|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Helikobacter Pylori i IVF
1.6.2009 21:48:13   
Masha UK
Iako vec dugo pratim postove na raznim forumima vezano za infertility tek sad sam se odvazila da se registrujem i postavim konkretno pitanje.

Jel poznato nekom da Helikobakter Pylori moze da bude uzrocnik neplodnosti?

Vec dugo muku mucim sa tim skotom i ne mogu da ga se resim ni antibioticima niti cajevima. Imam visok FSH (19.9 poslednja analiza krvi) i upravo sam uradila moj prvi IVF koji se zavrsio neuspesno. Od 5 folikula koje sam proizvela sa najvecom stimulacijom (Menopur 450 iu), dva nisu dovoljno porasla, od preostala tri samo su uspeli da izvade jedno jajasce koje se nije fertilisalo, embriolog kaze zato sto nije bilo dovoljno zrelo.

Kako god, moj nutricionista kaze da ni ne pokusavam sledeci IVF dok god se ne resim Helikobaktera. Ne znam sta da mislim i sta da radim, vreme mi istice. Bila bih zahvalna ako ima neko sa slicnim iskustvom da se javi.

Unapred zahvalna
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Helikobacter Pylori i IVF
1.6.2009 21:51:12   
mihi
Masho kako je utvrđeno prisustvo H. Pylori?

(odgovor članu Masha UK)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Helikobacter Pylori i IVF
1.6.2009 22:15:49   
prase
Ja mogu samo da pokušam da te ohrabrim - ništa nije nemoguće i ono što lekari smatraju čudima (u odnosu na laboratorijske nalaze) se dešava... Slučajno sam naletela na priču o osobi koja je posle 6 godina preuranjene menopauze i usvajanja jednog deteta ostala u drugom stanju prirodnim putem!

Evo link na forum, na kojem je priča te žene (na prvoj strani je kada je ostala u drugom stanju, na poslednjoj kada se porodila):

KLIK

_____________________________

sve ima svoj kraj, samo kobasica ima dva!

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Helikobacter Pylori i IVF
1.6.2009 22:23:46   
Dora
Nije mi jasno kakve veze ima bakterija u želucu sa reproduktivnim organima?user posted image
Možda zato što ako ostaneš trudna, jake doze antibiotika koje moraš piti mogu da naškode bebi. To mi je jedino logično (prase, ja ko ti, dala se u mozganjeuser posted image )...
Idi kod više lekara, nek ti promene lekove, pije se više lekova u kombinaciji, sad, zavisi šta je najefikasnije.

(odgovor članu prase)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Helikobacter Pylori i IVF
1.6.2009 22:24:27   
Dora
Prisustvo ove bakterije utvrđuje se jednostavno, krvnom slikom.

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Helikobacter Pylori i IVF
1.6.2009 23:17:05   
Masha UK
Radila sam analizu krvi u Octobru bakterija je bila 2.8 (ref vrednosti <1) nakon toga sam popila turu antibiotika (triple pack) i mesecima pila neke biljne cajeve za zeludac i kad sam je proveravala ponovo u martu analizom krvi (metodom IgA) bila je 48.9 a dozvoljeno je <20. Nakon toga sam ponovo popila turu antibiotika (triple pack) i sad ne znam sta se desava. Ali s obzirom da imam pojacanu kiselinu, naduven stomak i proliv svako jutro po svoj prilici se nisam resila.

Navodno bakterija je napravila totalan picvajz u mom organizmu sto se navodno vidi po rezultatima moje krvne slike. Pored ociglednih stomacnih simptoma koje izaziva, takodje moze da bude krivac i za depresiju i PMS, koji mene trese vec poslednjih godinu dana.

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 6
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Bakterijska vaginoza
Najnovije preporuke svetskih stručnjaka su da bakterijsku vaginozu, koja je u 50 odsto slučajeva asimptomatska, ne treba...
Kako se ponašati nakon embriotransfera?
Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here