|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Strahovi u trudnoci i pred porodjajem - i...
23.12.2009 9:50:10   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Bravo mila, vidim da jedina realno razmisljas! Ja dok sam bila trudna samo sam mislila kako cu proci na porodjaju, a ni u jednom momentu mi nije palo na pamet, sta posle? I zato uvijek trudnicama savjetujem da o porodjaju ne razmisljaju, to brzo prodje, najteze je ono posle.Treba se psihicki spermiti za ono sto dolazi, jer ipak je to velika promjena, odricanja. Ja i Eugenija smo otvoreno pisale o tome koliko nam je sve tesko palo, jer smo i jedna i druga patile od blage depresije. Medjutim nekome to ne padne tesko,a malo je takvih slucajeva, nego svi cute. Tesko je ono sto dolazi, ali i to prodje, samo dok se usemis.
Najbitnije je da imas pomoc oko sebe. Mm aktiviraj maksimalno, i ako mama moze neka OBAVEZNO bude uz tebe sto duze. Zahvaljujuci mojoj mami ja sam se brzo oporavila, i sad sve ide kap pjesmica user posted image
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Joj kad smo kod strahova bas sam sinoc rekla da imam maaali strah , najvise od toga kad dodje beba kako cu i sta cu ocu li znati, mi zivimo sami, i kako cu ja samam sa bebom, mada sam ionako mislila da mama bude samnom mesec dva... ali posle kad ostanem sama....user posted image Hocu li se snaci? Znam da sve to dodje na svoj ali dok to ne osetim  licno.... ali se jakoo radujemo bebi user posted image user posted image

A sto se tice porodjaja..o tome nema ni reci nikad se nisam bola plasila, tako da mi je vece pitanje sta posle? user posted image

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
  Direktna veza do poruke: 151
23.12.2009 9:55:27   
Anck Su Nmaun
Hvala Diabla user posted image

Ma porodjaj  mi je bitan da naravno sve lepo prodje , a bolovi su moji, pa ja cu ih trpeti , a kad maleno zaplace otkud znam sta mu je user posted image jel ovo ili ono... znam da sve to dodje na svoje i treba da se ustosis ali samo zelim sve naj bolje za svoju bebu, kao i svi ostali.... user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 152
23.12.2009 9:59:37   
Anitaaa
I mi živimo sami a moj muž je od ujutru do uveče na poslu tako da sam od 10og dana po izlasku iz bolnice pa do sada uglavnom sama sa malim po ceo dan.I mene je bilo toga malo strah na početku ali sam se vrlo brzo uigrala i  posle mesec dana od porodjaja osećala sam se kao da mi je to treće dete po redu a ne prvo  user posted image user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 153
23.12.2009 10:02:38   
Anck Su Nmaun
Ista situacija, on radi od jutra do mraka,  jedino sto ce moja mamuska biti samnom neko vreme dok se ne snadjem.... Anitaaa svaka cast user posted image .... sebi jedino zelim da se sto pre snadjem  s bebcetom , naravno nisam ni glupa ni nesposobna al to je strah od nepoznatog!

(odgovor članu Anitaaa)
Direktna veza do poruke: 154
23.12.2009 10:02:57   
LillyT
Vec sam rekla kako se ja bolim toga sto dolazi posle. Ali, svi mi kazu da su se snasli, pa valjda nisam ja jedina nesposobna za tako nesto user posted image I iskreno, mislim da je prednost kada si sam, nego kada su ti svi nad glavom. 

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Anitaaa)
Direktna veza do poruke: 155
23.12.2009 10:03:24   
Anoniman
Na porodjaj gledaj na nesto sto mora da boli, nekog manje, nekog vise, i bolove ne mozes izbjeci(jedino epiduralom), nego u tim momentima kad dodju bolovi treba samo cuvati snagu, trpiti koliko mozes, bez vriske, dernjave i cupanja, jer ces jedino tako sacuvati snagu. Naravno, sve zavisi od osobe koliko moze da trpi bol, ja sam inace konj sto se tice tako jakih bolova. Ali zato sam slabic u dusi, emotivac, sinice me slome.

