|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Strahovi u trudnoci i pred porodjajem - i...
19.1.2010 22:33:00   
Anoniman
to mi reci sestro...
a je l taj apartmann mora unapred da se rezervise i slicno?
kome kazem i kada da hocu u apartman?
znam da su debilasta pitanja ali..

(odgovor članu Leki 77)
  Direktna veza do poruke: 176
19.1.2010 22:50:31   
Leki 77
Mora da se rezervise. Ja sam ga rezervisala onaj dan kada sam isla da se "prijavim" za epidural. Imas telefon na sajtu (ako je Front u pitanju) ali je stalno zauzeto. Mozda ti budes imala vise srece, ja nisam. Zato sam rezervisala sa portirnice Fronta. Zamolila onu tetu na obavestenjima, ona mi dala lokal. Medjutim, pazi da te ne otkace sa pricom-rano vam je, jer se to kao rezervise 2 nedelje pred termin, a ja se porodila tri nedelje ranije. Ja sam slozila pricu kako mi je dr rekao da je pitanje dana kada cu se poroditu pa sam srecom tsda rezervisala (mesec dana pre termina, tj. nedelju dana pred porodjaj). Fenomenalna su stvar!!!! Za pocetak-samo tvoje kupatilo!!!!! A drugo-dolazi ti ko hoce kad hoce!!! Milina! Vredi svaku paru!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 177
19.1.2010 22:56:07   
Anoniman
Apartmani u porodilištima KLIK

(odgovor članu Leki 77)
  Direktna veza do poruke: 178
19.1.2010 23:38:32   
cicko
Joj, ja sve izbegavam ovu temu, cutim i trpim strahove... Ja se plasim svoje sopstvene reakcije na bol kakav god da je. Samo da ne vicem... A i to sto kazes, menjanje ulozaka, pa se zalepe za ranu, pa beba place a ti ne mozes da se dovuces do nje, a i kad se dovuces, ona gladna a ne moze da uhvati dojku, a kad uhvati ne ide mleko...user posted image  user posted image  user posted image

Bolje da nisam ulazila ovamo...

IZVORNA PORUKA: OTI

Valjda ovde mogu da pitam...Sve MAME!

1. dok si u porodilistu, da li imas mogucnost da ides u kupatilo i tusiras se svaki put kad hoces?Kakva je situacija po ovom pitanju za one koje uzmu apartman?
2. kod menjanja tih ulozaka ... imam strah da te krvi toliko ima da je uvek potrebno ici na tusiranje da se ne bi to zalepilo za ranu...jaoj user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 179
20.1.2010 9:55:46   
*Alexx*

Valjda ovde mogu da pitam...Sve MAME!

1. dok si u porodilistu, da li imas mogucnost da ides u kupatilo i tusiras se svaki put kad hoces?Kakva je situacija po ovom pitanju za one koje uzmu apartman?
2. kod menjanja tih ulozaka ... imam strah da te krvi toliko ima da je uvek potrebno ici na tusiranje da se ne bi to zalepilo za ranu...jaoj user posted image user posted image

Draga, tuširaj se kad god hoćeš i koliko hoćeš! Ja sam piškila svaki put u kadi celih 40 dana, jer mi je mokraća pekla ranu. Dakle, piškiš, zapereš i milina! U apartmanima je to još jednostavnije, imaš svoje kupatilo, i nije obavezan baby friendly (bar je tako u Frontu). Uložak sam menjala svaki put kad sam piškila i zapirala ranu user posted image I ne može da se zalepi.

Kao što Leki kaže, apartman vredi svaku paru, zbog kupatila i poseta!

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 180
20.1.2010 10:32:49   
Dora
IZVORNA PORUKA: LillyT

Momak je ostavio deo godisnjeg od ove godine taman za porodjaj, a i dobice nedelju dana, sve su svemu sigurno ce biti tu prve 4 nedelje. A i on je mnogo bolji od mene u kuvanju, gladna necu ostati. Sprema i stan i snalazljiv je. A meni su i mame (i njegova i moja) rekle da je najbolje da prvih par dana budemo sami (naravno, ne stalno) kako bismo se navikli na bebu i novi ritam zivota. I iskreno, zvuci mi bas dobro. NIsam ja u fazonu da sve mogu sama (nisam vise), ali samo navikli bez roditelja i neka tako i ostane.

