|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Posao za trudnice uz pomoć grada
17.6.2009 10:05:29   
Anoniman
Zbog pada nataliteta od 30 odsto i alarmantnog podatka da svaka treća žena u reproduktivnom periodu nije rađala, lokalna vlast je odlučila da započne borbu da grad dobije što veći broj stanovnika. Prva od tih je akcija "Trudnoćom do posla", u okviru koje će poslodavci dobijati novac iz budžeta grada da zaposle trudne žene.
Detaljnije KLIK OVDE
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Posao za trudnice uz pomoć grada
17.6.2009 23:51:56   
MERYEN
Pa lepo je to,samo sto oni ne zaposljavaju ni bez trudnoce sposobne za rad zene,vuku se godinama po birou,a kamoli trudnice,pa da vidimo i to cudo.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Posao za trudnice uz pomoć grada
18.6.2009 13:14:11   
Buba76
Ajde i to cudo da vidimo.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Posao za trudnice uz pomoć grada
18.6.2009 13:19:04   
sneza24
Obecanje-ludo radovanje.

(odgovor članu Buba76)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Posao za trudnice uz pomoć grada
13.9.2009 15:03:05   
buhla
ja samo isprobavam dal sam ja kriva za blokadu na forumima. IZVINJAVAM SE unapred! user posted image

_____________________________

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

(odgovor članu sneza24)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Posao za trudnice uz pomoć grada
2.10.2009 13:36:02   
Debeljuca
ja sam pocela da radim i honorarno...

...ali sam krila stomak.... da bih dosla do malo vise novca... da mozemo bebi sve da spremimo...

a sa stomakom mislim da ne bih dobila posao sigurno... nosila sam neke neobicne haljine....

e sad kad vise ne mogu da ga sakrijem.... ovima je glupo da me sutnu... ako mogu da radim idalje ...

mozda da napisemo kolektivni mail gradonacelniku ... i da se potpisemo imenom i prezimenom.... mozda nesto dobijemo

(odgovor članu buhla)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Posao za trudnice uz pomoć grada
4.10.2009 10:39:39   
marince1
A o kom se gradu ovde radi?

_____________________________

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu Debeljuca)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Posao za trudnice uz pomoć grada
4.10.2009 17:39:43   
ema31
Lepo...ali meni kao trudnici je tesko da radim...uz sve propratne trudnicke poteskoce...

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Posao za trudnice uz pomoć grada
4.10.2009 18:33:15   
Debeljuca
nislim da je rec o svim gradovima...

ma ja imam stalni posao... imam i honorarni posao...

i visoko rizicnu trudnocu jer sam ceo maj mesec imala krvarenja u ranoj trudnoci... od 5-11 nedelje....

ali ne mogu da odem na bolovanje user posted image

u pocetku mi je bilo jako tesko... a sad kad smo veliki mi je lakse i prija mi setnja....

ali ne znam sta cu kad pocne zimaaaaa... di da nadjem skafander u koji cu da stanem user posted image user posted image

(odgovor članu ema31)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Posao za trudnice uz pomoć grada
20.10.2009 11:09:08   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: viking

Trudnoća siguran posao

Lepi ste i pametni, ali da li nameravate da se udate? Imate li decu? Da li planirate da rađate...?
Ovakva i slična ponižavajuća i diskriminaciona pitanja mladim Nišlijkama, samo da im kasnije ne bi plaćali porodiljsko bolovanje, poslodavci uskoro ne bi trebalo da postavljaju kada dođu da traže posao. Jer, zbog zabrinjavajućeg pada nataliteta, gradska vlast je kroz projekat "Trudnoćom do posla", odlučila da konkretno pomogne sugrađankama koje žele da stvaraju potomstvo, ali i da doskoči većini poslodavaca, kako bi se sprečila strašna sramota za ovu državu, da rađanje kao jedan od najsvetlijih činova, bude prepreka da neko ostvari ustavno pravo na rad.

Tako je pri kabinetu gradonačelnka, mr Miloša Simonovića, nedavno osnovan Savet za pronatalitetnu populacionu politiku,sastavljen od 12 vrlo kompetentnih ličnosti, koji je već u startu počeo borbu protiv bele kuge, a prvi pokazatelji su više nego ohrabrujući.

Suština projekta "Trudnoćom do posla" je u tome, da grad iz svog budžeta plaća subvenciju svim poslodavcima koji zaposle kako mlade Nišlijke koje već čekaju potomke, tako i one koje su odlučile da zatrudne (bez obzira da li su formalno u braku ili ne). Dakle, takvom poslodavcu, odnosno, privatnom preduzetniku, iz gradske kase se isplaćuju plata i sve druge dažbine do odlaska trudnice na porodiljsko bolovanje. Kasnije, kako to zakon nalaže, naknada pada na teret države. Inače, i privatni preduzetnik i trudnica moraju da budu iz Niša, jer novac izdvajaju poreski obveznici ovog grada.