A posle porodjaja je najbitnije da imas pomoc, jer ces danima posle biti iscrpljena, umorna, bice tesko da sve sama stizes. Ne kazem da neces uspjeti, ali je iscrpljujuce. Neka se svi ukljuce maksimalno. A sto se bebe tice, usosaces se brzo, kad ono uhvati ritam spavanja i jela. Ja sam se uvijek pitala: sta cu raditi kad beba bude imala 3, 4, 5, 6 mjeseci? Sta da radim sa njom, kako da je zabavljam, kako ono kako ovo? Ali sve dodje spontano i neprimjetno, nekako se stopite zajedno, i sve lako ide. Samo su tih prvih mjesec dva tesko, dok ti ne postanes "gazda"user posted image Onda ces znati jel place od gladi, dal od grceva, jel mu se spava ili sta vec. Opet ponavljan, najbitnija je pomoc.

IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Hvala Diabla user posted image

Ma porodjaj  mi je bitan da naravno sve lepo prodje , a bolovi su moji, pa ja cu ih trpeti , a kad maleno zaplace otkud znam sta mu je user posted image jel ovo ili ono... znam da sve to dodje na svoje i treba da se ustosis ali samo zelim sve naj bolje za svoju bebu, kao i svi ostali.... user posted image

Direktna veza do poruke: 156
23.12.2009 10:09:55   
Anitaaa
Nisi veruj mi,mada sam i ja do skoro samog kraja mislila kako jedino ja na svetu neću moći da se snadjem i da nikad neću naučiti ovo i ono....Gluposti!!! Tek sad kad je to iza mene vidim kakva sam ćurka bila he he.Pa rodila sam dete a ne čudovište sa tri glave he he.Jako je dobra ideja da neko dodje da vam pomogne prvih 10ak dana.Ja sam bila protiv toga na početku budući da sam celog svog života sve sama radila ali verujte nisam ni bila svesna koliko ću biti premorena.Dobro je da ima neko ko će da skuva,pospremi i nadje vam se u toku dana.Meni je prvih par dana trebala i pomoć da ustanem iz kreveta a ne nešto drugo user posted image

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 157
23.12.2009 10:13:34   
Anitaaa
veruj mi zanćeš šta je bebi.Za mesec dana uočićeš nekoliko različitih vrsta plača i znaćeš da ih prepoznaš dok će tvoj dragi još duuuuugo da se lomi šta joj je.Moj još nije naučio al to je samo do toga što ga nema po ceo dan,mada me nekad iznervira što misli da je Mateja gladan čim počne da plače a on se recimo ukakio i smrdi pola sobe user posted image user posted image user posted image a on to ne konta

Direktna veza do poruke: 158
23.12.2009 10:13:48   
LillyT
Momak je ostavio deo godisnjeg od ove godine taman za porodjaj, a i dobice nedelju dana, sve su svemu sigurno ce biti tu prve 4 nedelje. A i on je mnogo bolji od mene u kuvanju, gladna necu ostati. Sprema i stan i snalazljiv je. A meni su i mame (i njegova i moja) rekle da je najbolje da prvih par dana budemo sami (naravno, ne stalno) kako bismo se navikli na bebu i novi ritam zivota. I iskreno, zvuci mi bas dobro. NIsam ja u fazonu da sve mogu sama (nisam vise), ali samo navikli bez roditelja i neka tako i ostane.

(odgovor članu Anitaaa)
Direktna veza do poruke: 159
23.12.2009 10:15:04   
Anck Su Nmaun
Hvala vam na savetima user posted image user posted image user posted image ..ma verovatno cu se i ja svemu tome smejati znam... ali tek kad prodje user posted image

IZVORNA PORUKA: Anitaaa

Tek sad kad je to iza mene vidim kakva sam ćurka bila he he.Pa rodila sam dete a ne čudovište sa tri glave he he.

user posted image user posted image user posted image user posted image

IZVORNA PORUKA: LillyT

Momak je ostavio deo godisnjeg od ove godine taman za porodjaj, a i dobice nedelju dana, sve su svemu sigurno ce biti tu prve 4 nedelje.

ha ma ja sam ih sve angazovala i njega i mamu da planiraju tada godisnji,  nevolim ni ja biiilo cije mesanje ( samostalni smo vec gooodinama) ali mislim da ce mi tada mama biti potrebnija vise nego ikada!