U početku beba samo spava i siki, ti imaš vremena da se oporaviš i odmoriš pod uslovom da tvoj momak skuva i spremi tu i tamo. mame će vam trebati kasnije. Ja isto volim više kad sam sama, ali zaista kad počnu grčevi, noćno nosanje, plakanje i veći deo dana kad je beba budna i traži puno pažnje...user posted image onda dobro dođe pomoć.
Jooj, strahova je mnogo što je porođaj bliži. Više nego strah, mene muči nestrpljenje. Jako sam nestrpljiva i to me ubija. Čini mi se da sam se zbog toga i porodila oba puta ranijeuser posted image

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 181
20.1.2010 10:39:11   
Dora
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

IZVORNA PORUKA: LillyT

Ja se samo nadam da cu ovakva biti do kraja, jos sam optimistava po pitanju porodjaja, bas se ne bojim (za sada). Dobro je da nisam jedina koja se boji deteta user posted image

hahaha Nisiiii niiiisiiii, ja sam s tobom.... ja se uvek nasalim kad pricam kako zamisljam svoj strah... Porodjaj prodje i bace mi bebu u ruke ..a ja onako pogledam u bebu pa   upitnim  pogledom i njih....  i pitam : A sta ja sad s ovim da radim? user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image Još jedan moj strah! Ovo mi je treće a čini mi se da će opet biti isto, panika kako ću i šta ći s bebom. Moja dva deteta su u svemu od početka bila različita potpuno, i sad su različiti i s njima moram drugačije. Sve sam ponovo morala da učim, i još uvek to radim. Ako i treće bude drugačije, ne znam kako ću se ovaj put izboriti. Možda bolje jer znam šta me čeka, ali strah od toga ostaje, bez obzira...

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 182
22.1.2010 1:25:48   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: JULIE

OTI tu sam ja Oces da to odgovaram na pitanja o porodjaju ako te sta zanima

Uvek sestro, uvek..imam ja toga hiljadu...

Julie, ono sto me u poslednje vreme muci je:
kako cu da prepoznam kontrakcije?

citam u novinama kako ne treba odmah krenuti u bolnicu nego treba izmeriti kontrakcije pa videti...
1.da li cu ja znati da su TO kontrakcije a ne beba ili nesto drugo?
2.da li su te pocetne neizdrziv bol pa znas da je to to?
3. koji deo stomaka te tad boli? ili ledja?
pa onda
4. pitali smo se muz i ja...kad bi meni ne daj boze nesto sada bilo (ovako prerano)...na primer krvarenje, neki strasan bol..bilo sta...da li bi me vozio u Urgentni ili u Visegradsku?

mozda da kopiram ovo u onu temu...sad cu...pa ti tamo odgovori a ja saljem evre...

(odgovor članu Dora)
  Direktna veza do poruke: 183
22.1.2010 1:43:12   
JULIE
Sorry sto kasnim,da znas ako iznenada nestanem komp me zeza.Znaci 1.kontr moras da meris jer mogu biti lazne npr da idu na 60min.30,20 pa da prestanu..2.bol nije odmah neizdrziv,zapravo nikad nije neizdrziv jer da je tako ja ne bih bila sada ovdeuser posted image Kontrakcije bole kao kad imas menstruaciju,taj tip samo mnoogo jace.Bolovi idu duz ledja,krsta, sa strane te boli gde su rebra cini mi se da stomak najmanje boli.U slucaju da se desi nesto prerano,mislim da mozes da odes u visegradsku jer te sigurno nece vratiti.A,da znaces da su kontrakcije a ne beba VERUJ MI,tako su i meni govorili ali beba mrda to ne boli,a kontrakcije su bolovi veoma prepoznatljivi.Jos nesto?Slobodno..

