mimmy
|
Evo i ja da napisem svoja iskustva sa ginekolozima, mozda nekome i pomognem... Inace sam 4 mesec trudnoce, i od kad sam saznala da sam trudna bas sam se namucila da nadjem nekoga u koga cu imati poverenja i ko ce moju trudnocu ispratiti kako treba. s obzirom da sam u prvoj trudnoci imala jako puno problema, a trudnoca se zavrsila mesec dana pre termina, ljubaznoscu jedne ku.cke iz Visegradske koja me je pregledala tako da sam momentalno prebacena u porodiliste i mog dr. 'veze" koji je otisao na godisnji odmor bez da mi je dao neke instrukcije kome da se obratim ukoliko dodje do problema, sa recima "vidimo se za 20 dana, ako se do tada ne porodis", ovaj put sam resila da situaciju ne prepustam slucaju. Inace, prvu trudnocu sam planirala da vodim kod dr. Fazlagic, i prva tri pregleda sam isla kod nje. Ne mogu reci mnogo toga loseg o njoj, zena je bila vrlo profesionalna, ali sve je nekako bilo na nivou "dobar dan, dajte mi kilogram hleba. - izvolite, to je 50 dinara.- hvala. dovidjenja". Ona odradi svoje, ja platim koliko treba da platim i to je to. I onda sam prokrvarila u 10 nedelji. Pozovem je telefonom, zena se javi i tako me oduva da je to strasno. Ja u panic, ne znam sta se desava, a ona mrtva ladna, nezaintersovano mi odgovori "idite u najblizu ustanovu". Kad sam saznala za ovu trudnocu sate i sate sam ronjala po internetu ne bi li pronasla nekog dobrog doktora. Za vecinu doktora sam citala i lepo i ruzno, al na kraju resim ja da odem u Jevremovu kod dr. Milice Janicijevic. Nisam ocekivala mnogo poucena iskustvima od ranije. Al neki drugi izbor i nisam imala. Privatna klinika, ljubaznost od ulaznih vrata, sto se i dalo ocekivati, ali doktorka me je vise nego iznenadila. Vrlo spontana i fina zenica, koja je svoj posao odradila maksimalno profesionalno, bez suvisnih komentara, nepoznatih reci i cudnih faca. Ono sto me je posebno odusevilo je sto smo se ispricale onako do detalja o mojoj prvoj trudnoci, problemima koje sam imala, terapiji... stvarno se potrudila da se udubi u ceo slucaj. Inace, zbog nekog sastanka je malo zakasnila na pregled, nekih 10ak minuta, a samnom se zadrzala sigurno vise od 20 minuta i ako je u cekaonici bilo jos zena. Ona je svoj posao odradila bez obzira sto je u cekaonici cekao drugi pacijent, sto i nisam bas dozivela u privatnim ordinacijama. Od mene sve pohvale za Dr. Janicijevic i Jevremovu
|