|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Halapljivo sisanje
17.9.2011 18:38:20   
Gliso
Moja beba je nakon nekoliko dana od rodjenja (kad je pocelo da mi nadolazi vise mlijeka) pocela tako halapljivo da papa, da ostaje bez vazduha. Sada me brine da li je moguce da se ona zasiti od npr. 7-8 minuta aktivnog sisanja?
Sve se plasim da ostane nezasicena jer obicno zaspe na mlekodavcu user posted image
Nakon sisanja uglavnom nastavi mirno da pajki i jede na svaka tri i po sata. Ponekad na tri, a tokom noci na cetiri sata.

PS slobodno me prosetajte ako ova tema vec postoji, navikla sam user posted image
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Halapljivo sisanje
17.9.2011 20:57:18   
minna
Meni je Vlada od samo pocetka halapljivo sisao i uglavnom je brzo zavrsavao... Ako tako lepo spava posle znaci da verovatno nije gladna, bunila bi se sigurnouser posted image Nemoj da brines

(odgovor članu Gliso)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Halapljivo sisanje
19.9.2011 15:09:34   
Mizzy
I ja imam isti problem, tj zagrcne se od halapljivog sisanja, a ja izgubim godinu zivota, jer ispusta takve zvukove... Ne znam kako da resim to. Stvarno se stresiram!

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Halapljivo sisanje
19.9.2011 15:44:58   
Anoniman
i moja beba strasno halapljivi sisa, ali ona posle toga ne moze mirno da spava jer je muci podrigivanje i stucanje. podoj nam traje najvise 10 minuta, i toliko se naguta vazduha da ima strasnih problema sa varenjem i naravno sa grcevima. mnogo puta sam precrkla jer se zagrcnula. em ona halapljivo jede, jos meni mleko jako curi... jedino nocu mozda jede malo sporije, jer sisa u polusnu, nekada i zatvorenih ociju.

(odgovor članu Mizzy)
  Direktna veza do poruke: 4
   RE: Halapljivo sisanje
19.9.2011 16:20:29   
Capa
Mislim da beba može da se najede za 7, 8 minuta. Kada smo mi Katarinu vodili sa 2,5 meseci na UZ kukova, ona je sisala pre toga. Dakle, sisala je 6 minuta, pa je prošlo pola sata, pa je usledila kontrola. Sećam se da je dr prokomentarisala (jer joj je rađen UZ celog abdomena) da se vidi da je lepo napunila želudac. Drugo, ako se ne budi po 2, 3 sata, trebalo bi da beba nije gladna.

A što se tiče toga kada vam jako curi mleko, uzmite pumpicu (ili ručno, ko zna), pa pre sisanja malo ispumpajte mleka da bi mlaz bio malo blaži, bebama će tako biti lakše. Tako sam ja radila kada sam imala sličnu situaciju.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Halapljivo sisanje
2.10.2011 3:41:21   
ljubicaa
Joj i mi imamo isti problem,mali ima 16 dana i samo bi sisao,sisao ali isto tako kad jede naguta se vazduha i  jako halapljivo sisa. Cak se desi da mu pobegne sisa,i onda se zajapuri sav,iznerviran tako jos je halapljiviji user posted image user posted image
Ali mogu vam reci da momacki on sisa dobrih pola sta ,a ponekad i 40 minuta. Imali smo problema sa cestim povracanjem,na sta su me savetovali da ga dojim nadva sata sto je bilo jos gore. Sade malisa jede na 3,3 ipo sata,sam se probudi kad je vreme i ne diram ga.
Da li neko zna kad obicno pocinju grcevi i da li se mogu u prvom mesecu javiti??  Pozz svima

(odgovor članu Capa)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Halapljivo sisanje
14.3.2012 17:38:33   
babybeemaja4
I mi imamo isti problem. I moja Nensi jako halapljivo sisa, i skoro svaki put se zagrcne a ja se skoro svaki put poplasim. Tako jako i brzo vuce i ispusta cudne zvuke. Ponasa se kao da nikad nije jela


(odgovor članu ljubicaa)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Halapljivo sisanje
14.3.2012 19:29:43   
mama kukunka
i mi smo to prosli, dok je bila manja svakakve zvukove ispustala, i svaki put kad sisa bar me jednom prestrasi-kao da se davi, pa je podignem dok ne uzme vazduh..sad se malo redje zagrcne, ali cokce , mumla, i svakakve zvuke ispusta dok sisa

(odgovor članu babybeemaja4)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Halapljivo sisanje
14.3.2012 21:01:17   
cockic
ja spadam i u ovu temu tj.moja cica jer ona sisa rekordnih 5-10min
i zato vreme naguta se i vazduha i presisa se pa bljucka.

ali to je bas u vecoj kolicini kazu saka je ok preko sve je povracanje.
mislim da je ona malo pre izbacila i vise i to prvi put.
videcu sutra kako ce joj biti.

a najveci apsurd da mi rekose da je krace hranim kud krace od 5 min
bukvalno mi treba stoperica na svaka 2 min da je skinem sa sikeuser posted image

a za prvi mesec je napredovala 1230kg user posted image

ja vise ne znam da li je do toga ili joj smeta sta ja jedem tako da sam izbacila
pola iz jelovnika.