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 184
22.1.2010 1:46:38   
Anoniman
a kad to osetim...onda merim pomocu sata...
kad krene pa to valjda stane pa sacekam sledecu...je l tako?
I ako je razmak veci, na primer preko pola sata...sta to znaci?
da sedim kuci sasvim ok
ili da se polako spremam i da ocekujem?
jao, koliko li ti glupo zvucim sada...dobro je sto me nije sramota da pitam

(odgovor članu JULIE)
  Direktna veza do poruke: 185
22.1.2010 1:52:55   
lothroniell
Ne zvucis glupo, to sve i mene zanima... Ali ja sam i dalje utripovana da kad dodje vreme za to necu skontati da je krenuo porodjaj ili da cu praviti lazne uzbune... user posted image

¸¸ja volim sve što se kreće jer sve što se kreće kreće se po zakonima mirovanja i smrti volim sve istine koje nisu obavezne jer prava istina je stidljiva kao miris.¸¸

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 186
22.1.2010 1:56:07   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: lothroniell

Ne zvucis glupo, to sve i mene zanima... Ali ja sam i dalje utripovana da kad dodje vreme za to necu skontati da je krenuo porodjaj ili da cu praviti lazne uzbune... user posted image

isto i ja..
Ili da ce krenuti a ja pomislim: "ma nije ovo to..beba se okrece ili pomera mi se utroba ko zna zasto"

plasim se i laznih uzbuna i onog drugog...user posted image

(odgovor članu lothroniell)
  Direktna veza do poruke: 187
22.1.2010 2:00:37   
JULIE
Da,meris razmak izmedju 2kontrakcije.Ne idi odmah u bolnicu,tek kad postanu zaista ucestale i vidis da nisu lazne.Ako je razmak veci od pola sata cekaj da li ce se razmak smanjivati.Elem,cim osetis kontakcije budi spremna,znaci tusiranje,brijanje ako ne budes mogla ti da se obrijes zbog stomaka zamoli tm da to uradi umesto tebe.Moras da budes spremna jer kad krenu kontrakcije ne mozes da znas da li ce se nastaviti ili ne.Ja sam ih trpela kuci 9h i kad sam otisla bila sam otvorena oko7 prstiju.Jednostavno porodjaj sam krece tek kad kontr.dodju na 2min i manje tako da nemas odmah razlog za paniku.Jedino ako ti pukne vodenjak trebalo bi da odmah odes u bolnicu,jer beba mora da se prati jer je ostala bez vode...Jos nestouser posted image

Direktna veza do poruke: 188
22.1.2010 2:03:59   
lothroniell
JULIE CAR SI! Hvala! user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio lothroniell -- 22.1.2010 2:06:29 >

¸¸ja volim sve što se kreće jer sve što se kreće kreće se po zakonima mirovanja i smrti volim sve istine koje nisu obavezne jer prava istina je stidljiva kao miris.¸¸

(odgovor članu JULIE)
Direktna veza do poruke: 189
22.1.2010 2:05:26   
JULIE
Samo pitajte a kad mene uhvati panika pre porodjaj onda ste vi naebaleuser posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 190
22.1.2010 2:05:33   
Anoniman
to otvaranje...
evo necu vise, samo jos ovo...znaci 90 evra. user posted image user posted image

da li ucestalost kontrakcija ima veze sa tim koliko sam otvorena?
u mojoj glavi to zvuci kao: cesce kontrakcije - vise si otvoren!

epidural se daje ako nije kasno..znaci valjda do 5 prstiju otvaranja...
onda ja bolje da krenem ranije u bolnicu da ne zakasnim na epidural...user posted image

ili to nema veze sa kontrakcijama? samo merim i kad se razmak smanjuje PALIMO KOLA I AJMO!

(odgovor članu JULIE)
  Direktna veza do poruke: 191
22.1.2010 2:06:50   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: JULIE

Samo pitajte a kad mene uhvati panika pre porodjaj onda ste vi naebaleuser posted image user posted image

JULIE user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

a koji si ti mesec?> ja ne vidim tvoj ticker?

