Yula
|
IZVORNA PORUKA: Tash Marku je danas rađena osnovna paleta alergena, tj, urađeni su mu najčešći alergeni. To se nalazi u prvoj tabeli. Sem toga postoje još dve palete, namerno sam tako slikala, da vidite i šta se u njima nalayi. Dr kaže da je njegova reakcija na mleko anafilaktična i da ni slučajno ne sme konzumirati mlečno jer bi moglo rezultirati anafilaktičnim šokom. Takođe, ubeđuje me i da je imala gori slučaj od njega, i da je prerastao, i da ona očekuje da on alergiju preraste u predškolskom uzrastu. Tash, nemas pojma kako mi je zao! Vec sam ti spoeminjala da znam klinca koji je bio jako alergican na kazein i da je prerastao alergiju sa 5 godina. Ne ocajavaj. Sve na šta ga je testirala i dalje ne dozvoljava da uvodimo, kaže, to što je negativno ne znači da nema blagu alergiju, ali znači da se neće završiti anafilaktičkim šokom. Onda pričam sa mamom (ona se bavila alergijama kod odraslih), i onda kaže da histamin sa rezultatom 3mm nije potpuna reakcija, trebao bi biti 5mm, tj, reakcija je blokirana, odnosno, ako sam dobro razumela, da se reakcija nije blokirala verovatno bi mleko imalo još veći prečnik (sada se očitalo 7mm), i moguće da bi još neka od navedenih namirnica bila pozitivna. Podebljano, ne razumem! Ne razumem zasto detetu uskracivati nairnice za koje ne postoji OSNOVANA sumnja na alergiju?! Moze on da bude alergican na x stvari, ali moze da ne bude alergican ni na jednu! Mislim da tvoja doktorka malo preteruje, bez ljutnje. Eto, pogledaj mene i Macaki, odnosno nasu decu. Pa, oni ne bi jeli nista, ali smogle smo hrabrosti i malo po malo probali po nesto i videle da to deci ne smeta, a zamisli da su se deca uzdrzavala bezveze od konzumacije tih namirnica. Nije ni to za salu, pa sve te namirnice poseduju neke veoma korisne stvari za razvoj malih organizama, nije samo stvar ukusa i krkanja. Ja sam se tada ljutila na onu dr kod koje smo isli prvi put, ali bila je zena u pravu kada je rekla da ne smem detetu da uskracujem namirnice ako mu ne smetaju, a dok ne probamo, necemo znati da li mu smetaju ili ne. Pogotovu sto je Mare vec maltene dvogodisnjak. Ne znam, ne zelim da te zbunjujem, ali ja bih videla sa njom zasto ne probati ono na sta nije reagovao na PRIC testu. Ako niste sigurni, zasto ne bi uradili test iz krvi na te namirnice, pa ako i on bude negativan, ja bih probala pojedine namirnice i pratila dete. Nadovezacu se i na ostale postove koje si pisala, da ne citiram sve redom. Hrana sa sojom, kako mislis da je koristis ako ti je rekla da ne smes nista na sta je testiran iako nije reagovao alergijom na pric testu? Plus sto kazu da 50% dece alergicne na kazein razvije alergiju i na soju? Ali, pazi ovo, mozda je Mare bas u tih 50% koji nece razviti alergiju! Eto, taj mali koga znam je od samog starta dijagnostikovanja al. na mleko, pio sojino i nije mu smetalo, mozda nece ni maretu. Mi za slavu ( kada pada posna ) redovno pravimo rafaelo kuglice od sojinog mleka u prahu i nema nikakve razlike! Fenomenalne su! Kako god, ako budete mogli da jedete soju, pa vi ste na konju! Izmedju sojinog i kravljeg mleka, maltene da nema razlike. Mada.... Sada se tek setih zasto i nema razlike! Zato sto tamo trpaju kazein!!! Bas sam skoro citala sastav sojinog mlek ai prahu i pise da je dodat kazein iz kravljeg mleka! On mu i daje slicnost u ukusu. dakle, to zaboravi, ili pak, pokusaj da nadjes cisto sojino mleko, bez dodatka kazeina, ako to postoji. Dok sam bila na dijeti ( eliminacionoj ), napravim palacinke sa mlekom od pirinca. Ispekla sam dve i svo testo sam prosula u wc solju. Bilo je fuj! Mozda ce nekome ko ne zna za pravi ukus palacinka to da se dopande, ne znam. Mada, vise sam za varijantu palacinaka sa kiselom vodom, videla sam da i tako ljudi prave, ali to tek naravno kada uvedete jaja. I na kraju, da zavrsim sa jednom pozitivnom - UBEDJENA SAM da Mare nije alergican na jaja! Al. na jaja su jake i mislim da bi se ona ocitala na pric testu da je ima! Bila bih VEOMA pazljiva, veoma, ali bi ih probala. Uz vas smo, mislimo na vas i saljemo vam najpozitivniju energiju! Sve ce na kraju biti dobro, samo treba strpljenja i vremena.