|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Urinarne infekcije kod dece
30.5.2013 15:21:22   
Jeca.V
Zemunka ja te ne razumem,sta da umaces?user posted image Mi smo profilaksu prekinuli u ponedeljak posle ravno godinu dana.Urin i uk nosim sutra pa dace bog da sve bude ok kao i do sada.Sa tim rezultatima sledece nedelje kod nefrologa....

< Poruku je uredio Jeca.V -- 30.5.2013 15:24:27 >

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 101
   RE: Urinarne infekcije kod dece
30.5.2013 15:22:18   
pocahontas
koliko znam, urinokultura se radi iz istog uzorka urina, ja kad sam davala urin na analizu, u laboratoriji, ukoliko ima bakterija, urade i urinokulturu..ne znam kako je za bebe ali pretpostavljam isto..valjda ce se javiti neko ko zna,

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 102
   RE: Urinarne infekcije kod dece
30.5.2013 15:30:36   
Jeca.V
Ja operem bebca,obrisem cistim peskirom,zalepim kesicu i obavezno ga zabavljam i pazim da miruje da se urin ne bi prosuo,kao sto se na primer desilo jutros.Dok sam ga spustila u krevetac da starijeg ispratim u skolu on se ispiskio i sve je iscurelo u pelenu.Da,kad stavis kesicu normalno joj stavis pelenu i proveravas da li je piskila.Onda uzmem dve sterilne bocice i podelim u obe iz kesice,Uvek nam je rezultat bio ok.user posted image A delim u dve bocice zato sto nosim na dva razlicita mesta urin i uk,ako su analize u jednoj lab.onda normalno moze jedna bocica.

< Poruku je uredio Jeca.V -- 30.5.2013 15:33:59 >

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 103
   RE: Urinarne infekcije kod dece
30.5.2013 19:27:52   
Moiraina
Znam da postoje posebne bočice za urinokulturu (one sa kao nekim štapićem unutra što se namoči, pa se onda prazna bočica nosi na analizu), ali ja to nisam koristila. Svakako ti treba uz urinokulturu i klasičan pregled urina, pa će sve uraditi iz iste bočice. Za urinokulturu ti je potrebna količina samo da prekrije dno bočice, a za običan pregled bar 20ml (tako su mi rekli u laboratoriji).
Što se tiče kesica, znam da to nije najbolje rešenje, čak sam našla podatak da čak 70% uzoraka uzetih pomoću kesice daje lažno pozitivan rezultat, ali direktno u bočicu je praktično nemoguće uzeti, pogotovo što je devojčica (ja sam mom do nekih 3 meseca i uspevala nekako, posle toga nije bilo šanse). I da, ako se posle pola sata od stavljanja kesice dete ne ispiški, treba staviti novu kesicu. A to sa pelenom preko kesice kod nas nije funkcionisalo nikako, sve izađe napolje. Znači, stavim mu kesicu (nakon pranja) i pokušavam da ga animiram i sprečim da je dohvati, a on sve vreme pokušava da je skine user posted image
Za postavljanje kesice iščitaj malo šta je ovde pisano. Srećno!

(odgovor članu Jeca.V)
Direktna veza do poruke: 104
   RE: Urinarne infekcije kod dece
30.5.2013 21:19:16   
Ana RR

IZVORNA PORUKA: Zemunka85

E sada, pitam vas nesto - kako se daje ta urinokultura? Meni to nikada u trudnoci nisu trazili.
Izvinite na banalnosti, ali da li ja to smem da umocim i urin iz bocice - urin koji bih predala za analizu urina, ili drugi urin da polijem po tome? I koliko tu treba urina za oba? Uh ,,,,


Moram prvo da prokomentarišem da ne mogu da verujem da trudnici nikad nisu tražili urinokulturu.. to je garant u domu zdravlja, je l?