- Svi su na dobitku, buduće mame, poslodavci i naravno sama država, jer se bar donekle ublažava "bela kuga". Ono što bi možda bilo šlag na torti, to je, da kada se završi porodiljsko bolovanje, poslodavac porodilju zadrži u stalnom radnom odnosu - kaže predsednica pomenutog Saveta, docent dr Jelena Vojinović.
Jednostavno, dodaje dr Vojinović, trudnoća kod mlade žene, ne sme više u Nišu biti prepreka, već dokaz koji otvara vrata za posao.

Prema nekim podacima, broj novorođenih u Nišu, u poslednje vreme je pao sa 4.500 na oko 3.000 godišnje i ta negativna tendencija se nastavlja. Niš je sve više grad siromašnih, ima 35.000 nezaposlenih. Oni koji rade, ili ne primaju ništa, ili im retko kada "kapne" pokoja hiljadarka, a prosečna mesečna zarada je oko 24.000 dinara, ponižavajuće svrstava Niš na dno lestvice u Srbiji. Pa ko onda u takvoj situaciji da se odluči na brak ili potomstvo, kada, kako reče, jedan potencijalni bračni par, ne bi imalo ni za cuclu.

- Niš je i dosad pokazivao veliki stepen razumevanja za zaštitu nataliteta u gradu. Ovo je samo jedan od projekata na tom planu, a pokrenut je na inicijativu gradonačelnika. Očekujemo i da Gradsko veće donese konkretnu odluku i opredeli sredstva za tu namenu, ali verujem da para za ovakve projekte mora biti - kaže većnik dr Blagoje Bradić.

Prijavilo se tridesetak žena

Prema podacima Saveta, interesovanje je veliko i dosad se tridesetak žena prijavilo za posao po ovom projektu, a za dvadesetak je već pronađen posao. Potrebno je u prostorije Saveta doći sa potvrdom ginekologa (broj telefona Saveta je 018/299-210), reći da želite posao i sve ostalo se kasnije rešava dogovorom između savetodavca, potencijalne mame i budućeg poslodavca. Buduća majka mora biti najmanje u trećem mesecu trudnoće.

Izvor: Poslovi.infostud



IZVORNA PORUKA: Trcosava

Ooo daj Bože da tako bude...no pitam se da li će ih zadržati posle??? Da mene pitaju, sve bih ja to obavezala ugovorom. Na žalost, taj problem nije samo u Nišu, tako je svuda u Srbiji!!!!
Pa ja kad sam sa 24. god išla na razgovor su me ispod oka gledali - zaboga u dobu sam kad ću se udati i rađati decu...a to njima nikako ne odgovara. No ajd' bolje išta nego ništa!



IZVORNA PORUKA: sanji

Hvala Bogu da se bar nešto radi po tom pitanju u ovoj našoj ludoj državi! Bilo bi dobro kad bi se to proširilo i na druge gradove!


IZVORNA PORUKA: Modessty

Lepo.
A šta je sa onim ženama koje zbog održavanja trudnoće spadnu na 65% plate?! I to vrlo bednih 65%, pa čak i koleginicie tog istog Miloša Simonovića. Zsšto grad ne doplaćuje do 100% kao što to radi Beograd? Treba da teraju žene koje su trudne da rade ko zna kakve poslove. Šta ako ta ista trudnica koju oni zaposle mora na održavanje već posle recimo mesec dana rada? Da li dobija platu i da li i posle toga dobija posao "za stalno"?

Sumnjam da dotični razmišlja o tome.
Super je ako neka žena uspe da profitira iz svega toga. I bilo bi mi zaista drago da je sve tako lepo kao što zvuči. Ali znajući vlast, sumnjam da je sve tako divno

Izvinite što sam skeptik i možda nekome ubijam nadu, ali iskustvo dosadašnjeg življenja i rada u ovom gradu me vodi ovakvim pitanjima


(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 10
   RE: Posao za trudnice uz pomoć grada
22.10.2009 12:34:32   
Urbana
Lepi ste i pametni, ali da li nameravate da se udate? Imate li decu? Da li planirate da rađate...?
Ovakva i slična ponižavajuća i diskriminaciona pitanja mladim Nišlijkama, samo da im kasnije ne bi plaćali porodiljsko bolovanje, poslodavci uskoro ne bi trebalo da postavljaju kada dođu da traže posao.


Zasto bi takva pitanja bila ponizavajuca i diskriminaciona?
Ajde da obrnemo uloge. Stavite se u ulogu poslodavca.
Znamo da vecina zena ima "racunicu" "da se zaposlim pa da radim na detetu", a onda sledi +/- u 60% slucajeva po mojoj odokativnoj proceni pauza od oko dve godine. Minimalci, isplate na ruke, utaje, otkazi, refundiranja.....svako gleda gde ce sta da usicari u drzavi Srbiji.
Zene kukaju i nikad im ne valja.

Kad bi drzava uvela ( a uvesce , samo sto se ni zakoni, a ni njihove primene ne desavaju preko noci, a posebno kontrola primene ) 4 meseca bolovanja ( mesec pre porodjaja i tri nakon porodjaja uz 100% isplate zarade ) kao na pr. sto je ovde i mogucnost ( obavezu poslodavca ) da zeni sa malom decom omoguci part-time rad ne bi se ni poslodavci tako ponasali.

..... 



_____________________________

Zdravo zivi, puno radi, ne zavidi i ne kradi.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 11
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here