|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Kilogrami i začeće
5.3.2010 13:04:02   
Anoniman
Da li i u kojoj meri višak kilograma pre trudnoće utiču na samu trudnoću i određuju kakav nas porođaj čeka?

Koja je opasnost po bebu? Do kakvih komplikacija može da dođe...?

Iskreno, mislim da nema pravila ...



  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Kilogrami i začeće
5.3.2010 14:38:08   
liliana
Višak kilograma, u principu, ne opredeljuje način porođaja (prirodan ili carski) osim ako nije neki extreman slučaj.
Dok sam ja bila u bolnici, bio je jedan doktor koji je svim trudnicama sa viškom kilograma "prigovarao" i uvodio im redukovanu ishranu, jer višak kilograma u trudnoči u večini slučajeva izaziva povišen krvni pritisak i povišen šečer u krvi, a ni jedno od to dvoje nije dobro za bebu.


_____________________________

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Kilogrami i začeće
5.3.2010 16:53:13   
Delijagirl
Meni je rekla ginekologinja da cu morati da pazim na hranu kad zatrudnim a to sam vec sad pocela bas zbog gestacijskog diabetesa, pritiska, ... ali u principu nece smetati... Mislim ako moja keva sa 160 moze da zatrudni i da izdrzi trudnocu zasto je nebi ja mogla sa pola manje...

_____________________________

Glasajte za nasu Greti

http://jazsem.nikonsvet.si/gallery/47/item/12871/narobe-obrnjena.html

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Kilogrami i začeće
5.3.2010 17:08:53   
LillyT
Zavisi o koliko kg viška pričamo. Ako je to par kg gore, onda nije ništa strašno, ali veliki višak može da bude problem i ženama koje nisu trudne. hoćeš, nećeš u trudnoći se gojiš, tako da gojenje na višak nije dobro, a ni zdravo. Masnoća, šećer, prtisak su mogući problemi. Kasnije u trudnoći, verujem da je gojaznim trudnicama teže da podnesu teret, a ako se još i znoje, to onda donosi gomilu problema. A što se tiče problema sa zatrudnjivanjem, ne znam, znam samo da je meni ponekad teško sa skoro 20 kg više u trudnoći......

< Poruku je uredio LillyT -- 5.3.2010 17:10:40 >


_____________________________

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Delijagirl)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Kilogrami i začeće
5.3.2010 17:24:06   
marince1
Ja sam imala visak kilograma kad sam zatrudnela (imam ih jos user posted image ) i dr me odmah upozorio da pazim na ishranu,da to moze da napravi probleme,nesto vezano za visok pritisak i plus taj dijabetes i ja sam ga stvarno poslusala i kretala se vise nego obicno i sve je proslo u najboljem redu.
Dodala sam do kraja nekih 7,8 kg (jer smo koristili zalihe user posted image )



_____________________________

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Kilogrami i začeće
11.6.2010 16:26:41   
Mayablue82
Ja imam dobar visak kilograma, ali mi to nije predstavljalo problem da zatrudnim, a i svi rezultati krvi i mokrace su mi dobri...pritisak mi je cak i nizi nego sto bi trebalo. Mislim, da je idealno da budemo pripremljene za trudnocu, i uopste..uvek u dobroj kondiciji i sa dobrim merama, ali svaka zena je slucaj za sebe tako da ne znam koliko se to uopste moze generalizovati. Ipak, zelim vam svima lako zatrudnjivanje, lepu i zdravu trudnocu bez puno dadatih kilograma i dobru formu. Pozz.

