prase
|
IZVORNA PORUKA: afrodita Mamanp i Bebac i moj je takav, ali dodje to sa godinama videce ove mlade mamice kad tatice prikupe radni staz u braku kako to sve ide za njih olako. Samo ja vise ne dozvoljavam da nesto uradi jer vise sklanjam za njim nego sto bih to i sama sve uradila. Zato se i ne bunim, nego sve radim. Npr samo dok kafu skuva pola secera prospe po radnom stolu, kafe po sporetu, dzezva na sudoperi, MA RADIJE CU JE JA SKUVATI. Za ves da nepisem . Ali zato drage mlade mamice ako jednom popustite i oni se opuste. Manje-više prepisujem. Ne dam u kuhinju, ne dam ni da mi pere sudove, kad posle toga moram da brišem i pod. Našli smo se u nekoj vrsti kompromisa, za sobom raskloni kada jede ali samo do sudopere. Šolju od kafe uvek ostavi na stolu, ali dogovor je da će iz iste ponovo da pije kafu ako je ne nađem u sudoperi... E jedino to za garderobu, volela bih i to da se nekako dogovorimo, ali biće prilike kada cela soba prestane da liči na garderober (trenutno nemamo garderober pa stoji nesezonska garderoba u vakuum kesama u ćošku a on fino zafrljači ono što je skinuo na vrh te gomile, kao to tu pripada ). Ja uvek pospremim ceo stan pre nego što legnem, zato što hoću da me ujutro ne dočeka džumbus. Zato on kada ustaje pre mene iza sebe ne ostavlja ništa, zna da poludim. Ako ustane posle mene, to je druga priča... Dok se on iskvari, deca će da porastu pa da idu za njim i čiste Uzgred budi rečeno, čini mi se da je model ponašanja poneo od kuće. Moja je svekrva izuzetno vredna, a imala je sreće sa poslom pa je radila samo sat-dva dnevno i imala je onda i vremena da radi baš sve u kući. Tamo kad odem maltene moram da je molim da me pusti nešto da uradim, a mm je kao beg, ona mu sve prinosi, sklanja, ništa ne prigovara, ostavi slučajno nešto od garderobe kad svratimo kod nje - sutra ga čeka oprano i opeglano. Kad mu pomenem da kod mene ne može kao kod mame, hoće da me ubije, ali ipak na kraju popusti... Jer, nemam uslova a i ne želim da budem kao njegova mama, a ni on nije baš kao njegov tata, tako da ne možemo da se poredimo...