|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
15.12.2010 10:23:46   
Olga75
probaj da joj sipas samo malo soka da oboji vodu , mozda ce tako hteti user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu red sonia)
Direktna veza do poruke: 401
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
15.12.2010 10:31:32   
red sonia
probacu olga,hvala

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 402
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
27.12.2010 8:23:28   
Jeca*
IZVORNA PORUKA: happy mama

Mala pomoc je potrebna,imam bebu od 8 meseci,on ima redju stolicu,skoro vodenu,ali samo jednom do dva puta dnevno.Tako vec 3 dana...Nema temperaturu,normalno se ponasa,dobro jede...Sta moze da bude uzrok ovome i da li je potrebna poseta lekaru?Hvala vam unapred!


IZVORNA PORUKA: Verus RR

happy mama, jel jede nesto sto bi uzrokovalo redju stolicu? Pokusaj da mu dajes pirinac, bananu i jabuku i malo tosta (ako jede) to steze stolicu.  AKo nije bolje za par dana: svatuj se sa lekarom. Mada, dobar je znak sto nema temepraturuuser posted image


IZVORNA PORUKA: happy mama

nista novo nisam uvodila od namirnica...aj videcemo kako ce da bude jod dan,dva.


IZVORNA PORUKA: Maryna1

moja mala isto tako je imala, otprilike u 14 mes. 4-5 dana vodenasta stolica, mnogo smrdliva, 2-3 puta dnevno i nije imala temperaturu. sve ostalo bez promeni, lepo je jela i bila vesela! mi smo vodili kod lekara, doktorka je rekla verovatno zbog zubica!!! posle sve je proslo!!!


IZVORNA PORUKA: choopa choops

Zubi?user posted image


IZVORNA PORUKA: Maryna1

IZVORNA PORUKA: choopa choops

Zubi?user posted image

zaboravih da napisem, da zubi nisu se pojavile, tako ne znam ni sto to je bilo! jedino pazi da pije puno tecnosti! a doktorka nije bila od pomoci, samo smo cekale bez veze izmedju bolesnoj deci!!!





_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu red sonia)
Direktna veza do poruke: 403
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
30.12.2010 22:54:43   
Anoniman
Porbajte bebibion :) koliko ga hvalim, mogli bi i poslati neki novogodisnji paketic :) odlican je i protiv grceva i za redovnu stolcu, ma obozavam ga! :)

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 404
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
30.12.2010 23:00:12   
Brana
slazem se i ja sam ga davala Lakiju i super pomaze!user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 405
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
30.1.2011 19:21:28   
New Mom
Mi više nismo novorođenče, ali ne znam za drugu temu...user posted image

Od kada je naučila da stoji, najveći joj je fetiš da kaki tako stojeći, samo malo, ali recimo 4 puta za sat i po vremena.
Je l' to uobičajeno?

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Brana)
Direktna veza do poruke: 406
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
31.1.2011 22:10:26   
sneza24
Neznam NM meni je David tako kakio kao beba jos u porodilistu pa kad dodje pedijatar u vizitu ni ne pogleda pelenu nego kaze : Beba vam nije dobro obrisana.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 407
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
2.4.2011 23:32:12   
milijana.rs
Mi smo imali veliki problem sa praznjenjem crijeva.Beba je punih 6 mjeseci bila na iskljucivom dojenju.Od drugog mjeseca je pocela da kaki na svakih 8-10 dana,vec od cetvrtog mjeseca na 12-15 dana.Vodili pedijatru i kaze da je to u redu.E,krajem petog mjeseca nije kakila 26 dana.Da,dvadeset i sest danauser posted image .Za to vrijeme 2 puta bili kod pedijatra,on nas samo proslijedi djecijem hirurgu.Hirurg radio preglede,pa UZ stomaka-kaze da je to sve normalno dok beba samo doji.Ako joj ne dajem nista osim sike,nema potrebe za brigu.I tako smo cekali da kaki,vise nisam mogla cekati,i odvedemo je pedijatru.Taj 26 dan pedijatar rekao da joj moramo staviti glicerinski cepic.U roku od pola sata je kakila.
Moram napomenuti da sam u tih 26 dana radila skoro sve...masirala stomacic,radili vjezbe,ja sam jela samo kuvano,a suvih sljiva i kompota od istih sam pojela,da mi je za citav zivot dosta.I nije pomoglo.Kada je napokon kakila,sledeci dan sam joj uvela sokice,pa cvrstu hranu,i od tada kaki svaki dan po 2-3 puta.Od tada je proslo 3 mjeseca i nemamo vise problema.

