|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (04.09.-08.09.2019.) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Inhalacije
28.12.2008 13:23:56   
oliveradj
Moja bebica ima problema sa nosicem. Jako je osetljiva kad je on u pitanju. Rodila se sa zacepljenim tu smo se namucili taman kad je proslo poceo je da joj curi kako je zahladjenje doslo, a i neki virusi. Sutra moramo lekaru zbog sirupa koji nam je nestao, pa cu zamoliti lekara da joj prepise inhalacije posto krklja na nosic. Da li je neka od vas isla na inhalacije sa bebicom i kako to izgleda. Kako se dete ponasa posto je ona veliki bundzija???user posted image

_____________________________

Adrijana moje zlato 26.05.2008.
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Inhalacije
28.12.2008 13:31:09   
guppy RR
Nismo još radili inhalacije, a imam kod kuće mini baby inhalator... i nadam se da neće nikad biti tako loše... kuc kuc kuc

(odgovor članu oliveradj)
Direktna veza do poruke: 2
   [Obrisana poruka]
28.12.2008 13:57:13   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Inhalacije
28.12.2008 18:48:27   
oliveradj
Da li je inhalacija ista kada je u pitanju nosic, a kada bronhitis? user posted image

_____________________________

Adrijana moje zlato 26.05.2008.

(odgovor članu Brisani korisnik)
Direktna veza do poruke: 4
   [Obrisana poruka]
28.12.2008 18:52:48   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu oliveradj)
  Direktna veza do poruke: 5
   RE: Inhalacije
28.12.2008 18:59:32   
oliveradj
ok hvala u svakom slucaju

_____________________________

Adrijana moje zlato 26.05.2008.

(odgovor članu Brisani korisnik)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Inhalacije
6.2.2009 12:55:46   
Jeca*
Luka mi se razboleo user posted image  Jako puno kašlje i pun je sekreta, lepo se čuje dok diše kako šeta sekret gore dole. Pored nekog sirupa i kapi dr nam je preporučio da kupimo inhalator i inhaliramo ga tako što u 2ml fiziološkog rastvora sipamo 2 kapi nekog leka Berodual. Juče smo odmah išli da kupimo inhalator i ima jako skupih, zatim onih baš za astmu, medjutim nadjemo jedan dečiji za 3750,00 što je i više nego dobra cena jer kažem jako su skupi. I potpuno sam oduševljena. Evo slike:

user posted image

ima malu masku, zatim veliku za odrasle, maskicu samo za nos i cuclu za jako male bebe. Fenomanalna spravica user posted image
Naravno, bolje da nam nije trebala, ali sad kad je moramo koristiti par dana, ja sam jako zadovoljna izborom.

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu oliveradj)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Inhalacije
6.2.2009 13:14:47   
Anoniman
Hajde da povežem teme Babyhaller KLIK

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 8
   RE: Inhalacije
21.4.2009 0:26:55   
Anoniman
Inhalacije smiruju kašalj KLIK

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 9
   RE: Inhalacije
9.4.2011 19:16:16   
sneza90

IZVORNA PORUKA: Jeca*

Luka mi se razboleo user posted image  Jako puno kašlje i pun je sekreta, lepo se čuje dok diše kako šeta sekret gore dole. Pored nekog sirupa i kapi dr nam je preporučio da kupimo inhalator i inhaliramo ga tako što u 2ml fiziološkog rastvora sipamo 2 kapi nekog leka Berodual. Juče smo odmah išli da kupimo inhalator i ima jako skupih, zatim onih baš za astmu, medjutim nadjemo jedan dečiji za 3750,00 što je i više nego dobra cena jer kažem jako su skupi. I potpuno sam oduševljena. Evo slike:

user posted image

ima malu masku, zatim veliku za odrasle, maskicu samo za nos i cuclu za jako male bebe. Fenomanalna spravica user posted image
Naravno, bolje da nam nije trebala, ali sad kad je moramo koristiti par dana, ja sam jako zadovoljna izborom.



cao,privukla mi je paznju tvoja poruka o ihalatoru,pa me ineresuje kakav je taj inhalator koji koristite i gde ste ga kupili po toj ceni?unapred hvala!