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Kilogrami i začeće
11.6.2010 23:10:18   
Cvetana
Mislim da moze smetati ukoliko je taj visak prouzrokovan hormonskim poremecajem, teze ce da zatrudni ili nece moci dok ne sredi hormone.
Al ako neko voli da krka i zato ima visak ne vidim problem za zatrudnjivanje, moze da ima problema u trudnoci, kao sto ste navele, pritisak, secer itd. Znam puni zena koje su prilikom zatrudnjivanja imale 20- 30 kg viska, i nikakvih problema nisu imale, al su imale posle u trudnoci, no to je vec druga tema,

(odgovor članu Mayablue82)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Kilogrami i začeće
10.8.2010 13:43:24   
mr75
ja imam 10kg viska u poslednje vreme i rodjak ginekolog me je naplasio da dok to ne skinem, tesko da cu moci da zatrudnim... kad sam se pobunila da je to samo 10-ak kg, rekao je da je tih 10kg sok za moj organizam, jer nisam nikada bila gojazna i da dok se ne vratim na uobicajenu kilazu, da ce mi se organizam (hormoni) buniti i da cu tesko zatrudneti...user posted image
a meni kretenu to nije dovoljno za motivaciju da ih skinem, jedem kao blesava i dalje...user posted image

na osnovu toga sto mi je rodjak rekao, zakljucujem da zenama koje su oduvek gojazne kilaza ne bi trebalo da predstavlja problem za zacece, dok onima koje nisu bile gojazne, pa nabacile visak kg moze da poremeti status hormona i izazove probleme...

< Poruku je uredio mr75 -- 10.8.2010 13:59:00 >

(odgovor članu Cvetana)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Kilogrami i začeće
10.8.2010 13:51:58   
anuksunamun
ovde u kanadi sve zene imaju bar 10 kila viska...ja ovde sa svojih 59 -170 dodjem ko crv mrsavi...a nisam mrsava uopste...zene su ovde extremno debele i sve imaju decu ...ali extremno debele znaci preko 80 -90 kg....skoro sve vec furaju decu...znam da ima nekih poteskoca s tim...ali ko ima 5-10 kg vise ...to ne moze da skodi...jer su danasnjih 5-10 kg vise ustvari neka normalna kilaza ...jer su standardi postavljeni u odnosu na anoreksicne manekenke koje su ja verujem najmanje zdrave ...zbog tog mucenja sopstvenog tela....

(odgovor članu mr75)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Kilogrami i začeće
3.8.2011 16:32:21   
vukosava
Imam ekstremni visak kilograma i po kriterijumima spadam u matore prvorotke (rodila sam sa tek napunjenih 35). Pa iz svog iskustva da napisem nesto za svoje koleginice "buce".

Zacece: Elem, nisam ni pokusavala da zatrudnim, ceo zivot sam koristila duplu kontracepciju i eto desilo se da uradimo to na klasicni nacin u sred mog ciklusa, 13. dana i ja ostah trudna. Neplanirano. Dakle sto se zaceca tice - nisam imala problema uopste.

Trudnoca:Isla sam na svaki prenatalni pregled. Nisam pila kafu nit sam probala ijedan lek osim prenatal vitamina sa folnom kiselinom i gvozdjem. Jela sam samo zdravu hranu, whole grain, dosta povrca, dosta voca, dosta proteina, dosta mleka. Slatkise sam probala tek nesto u devetom mesecu i to malo, ne pre toga. Plasila sam se gestacijskog dijabetisa i eklamsije tako da sam se pridrzavala svih saveta, procitala 8 knjiga o trudnoci. Setala.... Ugojila sam se ukupno u trudnoci oko 14 kg, nakon porodjaja je ostalo oko 4 kg. Radila sam do sedam dana pred porodjaj, u 11 nedelji putovala iz Amerike za Evropu, isla na dvodnevni intervju, dobila ponudu za posao, bila od 11-14 u Srbiji pa onda nazad za Ameriku. Na poslu niko nije skontao da sam trudna do mog 7 meseca. Svi su garant mislili da sam se samo jos vise ugojila. Rezultat: imala sam prvi put u zivotu pritisak iz knjige 120/80 (imam inace nizak, i opet posle porodjaja imam nizak). Secer je bio normalan tokom cele trudnoce. Dupli test je bio ok.