(odgovor članu sneza24)
Direktna veza do poruke: 408
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
7.5.2011 13:09:25   
gagilly
sta sme da se da bebi od 3 meseca da mu pomogne da se iskaki?

on kaki svaki drugi dan, skoro uvek je zeleno, a primetila sam da u zadnje vreme slabije jede, popije 100ml max, jer pocne da ga napinje da kaki a ne moze pa brzo odustane.

do sad mi je super napredovao, nemamo nikakvih drugih problema osim sto bi mu bilo lakse da pocne da kaki redovno. zato se nosim mislju da pocnem da mu dajem neki sokic, caj ili sta vec, sta bi ga "proteralo"?

do sada smo bili samo na mleku, pijemo bebelac, i ponudim mu malo vode u toku dana i to je to.

_____________________________

One day, I'm gonna make the onions cry!

(odgovor članu red sonia)
Direktna veza do poruke: 409
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
7.5.2011 14:40:51   
IVA 11
Gagily, ako ne pomogne voda(moj je pio i to mu je uvijek pomoglo), sigurno ce caj od kamilice, zasladjen...E sad, svako ce ti drugacije reci, ali evo mog savjeta. user posted image E ne znam to za zelenu kaku, to je mozda jer slabije jede. 

(odgovor članu gagilly)
Direktna veza do poruke: 410
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
4.12.2011 11:51:21   
ikacc
Ima li koga za savet? Moja beba je malena 1,5 mesec, ali se u zadnjih nedelju dana bas cesto muci da kaki,stolica je zute boje, ali dok se iskaki, ona se preznoji nekoliko puta, pocrveni od naprezanja, i bas joj tesko ide,. Kada smo ranije rekli pedijatru , rekli su da je normalno , ali se bojiim , da li je normalno da se za skoro  svako praznjenje toliko muci i napreze. Ranije nisam ni primetila kada napuni pelenu, a sada se to bas cuje kad uradi, da li ispusta gasove pri praznjenju pa je tako glasno ? Inace, samo je dojim, a i nesto slabije sada jede po 10 min, i pocne da se uvija od bolova u stomaku,(mozda zato prestane da sisa) ili se uspava dok siki, nekada se probudi, a nekad jednostavno lepo nastavi da spava. Zao mi je samo sto se muci , neznam kako da joj pomognem, pije HIPP caj od komoraca i dajem joj BIBILIBI ponekad. Vodu bas nesto ne voli da pije.

(odgovor članu IVA 11)
Direktna veza do poruke: 411
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
4.12.2011 14:13:11   
nenja22
ne mogu se tačno setiti kad je to nama počelo da se dešava, mislim nešto kasnije, ali svakako smo imali period, ne tako kratak, retkog i teškog pražnjenja creva...dakle, kad se tek rodio, bio je pravi mali seronja, svaki podoj, cvvvrc i puna pelena, vrlo eksplozivno, nije se moglo promašiti...
e onda u nekom trenutku, mislim da je bilo sa nekih dva i nešto meseca, on počeo da proređuje, svaki drugi-treći dan, pa još ređe, pa je došao da toga da par puta nije kakio i po desetak dana...i svaki put, par dana pre nervozan, muči ga vidi se, onda kad konačno kaki, sav se izbeči, preznoji, zacrveni jadan, baš mukica...i nisam se ja plašila da je nešto strašno, pošto je on inače skroz ok bio, al' mi ga žao kad naiđe to mučenje...i onda sam čitala i slušala sa raznih strana i uglavnom se sve svodi na "ako je beba dojena i lepo napreduje, sve će se to samo od sebe srediti"...

ono što sam ja samoinicijativno probala, pošto on nije hteo čistu vodu da pije, to je bukvalno par kapi soka od jabuke u vodu, da malo zamiriše samo i onda to da pije...i to je palilo uglavnom odmah, bez greške...e sad, tvoj beban ipak jeste manji, verovatno sa mesec i po ne bih dala to, ali ako ikako uspeš vode da joj daš, pa još probaj da je mlaka, ili skuvaj čaj od kamilice, malo zaslađen (meni je to pedijatar preporučivala, ali pošto je ovo sa jabukom upalilo nisma probala), u stvari, prvo vodu sa malo šećera kuvaš jedno 10ak min i onda staviš na minut-dva kesicu čaja, pa to probaj...

ali glavno, stvarno nemoj da brineš, ako ga samo dojiš, ništa to njemu neće naškoditi zdravlju...i može da potraje, ali i ne mora, nama je trajalo dobrih dva meseca (ako ne i malo duže), ali kako došlo tako prošlo, sad je tačan kao sat, jednom do dva puta dnevno i sve super...