< Poruku je uredio OTI -- 22.1.2010 2:07:22 >

(odgovor članu JULIE)
  Direktna veza do poruke: 192
22.1.2010 2:07:50   
lothroniell
Nista se ne brini, ako ti ja mogu biti od pomoci ti se slobodno obrati! :)

(odgovor članu JULIE)
Direktna veza do poruke: 193
22.1.2010 2:16:40   
lothroniell
Meni taj epidural uzasno zvuci i izgleda i ja to ne bih, jest da sam jako njanjava na bol ali ako su tolike zene izdrale vala cu i ja! :) Poz vas! Odo pod jorgan planinu! user posted image

Direktna veza do poruke: 194
22.1.2010 2:17:02   
JULIE
Ja sam 23 ned ne znam sta je sa tickerom.Doktori obicno govore 1sat 1 prst otvaranja mada je to glupost.Ja sam se od 2h do 11h otvorila oko 6,7 prstiju.Naravno da otvaranje grlica ima veze sa kontrakcijama,U stvari uz pomoc kontrakcija grlic se razmeksava,skracuje i siri,znaci otvaras se zahvaljujuci kontrakcijama.A za epidural stvarno ne znam jer sam imala skroz prirodan porodjaj.Posto neces osecati bol zbog epidurala bitno ti je da telo namestis u odgovarajuci polozaj i da znas kako da se napinjes,znaci dole kao da kakis NE BRINITE necete se ukakiti jer ce vas prethodno isklistirati,a ne da napinjete glavu i lice jer ce vam popucati kapilari...Brojim svaku kintuuser posted image user posted image Jel vas zanima jos nesto drage moje?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 195
22.1.2010 2:18:50   
JULIE
Good night loth..

(odgovor članu JULIE)
Direktna veza do poruke: 196
22.1.2010 2:20:41   
Anoniman
ja necu vise da te mucim...
hvala ti do neba mila...
laku noc..
odoh da spavam i da sanjam sve sto si rekla user posted image user posted image user posted image user posted image

jaojjjjjjjjjjjjjjjjj...

mene brine sto sam toliko postala nestrpljiva a ima vremena za mene...tek ulazim u 33.nedelju...a sve kao da imam osecaj da cu se ranije poroditi...
a bolje da ne...ali sve mi taj osecaj ...

laku noc svim devojkama...

moj potpis vam govori koliko vas volim

(odgovor članu JULIE)
  Direktna veza do poruke: 197
22.1.2010 2:26:51   
JULIE
Laku noc i tebi doso mi muzic sad s posla pa idemo u krevetuser posted image Lepo spavkajte i kad god te nesto zanima pitaj ovde,a ja cim vidim odgovoricuuser posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 198
22.1.2010 2:28:37   
Verus
OTI i ja nemam iskustva, pa sam znala da nesto nije u redu. Braxton Hicks kontrakcije se osecaju kao zatezanje stomaka-imas osecaj kao da ce da pukne kao balon-prave kontrakcije bole kao menstruacija, i to puuno jaca M....morala sam presavijena da hodam do wc-a ledja?  Su me satrla-po tome sam znala da nesto nije u redu....i presecanje u preponama...leva me je pogotovo otkidala.  A bol u ledjima tup, pa pocne da ziga ga gore, i na kraju su mi se misici uz kicmu zgrcili bukvalno u cvorove...Znaces sigurno.  A ako imas kontrakcije na svakih 10 minuta i to taje citav sat-onda mozes u bolnicu...al ko sto Julie kaze, obicno za prvorotkinje budes otvorena tek 1 ili 2 prsta kada odes u bolnicu..

Mada sada kad znam, mogu vam reci da se ti bolovi daju izdrzati...mene je bolelo od cetvrtka malo po malo (sa prekidom nocu dok sam lezala) pa do ponedeljka... A nadam se da mi sam porodjaj nece trajati duze od 15tak satiuser posted image da se to izgurati!

(odgovor članu JULIE)
Direktna veza do poruke: 199
22.1.2010 9:36:55   
*Alexx*
Imamo više tema o kontrakcijama:
Bebini pokreti ili kontrakcije
Kontrakcije
Prvi simptomi porođaja

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?

Anketa

Да ли ваши дечаци додирују пенисе?
пеперутка16

Мој син од три и по године додирује свој пенис непрестано и неће да престане. Пробала сам разне начине да га одвучем, али не функционише. Волела бих да ми неко ко је имао сличну ситуацију напише како ју је решио. Хвала.

Click Here