Porodjaj: prenela sam bebu 3 dana, imala sam dugo kontrakcije, jesu bile slabije - nisam mogla da se otvorim preko 7 cm. Sad da li je to zbog sledeceg: matora ja (pise u RR clanku da starije prvorotke se teze otvaraju),debela ja, muz 194 cm a ja 157 cm pa beba ispade ko muz - 56.5 cm i 4490 kg. Samo sto je njegova mama bila zena od 178 cm i u dvadeset_im pa je izasao napolje nekako. Nisu mi merili bebu ultrazvukom. Rezultat: carski rez. Napomena: moja sestra od 157 cm i 45 kg pre trudnoce i 53 kg nakon porodjaja je isto imala apsolutno slicnu situaciju ko ja koja je zavrsila na carskom a beba bila oko 3,5 kg i oko 50 cm. Tako - da li je genetika ili debljina, jako diskutabilno.

Samo da vas podset_im na jedno od najranijih covekovih umetnickih dela, desifruju je kao nekadasnji simbol plodnosti. Statua prikazuje debelu ženu sa velikim grudima, a ima i tragova crvene boje. Želi se naglasiti dojenje i rađanje, te važna uloga žene.

klikni:

user posted image

Tako da sto se mene tice: mlade ili matore buce, ne mojte da gubite nadu vec vam zelim srecu u pokusajima da postanete majke
user posted image

Meni je jako pomogla ova knjiga Your Plus-Size Pregnancy: The Ultimate Guide for the Full-Figured Expectant Mom klikni

< Poruku je uredio vukosava -- 3.8.2011 16:42:19 >

(odgovor članu anuksunamun)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Kilogrami i začeće
3.8.2011 16:57:50   
anuksunamun
user posted image

< Poruku je uredio anuksunamun -- 3.8.2011 16:59:59 >

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Kilogrami i začeće
17.8.2011 23:11:52   
Alexis79
Uf imam ja nesto na ovu temu da dodam.
Bila sam danas kod dr na UZ zbog priprema za jos jednu IUI.
I gleda on mene i odjednom mi kaze da mora nesto da me pita.
Totalno ozbiljan.
Ja se prepala.
I pita on mene da li bih mogla ja jos malo da smrsam.Da je ok sto sam smrsala u poslednjoj godini ,ali da bi bilo pozeljno da smrsam jos a narocito da skinem stomak.
Mene inace taj moj stomak nervira i puno kilograma sam skinula ,a on je ostao.Manji ali je ostao
Znam da imam koje kilo viska ,ali sam bila totalno zbunjena.Ne kao da me on nesto uvredio kao zenu vec sto mi to nikad nije pomenuo.
Video je da mi neki folikuli nisu otisli sa prethodnom menstruacijom i da bi sad mogli da mi smetaju za IUI.
Pa kao ne zna da li mi se hormonski status promenio zbog tih par kilograma tj. tih masti.
Uopste ga nisam dobro razumela sta  mi je sve  rekao.
Inace visoka sam 173 i imam 70 kg.

I naravno potrudicu se da to ostvarim.

_____________________________

25.09.2012 Ognjen,Emilija i Aleksa

Postali smo tata i mama !

Always look on the bright side of life....


(odgovor članu anuksunamun)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Kilogrami i začeće
22.8.2011 23:33:32   
Hristinica
Sad citam tvoj tekst, i pronalazim se u njemu...Jeste, doktori uvek komentarisu visak kilograma, ja imam malo vise viska od tebe, i uvek mi ginekolog i endokrinolog napomenu da pokusam malo da skinemuser posted image Inace, ja pokusavam stalno da skinem kilograme , ali mi ne ide bas najbolje tj. mnogo brzo se ugojim, jer imam hipotireozu.. bukvalno se za jedan dan mogu ugojiti vidnouser posted image Citala sam negde skoro, da direktna veza debljine i plodnosti ne postoji, ali da moze da utice negativno zajedno sa drugim faktorima, jer nam hormoni odlaze u salo, i zato moze doci do neredovnih menstruacija... ja konkretno m9slim da mi je i to u pitanju, pokusavam stalno,ali nikako da dodjem do zeljene tezine..sad planiram kod nutricioniste, ali da se ne udaljavam od teme...