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Inhalacije
9.4.2011 19:17:15   
sneza90
cao,privukla mi je paznju tvoja poruka o ihalatoru,pa me ineresuje kakav je taj inhalator koji koristite i gde ste ga kupili po toj ceni?unapred hvala!

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Inhalacije
9.10.2011 11:40:25   
Lu
IZVORNA PORUKA: dejan014

Pozdrav svima, za pocetak da se upoznamo, ja sam Dejan iz VA otac tromesecne bebe Djordja.
Problemima negde kraja, a dobro dodje svaki savet. Elem, prvi problem je bio taj sto posle 15-tak dana dobio samo 50grama, na vestackoj hrani je humani. Promenom hrane i uvodjenjem Aptamila za 4 dana je dobio oko 70grama, e onda mi se svet srusio:
moj sin je vec u dvadesetom danu zivota dobio infekciju (zapaljenje) pluca, odmah je prebacen u UDK radi lecenja.
Tamo je bio na aparatima za vestacko disanje, drugog dana su mu i stala pluca da rade, doktori su ucinili sve i vec posle par dana je sve krenulo na bolje. Uzrok ovoga nisu znali ali posto je sve proslo dobro, mozda je bolje i da ne znam. Posle nekih 15-tak dana je i pusten kuci, uz terapiju Pulmicort resp 250mcg/ml 2X na dan.
Onda, u drugom mesecu se pojavilo malo tragova krvi u stolici i opet za BG u UDK, par dana tamo i zakljucak alergija na proteine kravljeg mleka. Promenom hrane i uvodjenjem Aptamila alergi care, resavamo i taj problem. Onda pre 10-15 dana primetimo nesto poput kile u donjem delu stomaka, mi kod dr i on nam to potvrdi. Opet u UDK posto u Va to ne smeju da diraju, tamo nas pregledaju i daju nam mesec dana fore ako se povuce super ako ne onda mora da se operise... To je ukratko nasa biografija, i posle svega mi bas dobro napredujemo i vrlo smo aktivni.
E, danas sam bio pukao, posle dva meseca koriscenja pulmicorta danas smo otisli po recept za jos, i dr nam ladno kaze da mi dajemo duplu dozu bebi, jer nam je doza 250mcg/ml 2xna dan, a na leku pise 0.25mg/ml i jos nas tera da razblazimo sa fizioloskim rastvorom...
Izvinite ako je malo presiroko ispisano ali i ovo je suzeno :) Moje je pitaje dali da nastavimo kako smo do sad ili da prepolovimo dozu?

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Dobro dosao dejane!  Zao mi je da cujem kroz sta ste sve prosli, ali hvala bogu da je krenulo na bolje.  Ja bih licno, poslusala savet dr. i davala ONO sto ON kaze.  Mnogi lekovi se obicno ne daju bebama, tako da dr. tj. pedijatar, racuna po kilazi deteta koja se doza mora dati.  Tako da ne mozete ici po onome sto pise na kutiji, jer ce mnogi pisati "ne za decu ispod 2 godine".  Za bebe, se SVE racuna po kilazi.  Dajte ono sto lekar kazeuser posted image

IZVORNA PORUKA: dejan014

Ali zbog cega nam to nije niko rekao, vec dva puta smo uzimali i receno nam je jedna ampula - jedna inhalacija.
Sta bi bilo da je u pitanju bas neki lek, sreca te krajem meseca idemo na kontrolu i verovatno cemo prekinuti da se inhaliramo...
U svakom slucaju hvala!

