|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Slozenac od povrca sa ribom
24.3.2011 20:49:19   
Anoniman
Ja mislim da sam ja ovo izmislila jedan dan, nisam nigde porocitala recept. Ja cesto spremam jela od ostataka iz frizidera, a kombinacije za paste i salate mogu ispasti zaista neverovatne.

Pleh podmazem maslinovim uljem (na maslinovom ulju od komine - nikako virgin- moze da se kuva i przi) pa naredjam red na tanke listice secenog belog krompira. Danas sam stavljala mladi koji samo dobro operem, jos mu se ne ljusti ona ljuskica ali se oseca u hrani i meni se to jako svidja. Pospem sa dva seckana mlada luka (moze i praziluk kad nema mladog), zatim pospem sa na kruzice ili polukruzice seckanom sargarepom (ili pola ako je vece). Samo krompir treba da prekrije dno, a ostalog satvjate mestimocno da se zasareni. Dodam saku kukuruza secerca, zatim cetvrtinu glavice crvenog luka seckanog na kolutice, malo seckane tikvice tamno zelene koja se ne ljusti (mada ja ne ljustim ni onu svetlo zelenu), zatim cetvrtinu na kockice seckane crvene paprike, pola sake integralnog pirinca, malo sitno rascepkanog brokolija,... sad vise ne mogu da se setim, da li sam jos nesto stavljala danas, ali uglavnom moze svo povrce a ja volim da je najrazlicitijih boja. Sve to pospem seckanim persunom posolim pa prelijem sa malo ulja. Stavim filet ribe da prekrije pleh (orada, brancin, oslic, list.... sta god volite i imate, ali bez kosti) posloim prelijem sa malo ulja, pospem persunom pa opet redjam povrce samo sada obrnutim redosledom. Na kraju listicima krompira prekrijem, posolim, prelijem uljem. Dodatno prelijem jednom pavlakom za kuvanje, zatvorim folijom i gurnem u rernu. Kad vidim da je malko ukuvalo (imam stakleni pleh) pa skinem foliju i pustim da se lepo zapece. Ko voli moze da sluzi i sa malo pavlake.

Umoesto ribe moze i mozda belo meso, mada ja nikad nisam probala. Riba se brzo spremi pa se ni povrce ne prekuva.

Ja imam mali poremecaj pa patim od toga da mi sve bude isto (nisam bas u fazi da brojim koliko sam komadica paprike stavila u donji deo pa da toliko stavim i u gornji, ali sam blizu user posted image ) pa sam sve redjala jedno po jedno. U sustini, treba samo da se naredja krompir, a ostalo moze da se nasecka sve u jednu ciniju i dobro izmesa i posoli, Pola ispod ribe a pola preko. I bice isto sareno, a krace traje.

Za one koji paze na kombinovanje hrane, mogu bez pirinca, a umesto krompira mogu da naredjaju ko prvi i poslednji sloj tikvice ili plavi patlidzan, ili sta vole po ukusu. U svakom slucaju nece zagoreti, pa mozda ni to ne mora. Stavljajte svo povrce koje volite. Jako je ukusno, valjda zbog slatke pavlake, i nemam ideju sta biste mogli umesto nje. Ima neka biljna ali ja nemam nameru da je probam user posted image
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Slozenac od povrca sa ribom
24.3.2011 20:53:29   
Lu
Dobro si ovo opisala u detaljeuser posted image user posted image
Može od soje vrhnje/ pavlaka, isti ukus ima kao neutralna pavlakauser posted image


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Slozenac od povrca sa ribom
24.3.2011 20:58:17   
Anoniman
Kad sam psiho. Treba da me vidis kad ga slazem, kao da operisem. A tek kad pravim kolace, sve brojim i mora uvek da mi izadje isto i ne dam nikom ni jedan dok ne zavrsim finalno brojanje. Mislim da ce me deca izleciti user posted image

Moj sestric se danas odvalio a interesantno mu je bilo i da gleda dok spremam, malo da pomogne, da gricne presnog povrca, a posle da vezba i boje dok ruca user posted image

< Poruku je uredio MaliMis -- 24.3.2011 20:59:18 >

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 3
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Faširane snicle
Ringerajin kuvar: Maraj
Posna pesak torta
Ringerajin kuvar: Maraj



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here