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 23.12.2009 10:17:35 >

(odgovor članu Anitaaa)
Direktna veza do poruke: 160
23.12.2009 10:17:45   
Anitaaa
To je isto super.Možda čak i bolje.Moja mama nije mogla da uzme godišnji pošto radi kao profesor u školi i to je bilo doba početaka ispita a ni moj muž nije mogao iako radi samostalno pošto nam je trebao svaki din.tako da sam zaglavila sa svekrvom.Nije nimalno prijatno kad me ona po ceo dan gleda polu golu i krvavu kako cedim mleko i sl.Još mi nije dala malog ni da uzmem na par min sem kad ga dojim.Meni je tih par dana bio horor film

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 161
23.12.2009 10:19:40   
Anck Su Nmaun
IZVORNA PORUKA: Anitaaa

To je isto super.Možda čak i bolje.Moja mama nije mogla da uzme godišnji pošto radi kao profesor u školi i to je bilo doba početaka ispita a ni moj muž nije mogao iako radi samostalno pošto nam je trebao svaki din.tako da sam zaglavila sa svekrvom.Nije nimalno prijatno kad me ona po ceo dan gleda polu golu i krvavu kako cedim mleko i sl.Još mi nije dala malog ni da uzmem na par min sem kad ga dojim.Meni je tih par dana bio horor film

uffffffffff user posted image

(odgovor članu Anitaaa)
Direktna veza do poruke: 162
23.12.2009 10:22:57   
Anitaaa
Kažem horor.Ali ne mora tako da bude.Dobro doje i sestra,kuma pa i drugarica.Mene je drugarica obilazila tih par dana i pomogla mi više i od svekrve

Direktna veza do poruke: 163
23.12.2009 10:24:16   
LillyT
Verujem ti skroz, ali bitno je da si se ti kasnije snasla u svemu tome (inace i moja mama, a i mama mog momka su profesorke u skoli, ali od kraja decembra je moja u penziji user posted image tako da ce ona moci da uskoci, a i bliza je, jer smo svi u tri razlicita mesta).

Ja se samo nadam da cu ovakva biti do kraja, jos sam optimistava po pitanju porodjaja, bas se ne bojim (za sada). Dobro je da nisam jedina koja se boji deteta user posted image

(odgovor članu Anitaaa)
Direktna veza do poruke: 164
23.12.2009 10:27:36   
Anitaaa
Hi hi pa da,ko da su bebe aždaje user posted image Kod mene je bilo obrnuto.Ja sam se plašila svega i svačega dok nisam ušla u 9 mesec a onda-NIŠTA ko na filmu user posted image user posted image user posted image A kad bi vam rekla čega sam se sve plašila mislile bi da nisam normalna

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 165
23.12.2009 10:28:29   
Anck Su Nmaun

Ja se samo nadam da cu ovakva biti do kraja, jos sam optimistava po pitanju porodjaja, bas se ne bojim (za sada). Dobro je da nisam jedina koja se boji deteta user posted image

hahaha Nisiiii niiiisiiii, ja sam s tobom.... ja se uvek nasalim kad pricam kako zamisljam svoj strah... Porodjaj prodje i bace mi bebu u ruke ..a ja onako pogledam u bebu pa   upitnim  pogledom i njih....  i pitam : A sta ja sad s ovim da radim? user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 166
23.12.2009 10:29:59   
Anoniman
Anck, ako se i desi da ne znas sta je bebi, sto place, zasto ovo ili ono radi...postoje brojevi dezurnih pedijatrijskih sluzbi koji samo za to i sluze-da pomognu mama.
Ja sam Nesu sa 7 dana u 2 ujutru nosila u dezurno zato sto je bljucnuo zeleno, pet-sest puta. Mo's misliti, jeste da su mi oni preko telefona rekli da ga dovedem, a posle me nakrpili sto sam ga donela, ali UVEK ima ko da ti pomogne, i da ti kaze da li je sve ok.
Mene je doktorica tada pitala zasto nisam pitala mamu ili svekrvu sta se desava, i da bi one sigurno znale da se to slinice slivaju u zeludac. Prvo, one to ne bi znale, a drugo -ti lekari primaju platu da nam pomognu, i to je njihova duznost. Gde cu da zovem ljude usred noci i da ih budim, za sta onda placamo zdravstveno?NIKADA nemoj da se ustrucavas da nazoves i pitas, i nece postojati glupa pitanjauser posted image