Ako predaješ u DZ urin i urinokulturu, moraš nositi urin u čašici plus onu duguljastu bočicu za urinokulturu. Ne smeš da umačeš u čašicu koju ćeš predati za urin, već moraš sipati urin u bočicu za UK, sačeka se čini mi se minut ili kraće, prospeš urin i zatvoriš bočicu. U privatnim laboratorijama ne traže tu posebnu bočicu za UK, već odneseš urin u čašici i kažeš šta ti treba od analiza.
Ne znam kako je kod devojčica stavljanje kesice ali pretpostavljam da je jako nezgodno, pokušaj nekako da je nagovoriš da piški u čašicu, ne znam..


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 105
   RE: Urinarne infekcije kod dece
31.5.2013 15:08:25   
Zemunka85
Hvala, Ana.
Definitivno cu prvatno, koliko vec sutra.

A da nikada mi u trudnoci nisu trazili. Cudno je to i meni i svima. Ja sam ga cak pitala par puta, kaze "Nema potrebe". Ni u bolnici kada sam lezala na odrzavanju, nisu trazili. Mozda zato sto je za bakterije uvek pisalo "Malo".

< Poruku je uredio Zemunka85 -- 31.5.2013 15:13:40 >

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 106
   RE: Urinarne infekcije kod dece
2.6.2013 15:04:27   
jance
jel zna neko sta znaci kad je pozitivan urobilinogen kod bebe?

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 107
   RE: Urinarne infekcije kod dece
13.6.2013 21:21:51   
Zemunka85
Ja sam u soku.
Zene, pomoc ....

Cera se osula pre jedno dve nedelje. Menjali smo maramice tada. Svojerucno pocnemo sa sebamedom i povlacilo se, mada nije bilo strasno uopste. Taman se zadesila redovna kontrola i DR kaze "Da vidimo da nije u. infekcija, mada ne verujem". Bas tim recima. NJoj se to povuklo i meni se nigde nije zurilo sa analizama. Pokusala sam par puta da uhvatim urin, nisam uspela i zainatim se pre neki dan. Kad rezultati - 1 000 000 CFU/ml. Meni je to nemoguce. NE MO GU CE. Ona nema ni jedan jedini simptom, niti je ikada imala. Mokraca je bila prozirna, zuta. Malo bledja. Nema temperaturu, lepo je raspolozena, lepo jede ... Jos nam urin nisu dali, iako su me pola sata slali od saltera do saltera, na kraju "Nije ogla da se uradi analiza, bilo je malo urina". Sto je LAZ. Bilo je bar jedna trecina. Ako ne i vise.

Ne mogu da docekam sutra, mada jasno je da cemo ponoviti sve.

Je l moguca vrednost od MILION bez simptoma?????

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 108
   RE: Urinarne infekcije kod dece
13.6.2013 21:26:43   
Moiraina
Koja bakterija?
Meni su u laboratoriji rekli da je za urinokulturu dovoljno urina samo da prekrije dno čaše... Kako ste prikupljali, pomoću kesice?
I urinarna infekcija je baš retko bez ikakvih simptoma.

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 109
   RE: Urinarne infekcije kod dece
13.6.2013 21:34:31   
Zemunka85
Pomocu kesice sam prikupila urin. U taj urin umocila stapic za urinokulturu. Predala oba.
Urinokultura pokazuje eserihiju od milion. Urin nam nisu uradili, kao nije bilo dovoljno.
Bez simptoma (sem tog osipa) za vrednost od milion je moguce?

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 110
   RE: Urinarne infekcije kod dece
13.6.2013 21:43:09   
Moiraina
Pročitala sam da urinokultura kad je urin prikuplje pomoću kesice daje u 70% slučajeva lažno pozitivan rezultat (što mi je i naša dr potvrdila). Moje dete je imalo ešerihiju i imao je povišenu temperaturu (38,6). Ja bih na tvom mestu ponovila analizu. Gleda se i običan pregled urina u kombinaciji sa urinokulturom. Ako su leukociti povišeni, onda je u pitanju infekcija.

