dunja RR
|
Sada se više ne sećam da li sam pisala, na Limnosu su cene dosta niže nego u ostalim delovima Grčke, na osnovu nekih analiza i poređenja mnogi tvrde da je najpovoljnije ili jedno od najpovoljnijih grčkih letovališta. Dosta je jeftniji od Halkidikija i ostalog kopnenog dela Grčke, a po lepoti mislim da ne može da se poredi. Naravno, i od ostalih ostrva je daleko povoljniji. Ono što sam ja skapirala, dva su razloga za niske cene: - Limnos je veliko ostrvo, ima jako plodno tlo (vulkansko) i odličnu klimu, dobru infrastukturu, i ostrvo je samo sebi dovoljno, većinu stvari sami proizvode, malo toga uvoze, samim tim i trškovi su manji, marže niže. Ostrvo je u sred Egeja, riba nije izlovljena, uvek ima obilja svih mogućih i nemogućih vrsta sveže ribe i morskih plodova po niskim cenama. Oko većina drugih ostrva i oko kopnenog dela pogotovu, decenijama unazad lovilo se dinamitom, pa ribe nema već se dovozi iz udaljenih delova mora i samim tim je skuplja i manje je ima. - Na Limnosu 90 % turista ako ne i više su Grci, tako da su cene prilagođene njima. Ležaljke i suncobrani na plažama se ne plaćaju, uvek ima mesta u prvom redu do mora. Cene po radnjama izuzetno pristupačne, kao i po restoranima. Takođe i cene po buticima i gift šopovima. Nema Kine, prodaje se domaća roba, jako kvalitetne i ukusne stvari, dosta galerija, lepog nakita, dečije radnje prodaju stvari grčke proizvodnje, jako lep pamuk, i vrhunski kvalitet, cene ok. Piće po restoranima i na plaži je 1,3-1,5 eur, kafa je isto toliko mislim. Maslinovog ulja, odličnog domaćeg meda raznih vrsta, domaćih začina, njihove specijalne testenine, kvalitetnog vina (sve navedeno proizvedeno na Limnosu) svuda ima po sasvim ok cenama. Ja nisam gledala cene smeštaja direktno, mislim da naše agencije deru, kao i obično, ali zato i ne prodaju aranžmane pa 80% prodaju u last minute varijanti, jer Limnos je još nepoznat. A tada aranžman prodaju za 12 dana u julu i avgustu, avionom, 300 - 350 eura (avion, takse, smeštaj, doručak, negde i večera u hotelu sa 3 *). A tih 300-350 eura, od toga 170 je avion sa taksama, nije ništa zaista, spram tog doživljaja koji se dobije na Limnosu. Iz Beograda stignete za sat vremena, čili i odmorni, a još bolji se vratite , a s obzirom da ne plaćate ležaljke a i cene u svim sferama su niže, nećete puno ni potrišiti u odnosu na druge delove Grčke. Ja izgleda postajem volonter ambasador za Limnos
< Poruku je uredio dunja RR -- 28.1.2018 21:27:20 >