< Poruku je uredio Nedja -- 23.12.2009 10:30:56 >

Direktna veza do poruke: 167
23.12.2009 10:30:01   
Anitaaa
user posted image user posted image user posted image
Ma ja sam se plašila i da neću naučiti kako se stavlja Pampers a ne nešto drugo user posted image user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 168
23.12.2009 10:30:38   
LillyT
Hehehe, verujem da necu znati da je "iskljucim" kada pocne da place user posted image

Joj, sto mi je drago sto nisam jedina user posted image user posted image

< Poruku je uredio LillyT -- 23.12.2009 10:31:30 >

Direktna veza do poruke: 169
23.12.2009 10:31:47   
Anitaaa
Ima i ona Halo beba.Meni su pomogli par puta kad mi je mališan imao čudnu stolicu i oko pupka.Baš su bili ljubazni

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 170
23.12.2009 10:34:04   
Anitaaa
Ja sam mom malom pevala pesmice još u porodilištu i svi su mi govorili da nisam normalna i pitali me odkud mi snaga da dan posle porodjaja peam malom po sat vremena u 3 ujutru!!! Ali za njega mi ništa nije teško a sad je dovoljno jednu da otpevam i odmah zaspi user posted image

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 171
23.12.2009 10:35:39   
Anck Su Nmaun

Hehehe, verujem da necu znati da je "iskljucim" kada pocne da place user posted image

Joj, sto mi je drago sto nisam jedina user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja sam bila prisutna od prvaog dana i kod kupanja i svega kad mi se drugarica porodila, a beba place a ona zajedno sa njom jer nezna sta joj je.... 
ooooo a sto placeeessss beeeebbbbboooooo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 172
23.12.2009 10:42:41   
Anitaaa
Tako je meni bilo,doduše ja sam znala zašto plače (imao je grčeve ) ali nikako nisam mogla da ga smirim,i nosila i ljuljala i sto puta menjala položaj,grejala stomačić...ma ništa! I plače on,plačem i ja

Direktna veza do poruke: 173
19.1.2010 22:16:44   
Anoniman
Valjda ovde mogu da pitam...Sve MAME!

1. dok si u porodilistu, da li imas mogucnost da ides u kupatilo i tusiras se svaki put kad hoces?Kakva je situacija po ovom pitanju za one koje uzmu apartman?
2. kod menjanja tih ulozaka ... imam strah da te krvi toliko ima da je uvek potrebno ici na tusiranje da se ne bi to zalepilo za ranu...jaoj user posted image user posted image

(odgovor članu Anitaaa)
  Direktna veza do poruke: 174
19.1.2010 22:28:44   
Leki 77
Ja sam bila u apartmanu u Frontu i imas svoje kupatilo, tusiras se kao kod kuce. Rana od epiziotomije nije nista strashno i nije otvorena rana pa krv i vata nemaju za sta da se zalepe. Tu je usivena koza i samo ispiraj Rivanolom ili Povidon jodom i peri posle svakog odlaska u wc (zato je apartman ZAKON) i nema da brines.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Zašto ožiljak od carskog reza svrbi ili bo...
Ovaj hronični bol ili svrab mogu biti rezultat promena u perifernom i centralnom nervnom sistemu, koje su slične promena...

Anketa

Да ли ваши дечаци додирују пенисе?
пеперутка16

Мој син од три и по године додирује свој пенис непрестано и неће да престане. Пробала сам разне начине да га одвучем, али не функционише. Волела бих да ми неко ко је имао сличну ситуацију напише како ју је решио. Хвала.

Click Here