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 111
   RE: Urinarne infekcije kod dece
13.6.2013 21:44:13   
Moiraina
I da, meni su u lab rekli da je za pregled urina potrebno minimum 20ml...

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 112
   RE: Urinarne infekcije kod dece
14.6.2013 11:46:05   
Zemunka85
Ponovilo smo.

Ko ce docekati ponedeljak. Mada, rezultati urina su u 12 gotovi, pa ce mi biti malo jasnije. Privatno sam dala.

Dr se zbunila, uz komentar "Jaka urinarna infekcija". Ipak nam nista nije dala, ceka ponedeljak. Kaze da predpostavlja da je uzorak dobar cim je izolovana samo eserihija.
Ja sam ocajna. Milion! Bukvalno na NETu nisam nasla takav slucaj. Mor., vidim da ste vi imali 10miliona!

Pominjala mi je i dalju proceduru, ukoliko posle 10 dana antibiotika ne bude ok, od ponedeljka. Sve ovo o cemu ste vi, drage zene pisale.
Pominjala je i refluks. Jedno me zanima - obzirom da je to urodjena anomalija, kako se ona ne vidi na 4d u trudnoci? Ili je u pitanju jacina misica...ne razumem...

Uh...

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 113
   RE: Urinarne infekcije kod dece
14.6.2013 11:55:15   
Trcosava
Zemunka, ja sam muku mučila sa ešerihijom i imala sam više miliona (ne znm da li starost osobe ima veze sa brojem bakterija). Kakvu stolicu ti ima dete?

_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 114
   RE: Urinarne infekcije kod dece
14.6.2013 12:12:31   
cockic
rezultat moze da laze,ali toliko mi je cudno.meni je lena imala neki cudan naziv bakterije 50 000 i dr. kaze ponovi.ponovim i bilo je ok.mozda je imala nesto 1000,a sta ne secam se.ali milion mi deluje bas puno.ja milione nisam imala koja sam sklona e-coli.imam preko 500 000 hiljada.meni je sin imao 100 000 i imao je temperaturu i povecan crp.
sto nisi izvadila ks sa crp pa bi odmah znala na cemu si.jer je njemu crp bio ja mislim oko 90.a dozvoljen je do 5.koliko se secam sve preko 5 je bakterijiski.

e sad ona je devojcica,obavezno je pranje.moj neki savet,znaci svak kaka koja je zamazanija da se guza pere.i obavezno brisanje ribice unutra.ja joj nekad prsnem oktanisept.

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 115
   RE: Urinarne infekcije kod dece
14.6.2013 12:14:43   
Olga75
Zemunka , evo tema o urinarnom refluksu KLIK pa pogledaj iskustva

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 116
   RE: Urinarne infekcije kod dece
14.6.2013 12:39:29   
Ana RR
Moj Marko je sa 3 meseca imao urinarnu infekciju, ešerihija u velikom broju (isto milion). Imao je temperaturu i to je bio jedini simptom. Mi smo ga vodili svuda gde je trebalo, kod nefrologa, urologa, na uz bubrega, stomaka... evo pre neki dan smo ponovili UK i prvi put posle toliko vremena mu je UK sterilna user posted image nije on više nikada imao toliki količinu ešerihije ali je uvek imao nešto malo, do 100 000. Nemoj da te čudi ako na sledećoj kontroli bude imala neku drugu bakteriju, one se obično tako smenjuju (tako je nama rečeno).

Nadam se da će sve biti ok.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 117
   RE: Urinarne infekcije kod dece
14.6.2013 16:04:51   
Zemunka85
Hvala puno svima. Bas sam tuzna. A odakle to moze biti? Odakle joj?

Ja nju uvek, ali uvek perem. Presvlacim je redovno, reeetko je desi da prodje 4h. Naravno, cim se ukaki, odmah.
Milion je stvarno mnogo. Ona nema bas bas bas ni jedan simptom. Moooozda je malo kenjkavija, ali nista specijalno. Standardno jede, spava, temperaturu nikada nije ni imala...eto jedino taj osip skoro, koji je prosao.