(odgovor članu mama kukunka)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Halapljivo sisanje
15.3.2012 12:01:47   
Doogie
nama je i dr na prvoj kontroli rekla da beba ima izrazen reflex sisanja, a i u porodilistu su komentarisali. to je bilo jako dobro u pocetku, pre nego je mleko lepo krenulo jer je ona vukla divljacki. sad mleko lepo ide, razradili se kanalici, pa idu mlazevi a nju to nevidjeno nervira, jer i dalje jako vuce, pa ne stize da proguta, pa se davi, zagrcne... ali nije strasno, taman koliko da se smiri malo. mi se zezamo: napala me velika sika, a ja mala, pa ne mogu da se odbranim : ))))
isto se naguta vazduha pa je akcija da se podrigne. sve su to mnogo manje muke nego da je obrnuto, da je lenja pa da nece da jede.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Halapljivo sisanje
15.3.2012 15:17:40   
Sesilija 83
E i kod nas isi problem,sisa najvise 10 min i to je budim jer ona povuce pa zadrema,i na drugu kad je stavim ona nece,posle proces da podrigne njoj se spava i onda krece da stuca pa place sto stuca i tako u krug a kad uhvati posle spavanja onako gladna da vuce ja mislim da vuce iz pete koliko je to jako,i onda se naravno zagrcne i zakaslje kao da je velika i kad uzdahne posle se malo primiri pa smanji brzinu.

(odgovor članu Doogie)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Halapljivo sisanje
16.3.2012 18:13:27   
melody
Uh, i mi imamo te probleme...Ja mislim da kod nas sisanje ne traje duže od 10 minuta i to samo na jednoj dojci, jer drugu i ne stignem da joj dam, već se najela i neće. I posle tako kratkog sisanja, tokom kog se hiljadu puta zagrce i plače, a ja je nekoliko puta podižem da podrigne, ona se satima meškolji, nateže, ispušta gasove, podriguje, bljucka i štuca. Najbolje spava kad je gladna, neviđeno user posted image ...Ja sam brinula zbpg kratkog vremena provedenog na dojci, ali ona sasvim lepo napreduje, tako da mislim da trajanje sisanja nije merodavno. Očigledno da bebe koje su halapljive posisaju više za kraće vreme (logično) i da to ne treba da nas brine. Najbolje merilo je vaga user posted image

(odgovor članu Sesilija 83)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Halapljivo sisanje
5.4.2012 11:49:36   
ljubičica
Meni je Uroš sisao pola sata, 45 minuta, a Tara sisa 15-ak minuta. I imamo problem da povraća u mlazu jer se naguta vazduha. Tako da sisa u uspravnom položaju i posle jedne sike je dignem da podrigne pa je onda stavljam na drugu. I toliko puta sam se prestravila kad se zagrcne ili povrati. Nadam se da će se to promeniti u skorije vreme jer će mi trebati još koja pidžama preko. Ne postižem da operem koliko brzo ona uspe da me ispovraća user posted image

_____________________________

The day I will stop lovin you is the day I will close my eyes 4 ever!

(odgovor članu melody)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Halapljivo sisanje
6.4.2012 15:58:12   
Biserce
ljubicice ti si moj covej. Ja konstantno smrdim na bljucku, posle svakog podoja me izbljucka, odem pod tus on opet, sto puta mi se zagrcne, ja se odsecem sva, i konstantno je izbljuvan, jer se prejede pa izbacuje. Poceo je u toku podoja da podriguje i samo izvadi siku, bljucne i nastavi opet da rucka. Inace kad je budan rucka na 1h po 15 min

_____________________________

Ako si bogat samo onim sto lopovi mogu ukrasti i moljci pojesti....sa cim ces ostati ako lopovi zbilja ukradu i moljci pojedu???

(odgovor članu ljubičica)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Halapljivo sisanje
21.7.2012 12:05:37   
soni
Uf i ja se brinem oko toga da li joj je dosta... Ima samo 7 dana i halapljiva je strasno.. Ako joj dam iz flasice moje mleko koje izmuzavam zbog losih bradavica moram da pravim pauze na svakih 2o ml, inace se zagrcne i to me plasi..Ako je dojim, koristim silikonske bradavice, malo ali samo malo duze sisa, ali brzo bradavicu ozbaci i mislim da joj nije dosta zato sto nakon nekoliko minuta cokce i opet trazi...

kako da znamo kada je bebi dosta??? I koliko su vase bebe pile mleka ili dugo sisale u prvim danima???