(odgovor članu Alexis79)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Kilogrami i začeće
23.8.2011 3:33:40   
vukosava
Hristinice, ja sam prase odkad znam za sebe a menstruaciju redovno dobijam na svakih 28 dana od svoje 11. godine i traje 3 dana. Nisam cula jos nijednu bucu da ima problema sa menstruacijom al imam dve drugarice koje je vise nemaju zbog preterane mrsavosti.

(odgovor članu Hristinica)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Kilogrami i začeće
23.8.2011 9:31:10   
Lilla
Ja sam cijeli svoj zivot imala visak kilograma, ali nikad nisam imala problema sa tim ili zbog toga. Hvala Bogu nemam ni sad  u trudnoci. Tezinu (stomaka) je tesko nositi i mrsavicama i bucama, tako da tu nema razlike. Cak sta vise nekako mi se cini da je meni lakse jer je moje tijelo naviklo da nosi tezinu. Kad sam ovaj put ostala u drugom stanju imala sam 80 kg. Prvi put 73, sto je otprilike moja "normalna" tezina, jer ne bih htjela ici ispod 70. Nisam imala poteskoca da ostanem trudna. Nemam secer i pritisak mi je cak i nizi nego sto bi trebao biti, tako da mislim da tu ima dosta drugih stvari koje igraju ulogu, a da je tezina nesto sto moze negativno da utice na trudnocu, ali uopste ne mora da znaci da ce tako biti. Svaka trudnica je prica za sebe, kao i svaka trudnoca.

_____________________________

"Divno je biti nekome nesto, divno je biti tebi sve...Sve dok te drzim cvrsto za ruku, nikog na svijetu ja se ne bojim!"

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Kilogrami i začeće
23.8.2011 15:24:43   
Hristinica

IZVORNA PORUKA: vukosava

Hristinice, ja sam prase odkad znam za sebe a menstruaciju redovno dobijam na svakih 28 dana od svoje 11. godine i traje 3 dana. Nisam cula jos nijednu bucu da ima problema sa menstruacijom al imam dve drugarice koje je vise nemaju zbog preterane mrsavosti.

jOJ NASMEJALA SI ME SADA BAS, ZA PRASEuser posted image user posted image , onda sam ja user posted image :) P a ne znam ,sada si me malo ohrabrila, a kakve ti imas probleme,kaa imas normalne cikluse ? pisi mi u pp...

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Kilogrami i začeće
23.8.2011 15:27:28   
Hristinica
Zenske, sada ste me malo ohrabrile... jer se mnogo nerviram zbog mojih hormona, i mislim da mi je sve to poremeceno zbog viska kguser posted image

(odgovor članu Hristinica)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Kilogrami i začeće
23.8.2011 15:27:50   
meyo
Hristinice koliki ti je BMI tj. koliko imas viska
ja sigrno preko 25 kg. ...
meni cini mi se bas to smeta kad bih skinula sve te kile sigurno bi mi se i ciklusi i o. vratili..

(odgovor članu Hristinica)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Kilogrami i začeće
23.8.2011 15:34:16   
crazymama
ja sam oduvek bila vitka, visoka i nikada debela... onda sam se u braku opustila i sa 65kg dogurala na 83kg (strasno)
jedan dr rodjak mi je rekao "hoces besplatan savet kako ces lakse da zatrudnis, za koji bi ti svaki dr naplatio 100e? smrsaj jedno 10kg i zatrudneces ocas posla"
ja sam mu na to rekla "ih, pa nemam ja sad 100kg pa da zato ne mogu lako da zatrudnim, kako druge zene sa puno kg ostaju trudne..?" a on mi je to obrazlozio ovako "zene koje su oduvek gojazne i punije bez problema zatrudne, jer je njihov organizam naviknut na tu kilazu, a zene koje su oduvek vitke, pa se naglo ugoje, zbune svoje hormone, to nije njihovo prirodno stanje i zato nastaju problemi i poteskoce"
rekoh, ima smisla...
dugo mi je trebalo posle toga da se saberem i da odlucim da smrsam... za dva i po meseca sam skinula 13kg, isla 4 meseca na vezbanje i sada sam trudna :)
mozda nije pravilo, ali ovo je moj slucaj!

