 vlaknastih krpica za pranje, vata, 50 komada sterilnih gaza (5x5 cm). Za negu bebe treba vam dečji sapun, krema i/ili posip/puder za guzu, Bepanthen krema za upaljene bradavice ili bebinu guzu, fiziološka tečnost za pranje pupka i čišćenje nosića, toplomer, dečje makazice za nokte, četka za kosu, aspirator za nos. Za odlazak van kuće vam trebaju maramice za negu guze, papirne maramice, pelene. Ne kupujte previše pelena za novorođenčad (broj 1), jer ih bebe brzo prerastu.

Savetujemo vam da ne preterujete sa kupovinom, jer dosta stvari možete pozajmiti, a neke od navedenih vam uopšte ne trebaju. A najverovatnije su vaše mama i tetke još uvek prepune zaliha (vaše) opreme, garderobe, pelena … Sa malo planiranja i organizovanja možete znatno smanjiti izdatke za bebu.

Pa, puno veselja s novim članom porodice!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
5
Začuđujuće činjenice o trudnoći
Vaše telo u trudnoći je čudo prirode – kao i vaša beba.
4
Značaj gvožđa tokom trudnoće
Tokom trudnoće, potrebe za gvožđem se povećavaju jer se volumen krvi povećava radi podrške rastućoj bebi. Takođe, gvožđe...
4
New Mom: Moja porođajna priča 3
Na stolu 2 napona, a zatim mi babica govori da ne guram. Ja razmišljam kako će sad sigurno da radi epiziotomiju (beba ve...
4





Pregledi u trudnoći i njihov redosled
photo
Od trenutka kada se na testu za trudnoću pojavi druga crtica, posete ginekologu postaju mnogo češće.
Regenerativna medicina i matične ćelije
Matične ćelije su osnovne ćelije ljudskog organizma, od kojih tokom razvoja nastaju sva tkiva i organi (neuroni, kosti, ...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here