_____________________________

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu ikacc)
Direktna veza do poruke: 412
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
4.12.2011 14:49:59   
MarijaBg
Ikacc, daj Hipp od kamilice ili skuvaj bas blagu kamilicu sa kasicicom secera na 100 ml vode.

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 413
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
5.12.2011 13:59:22   
ikacc
Hvala na savetima, probacemo user posted image .... pozz

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 414
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
7.1.2012 21:26:46   
vision
moj bebac nije kakio evo danas vec 4-ti dan, jutros nesto malo oskudno, onako kao da je poceo, pa stao. bas ga muci, naidje mu period kad place do zacenjivanja, bas se muci. dala sam mu danas malo caja od kamilice, on nece, uspela sam malo da mu dam, on samo sisa, nista ga drugo ne interesuje. ne znam sta cu.... ?

(odgovor članu ikacc)
Direktna veza do poruke: 415
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
7.1.2012 21:34:09   
nenja22
gore dva tri posta, pisala sam, nama je uvek skoro palio vrlo razblaženi sok od jabuke, pa možda to probaj...

_____________________________

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu vision)
Direktna veza do poruke: 416
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
7.1.2012 21:38:16   
vision
hvala nenja, procitala sam upravo user posted image

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 417
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
23.5.2012 22:40:55   
crazymama
moje dete otkako smo presli sa nan1 na aptamil, kaki po 5-6 puta dnevno, zuto i meko... i ja s epitam da li je to normalno..?
dajem joj caj od kamilice sa par zrna secera, ali ne cesto i ne svaki dan, dajem joj bio gaia kapi svaki dan, i po potrebi hipp caj za probavu, ali pripremljen jako slab.
grceve skoro da i nema, ali prducka i kaki non stop... na pregled idemo 30.05. pa cu pitati i pedijatra...

_____________________________

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

(odgovor članu vision)
Direktna veza do poruke: 418
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
24.5.2012 0:31:23   
IRJ82
to je skroz ok, ja moju iskljucivo dojim i njoj je to bio neki prosek. ne znam da li znas, ali caj od kamilice ne bi trebala da dajes bebi pre napunjenog 6og meseca, tako su nama rekli.

_____________________________

najveca sreca nam je stigla 28.01.

(odgovor članu crazymama)
Direktna veza do poruke: 419
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
24.5.2012 0:31:58   
IRJ82
kao ni secer

_____________________________

najveca sreca nam je stigla 28.01.

(odgovor članu IRJ82)
Direktna veza do poruke: 420
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
24.5.2012 0:34:31   
IRJ82
a bibilibi caj je bas namenjen bebama, kako zbog grceva, tako i zbog probave, moja ga obozava. ne treba nista zasladjivati
izvini sto je sve u tri poruke, ali sam pisala kako se setim

_____________________________

najveca sreca nam je stigla 28.01.

(odgovor članu IRJ82)
Direktna veza do poruke: 421
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
24.5.2012 0:40:43   
Anoniman
Slažem se da nema nikakve potrebe za čajem posebno ne zaslađenim. Nevena je na NANu imala po 6 do 8 stolica u toku dana, a sad kad jede čvrstu hranu 4 do 6. Bolje nego da pati od zatvora.

(odgovor članu IRJ82)
  Direktna veza do poruke: 422
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
24.5.2012 1:00:01   
madre
CM, koliko se secam, blago zasladjena kamilica se daje u slucaju zatvora. valjda se dobro secamuser posted image

< Poruku je uredio madre -- 24.5.2012 1:01:20 >


_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 423
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
24.5.2012 1:41:41   
jovicaa
svi kupovni cajevi tipa bilibiribi i slicno su zasladjeni iz tog razloga ih nisam davala aleksandru, davala sam mu samo jedan kratak period dok nisam skontala koliko imaju secera u sebi. dajte deci sve nezasladjeno jer ako se jednom naviknu na secer, ode mast u propast

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 424
   RE: Pražnjenje creva kod novorođenčadi
26.5.2012 0:47:28   
crazymama
e pa sad, ne samo za ovo, vec za vecinu stvari svako daje razlicite odgovore i misljenja... ne znam... i hipp caj za probavu je od kamilice, a daje se od 2.meseca... za secer se slazem, ali ja jo stvarno stavim truncicu samo... doduse, ne dajem joj ga cesto, jednom u 5 dana, kad bas vidim da je muci stomak i to najvise 5 gutljaja... i ja sam cula da je dobar protiv zatvora i tvrde stolice.

_____________________________

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Prepucijum - šta roditelji dečaka treba da...
Gotovo svi dečaci su rođeni sa uskim prepucijumom koji je spojen s glavićem. To je normalno fiziološko stanje i nije raz...



Anketa

Дуда.
пеперутка16

До када је ваше дете имало цуцлу?

Click Here