< Poruku je uredio crazymama -- 23.8.2011 15:35:55 >

(odgovor članu Hristinica)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Kilogrami i začeće
23.8.2011 15:46:48   
meyo
ja nisam oduvijek gojazna ( ono buckasta da   na 167 cm. nekih 56-58 kg) vec sam se ugojila sigurno 10 kg. tacno mjesec dana prije prve trudnoce i jos nekih 15-ak nakon sto sam prestala da dojim zvuci nekako glupavo al je tako i jako jako mi je tesko otarasit se tih kilica prvo psihicki krenut pa fizicki al mislim da bi kljuc problema mogao biti isti kao kod tebe ...

(odgovor članu crazymama)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Kilogrami i začeće
23.8.2011 15:54:37   
crazymama
ma sve je u glavi, popricaj sa sobom i donesi odluku, posle toga je lakse...

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Kilogrami i začeće
23.8.2011 15:58:13   
meyo
a vjerovatno .. nego ti na mene utice milion razloga
kritike okoline me ubijaju pa padam u depresiju i onda idemo ponovu u krug
ako nije to onda stres na poslu i odustajanje od svega ono imas osjecaj kao da nemas snage vise ni za sta ..
al kilice znam da moram skinut makar 10 i sve bi bilo lakse ... bit ce i to jednog dana..

(odgovor članu crazymama)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Kilogrami i začeće
23.8.2011 16:58:37   
Hristinica

IZVORNA PORUKA: meyo

Hristinice koliki ti je BMI tj. koliko imas viska
ja sigrno preko 25 kg. ...
meni cini mi se bas to smeta kad bih skinula sve te kile sigurno bi mi se i ciklusi i o. vratili..


Pa tako i ja mislim za sebe, da bi mi se vratilo u normalu sve, kada bih skinula nekih 10-ak kguser posted image Nisam skoro racunala BMI, a nisam se ni merila, nemam zeljeuser posted image ..pa i ja imam oko 15-20 viskauser posted image

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Kilogrami i začeće
23.8.2011 16:59:55   
Hristinica
E zaboravih, jel' je tebi neko od lekara naglasio da treba da smrsas? meni nekada ginekolog i endokrinolog kazu da povedem racuna o ishrani...user posted image

(odgovor članu Hristinica)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Kilogrami i začeće
23.8.2011 17:05:25   
Hristinica
Da , u pravu si, i ja sam o tome razmisljala, medjutim ja sam od malena bucka..e sada nekada smrsam po 20 kg, pa onda ponovo vratim, pa ponovo idem na mrsavljenje, i tako u krug.. ali sigurno stoji da kilogrami mogu, pored drugih problema, da budu smetnja pri zacecu...Ja uskoro krecem kod nutricioniste kod kog sam vec bila, i bas smrsala dosta, valjda cu imati volje.. a sve je naravno u glavi!
IZVORNA PORUKA: crazymama

ja sam oduvek bila vitka, visoka i nikada debela... onda sam se u braku opustila i sa 65kg dogurala na 83kg (strasno)
jedan dr rodjak mi je rekao "hoces besplatan savet kako ces lakse da zatrudnis, za koji bi ti svaki dr naplatio 100e? smrsaj jedno 10kg i zatrudneces ocas posla"
ja sam mu na to rekla "ih, pa nemam ja sad 100kg pa da zato ne mogu lako da zatrudnim, kako druge zene sa puno kg ostaju trudne..?" a on mi je to obrazlozio ovako "zene koje su oduvek gojazne i punije bez problema zatrudne, jer je njihov organizam naviknut na tu kilazu, a zene koje su oduvek vitke, pa se naglo ugoje, zbune svoje hormone, to nije njihovo prirodno stanje i zato nastaju problemi i poteskoce"
rekoh, ima smisla...
dugo mi je trebalo posle toga da se saberem i da odlucim da smrsam... za dva i po meseca sam skinula 13kg, isla 4 meseca na vezbanje i sada sam trudna :)
mozda nije pravilo, ali ovo je moj slucaj!


(odgovor članu crazymama)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?
Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here