_____________________________

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu Biserce)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Halapljivo sisanje
21.7.2012 12:15:03   
cockic
ja sam pisala na tu temu meni je lena sa osam dana jela 80 ml a tad im je i 40 dovoljno ali zato kad se tako nalije za tri minuta sikanja pola bljuce.ali sve je to ok.mada ona mi i dalje brzo jede i na siki i na bocici jer je na kombinaciji sika dohrana jos i naravno klopamo vec hranuuser posted image ali bljuckanje se smanjilo skoro da uopste nebljucka.ali da zuri zuri i dalje.ona je do pre deset dana koristila rupicu za tek rodjene bebe onu chicco staklenu koja se dobije na bocici.i sad joj promeni bori se sa dve rupe jer uzasno zuri.

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Halapljivo sisanje
21.7.2012 12:28:06   
Torbica
Bebi je dosta ako nakon podoja bude mirna najmanje 2h. Smatra se da je normalno da novorodjence sisa na 2-3h. Naravno, desava se i da duze budu mirni, nama je rekord 5 sati i 20 minuta, nakon cega sam budila bebu da klopa, sto ne treba raditi. Trazice ono sami, bude se jedino ako imaju zuticu. Ja po dojci vidim koliko je laksa i koliko je izvukao, a na kraju podoja kad pritisnem siku, i dalje idu mlazevi. Naravno, merenje bebine tezine je najbolji pokazatelj, mi smo za 20 dana nabacili vise od kg. Imam digitalnu vagu pa smo se merili, prvo ja sama, pa s bebom. user posted image Pozz

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Halapljivo sisanje
21.7.2012 12:29:13   
Torbica
A sad smo standardno novorodjence, sikimo na 2-3.5h. user posted image

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Halapljivo sisanje
23.7.2012 15:01:15   
soni
Porodični život|Porodično zdravlje|Lepota & Moda|Porodica porodici|Porođajne priče|Ringerajin vodič|
31.576 registrovanih članova


hvalaaa....user posted image ...previse brinem...

_____________________________

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Halapljivo sisanje
25.7.2012 22:38:52   
soni
nastavlja se briga , koliko god sam svesna da ne treba tako...
danas mi se zacenila 2 puta, ostala bez vazduha.. postaju mi more dojenje..ufff....

_____________________________

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Halapljivo sisanje
25.7.2012 22:41:26   
Okica sljokica
Soni ,kazes agrne se kada pije iz flasice.. A jel duda za 0+ ? Mislim,d nije mozda veci otvor ? Izvini ako si pisala negde a ja nisam procitala..




(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Halapljivo sisanje
25.7.2012 22:42:39   
Okica sljokica

IZVORNA PORUKA: Okica sljokica

Soni ,kazes zagrcne se kada pije iz flasice.. A jel duda za 0+ ? Mislim,d nije mozda veci otvor ? Izvini ako si pisala negde a ja nisam procitala..






(odgovor članu Okica sljokica)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Halapljivo sisanje
25.7.2012 23:31:29   
cockic
okice koliko sam svatla soni doji ne nudi flasicu,mozda gresim ali ja tako razume.

soni ma bekana samo brzo vuce ona ce tako i na bocicu,moja lena kad pije na bocicu ko da je neko juri.ona koristi tek rupu za dva meseca tj.dve rupice,jer zuri uzasno i ovako joj podliva.
a kad siki malo je smanjila tempo jer mleka nema toliko siki nocu i dva puta preko dana ostalo nam je formula.
a dok je samo sikila jos kad nadodje mleko mukica se bas zagrcne.

sve ce doci na svoje samo da se ti uhodas(nadji joj polozas kad siki koji ti deluje da joj najmanje smeta) sa bebanomuser posted image

(odgovor članu Okica sljokica)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Halapljivo sisanje
25.7.2012 23:37:37   
Okica sljokica

IZVORNA PORUKA: soni

Uf i ja se brinem oko toga da li joj je dosta... Ima samo 7 dana i halapljiva je strasno.. Ako joj dam iz flasice moje mleko koje izmuzavam zbog losih bradavica moram da pravim pauze na svakih 2o ml, inace se zagrcne i to me plasi..Ako je dojim, koristim silikonske bradavice, malo ali samo malo duze sisa, ali brzo bradavicu ozbaci i mislim da joj nije dosta zato sto nakon nekoliko minuta cokce i opet trazi...

kako da znamo kada je bebi dosta??? I koliko su vase bebe pile mleka ili dugo sisale u prvim danima???



Cockic evo ,ja procitah da daje i iz flasice... user posted image

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Halapljivo sisanje
26.7.2012 16:17:36   
Torbica
A i grcici znaju da se pokrenu, bas tokom dojenja. Bebicu na rame ili kako vec najlakse podrigne. Pa nastaviti dojenje. Pozz

(odgovor članu Okica sljokica)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here