IZVORNA PORUKA: Olga RR

Dejane , dobrodosao user posted image
kazi , da li je Djordje prevremeno rodjena beba ?
Sto se tice lekova , koristite ih onako kako vam je dr prepisao , verovatno je i apotekar /ka na kutiju napisala kako se doziraju user posted image
kod beba i dece se svi lekovi obavezno doziraju po kilazi


IZVORNA PORUKA: dejan014

Nije, rodjen je bas u terminu sa 3350gr, a i apotekar je lepo napisao i prvi put kad smo uzimali 2 x 1, cak je i njemu bilo cudno malo pre kad smo uzimali, jer je doktorka prepisala 1.5 kutiju mesecno umesto dosadasnjih 3kutije. Na otusnoj listi pise 250mcg/ml dva puta dnevno, a na kutiji leka 0.25mg/ml.


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu sneza90)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Inhalacije
9.10.2011 12:55:00   
pepeljuga
Mi se inhaliramo od subote, 2ml fizioloskog + 5 kapi Beroduala, ja nesto ne primecujem neki boljitak, mada mi drugarica koja je dr kaze da moze da mi izgleda kao da jos gore kaslje i slini jer inhalacija razvodnjava sekret pa zvuci kao da je jos gore, pojma nemam, kasalj grozno zvuci u svakom slucaju user posted image

_____________________________

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Inhalacije
9.10.2011 21:20:50   
Nensi*
Vuk ima cesto bronhitis,i kad god smo mu davali Pulmicort,uvek smo ga razblazivali sa fizioloskim,isto i berodual. Dok je bio manji,davali smo mu pola ampule Pulmicorta,a kasnije celu.

_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu pepeljuga)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Inhalacije
9.10.2011 21:46:20   
jance

IZVORNA PORUKA: pepeljuga

Mi se inhaliramo od subote, 2ml fizioloskog + 5 kapi Beroduala, ja nesto ne primecujem neki boljitak, mada mi drugarica koja je dr kaze da moze da mi izgleda kao da jos gore kaslje i slini jer inhalacija razvodnjava sekret pa zvuci kao da je jos gore, pojma nemam, kasalj grozno zvuci u svakom slucaju user posted image


sad, ja sam odrasla osoba pa ne znam koliko moze da se poredi, a o inhalacijama znam od kako znam za sebe. zadnji put sam tamo negde u 7 mesu zbog punih pluca sekreta inhalirala Panthenol rastvor za inhalaciju dva puta dnevno i mogu da kazem da sam prva dva dana terapije kasljala nenormalno, svekrva je dolazila gore da vidi sta mi se desava... posle ta dva dana i apsolutnog pomaka pocinjalo je da mi bude bolje, prvo onako samo pola dana, pa mi uvece bude gore, pa onda ceo dan... posle tacno 7 dana sam mogla da kazem da je terapija uspela...

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu pepeljuga)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Inhalacije
9.10.2011 22:28:47   
Anoniman
pepeljugo, sekret se iz pluća prvo razbija pa ond izbacuje. Pisala sam u temi o bronhitisu, nakon inhalaije polegni dete u krilo tako da leži na stomaku, glavom na dole, i tapkaj po leđima, od guze ka glavi, ali ne punom šakom, već skupi šaku, kao da prosiš, i tako lupkaj. Vazduh između šake i leđa, i tapkanje pomažu "otkidanje" šlajma sa pluća.

(odgovor članu jance)
  Direktna veza do poruke: 16
   RE: Inhalacije
9.10.2011 22:35:41   
snješka
Ja sam prekjuče morala kupiti pumpicu i bebyhaler za Selenu. Treba da udahne samo desetak puta, ali ona neće ni to. Plače i baca se kao blesava. A kašlje nenormalno.
Samo mi nije jasno da, kad pritisnem pumpicu, u inhalatoru nema baš nimalo izmaglice, ali nimalo. Mada se vidi kad se prsne.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Inhalacije
10.2.2012 16:34:33   
Tea2
Bebana pije Cefaleksin,pisala sam o tome u temi o MMR-u.Nocas i danas,dok je spavala,mnoooogo je kasljala.Nema vidljivog sekreta iz nosa,tj. ne curi joj nosic...
Inhalirala bih je nekim biljnim kapima.Prospan ima alkohola u sebi,smeta li to jer pije antibiotik?Znate li neke druge biljne kapi za inhalaciju?

(odgovor članu snješka)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Inhalacije
10.2.2012 16:38:33   
*Alexx*
Uvek možeš da je inhaliraš samo fiziološkim (ne umem da ti dam dozu, pošto to mm smućka), i da dodaš kap-dve one josif pančić mešavine kapi za inhalaciju.

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Inhalacije
10.2.2012 16:55:47   
Tea2
Alexx,da potvrdim-Josif Pancic kapi za inhalaciju,tako se zovu?Imaju li jak miris,sta sadrze,imaju li alkohola u sebi?Sory,mnogo pitanja.

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Inhalacije
10.2.2012 17:17:50   
Tea2
Alexx,sada sam bila na njihovom sajtu.Pise da ove kapi ne smeju da koriste odojcad i mala deca.Sastav je super,mislis li da smem da inhaliram bebanu-17 meseci ima?

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Inhalacije
10.2.2012 17:36:36   
Tea2
Mamice,treba da kazem muzu sta da kupi u apoteci...Znate li za jos neke kapi?

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Inhalacije
10.2.2012 21:19:23   
*Alexx*
Izvini, Tea, nisam bila online. Ako pise da ne smeju, onda nemoj. Ja sam Andreju davala samo jednom, kad je bio preko dve godine.

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Inhalacije
10.2.2012 21:28:24   
Tea2
Rekose mm-u u apoteci da sme Prospan kapi u kombinaciji sa antibiotikom.Prosli put su nam pomogle...Alexx,kupicu ove Josif Pancic za sebe,hvala za preporuku.

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Inhalacije
27.7.2012 18:50:28   
srecica_80
Bili smo danas kod pulmologa. Konstatovano je da bebac ima alergiju. Radjene su alergo probe. Na sve stavke je alergican , osim na duvan, polen korena i fizioloski rastvor. Receno je da koristi pulmocort ujutru i uvece po jedan mililitar kao profilaksu. I kontrola za deset , petnaest dana. Zanima me vase misljenje o tome. Inace dok nismo dosli do ove tacke, orl je savetovao cevcice u usi, upala pluca, bronhiolitis, broncHitis, upale uveta, zdrela... Od decembra prosle godine smo se mi natezali sa ovakvim dijagnozama, da bi danas na moju inicijativu bio uradjen alergotest. Prvo su mi rekli da je to nemoguce uraditi bebi. Uspeli smo i sada imamo novu dijagnozu

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







image
sonyasha
Cortina T krema nas je spasla!!!
Probali smo bar deset_ krema i svaki put se samo pogoršavalo i jako ga peklo. Uz to se i našem mlađem sinu Milutinu pojavio ekcem po obrazima, i polako osvajao teritoriju. Onda mi je ovde na Ringeraji ženica pomenula CortinaT kremu i koliko je njima pomogla! Mislila sam još samo to da probamo i nema druge nego kod lekara po kortikosteroide. Krema je za početak umirivala svrab, drugi dan je smanjila perutanje, treći dan je crvenilo počelo da se ublažava dok posle sedam dana nije sve nestalo! Mazali smo intezivno ali je posao bio više nego uspešan.  Više >>
image
Kuvar: ljubis
Odličan ručak

Anketa

Trudnoća i sport
guppy RR

Da li si se u trudnoći bavila nekim sportom?

Da, profesionalno (5%)

Da, više puta nedeljno (0%)

Da, jednom nedeljno (0%)

Da, retko (5%)

Ne (91%)


Ukupan broj glasova: 22

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!

Oznake

Click Here