Trco, pa kako kad. Uglavnom OK, ali desi se i neka redja, nista strasno. Znaci ne ni retka, vec gnjecava :-). I cesto bude tamnija. Sto?
Cockic, uh..ne znam. Ja sam u sustini zdrava osoba i bila sam bukvalno par puta kod DR. Ne znam ti ja to. Nije mi palo na pamet da povezem, samo sam slusala DR.

Gotovi su rezltati urina, zvala sam telefonom, kaze "Ima bakterije, a koliko i koje, znacemo sutra". Ziva nisam...

Inace DR me je pitala o nacinu na koji sam prikupila i predala urin i ne vidi tu nista pogresno, iako ona insistira direktno u bocicu, a bilo je u kesicu. E sad, jutros sam uspela da uhvatim bas direktno u bocicu i kakvi god da su rezultati, u njih cu verovati. Uh bre. ..

< Poruku je uredio Zemunka85 -- 14.6.2013 16:07:17 >

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 118
   RE: Urinarne infekcije kod dece
14.6.2013 16:08:58   
Ana RR
Pa može biti svašta, pelene, pad imuniteta.. i mi Mareta peremo non stop, oduvek, ali jbg, nema to veze.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 119
   RE: Urinarne infekcije kod dece
14.6.2013 18:38:16   
Moiraina
Zemunka, da, moj je imao 10 miliona, ni ja nisam mogla da verujem. Ali on je baš imao izražene simptome, bio je malaksao, samo je spavao, nisam mogla da ga razbudim, i temperatura 38,6 (i to još beba od 7 dana user posted image ). Međutim, super je reagovao na terapiju, već 4. dan mu je urin bio sterilan. Ne verujem da će vas slati na mikcionu ako dobro odreaguje na terapiju i ako se bakterija ne bude vraćala, ali nemoj još da brineš o tome.
Mi smo odradili sve moguće analize koje su po protokolu i sve je ok, nema refluks, nema oštećenje bubrega, uskoro ukidamo profilaksu... Nego, sad kad mi je dete imalo stomačni virus, odvedemo mi njega kod lokalnog dr na pregled (ovde u Gr) i naravno, kažem mu da je imao infekciju i da je na profilaksi, na šta je on rekao da je kod njih sada praksa da, ako je nalaz mikcione uredan (mi smo to radili sa 2 nedelje starosti), da se profilaksa uopšte ne daje user posted image , pa kao kako je on još uvek na profilaksi, to je trebalo odavno ukinuti, i tako...

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 120
   RE: Urinarne infekcije kod dece
14.6.2013 20:47:31   
Zemunka85
Ajoj bre. Bas je bio malen, coooveeece. Drago mi je da je sve ok. Ja se tek upoznajem sa tim terminima, a Boga molim da mi ne zatrebaju.

Nego, mm je pokupio rez urina.

Fizicko hemijski pregled:
Izgled blago zamucen
boja zut
hemoglobin negativan
urobilinogen normalan
bilirubin negativan
proteini negativni
nitriti pozitivni +1
ketonska tela negativna
glukoza normalna
ph 6
spec tezina 1015
leukociti negativni

sediment:
eritrociti ne pise nista
leukociti retki
epitelne celije malo skvamoznih
kristali malo ca-oxalata
bakterije dosta

E sada, imam par pitanja jer cu do ponedeljka da poludim.
Prvo, kako pise leukociti negativni, pa posle retki, drugo zar ih ne bi bilo mnogo pri velikoj infekciji, trece da li po gradaciji posle dosta ide masa, ili obrnuto? I mislite li da ima potrebe sutra da idem kod privatnika. Rezultati urinokulture bice u 10 ujutru. Uh samo ta noc da prodje

Hvaaalaaaa


(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 121
   RE: Urinarne infekcije kod dece
14.6.2013 21:38:28   
Moiraina
Mom su leukociti bili povišeni kad je imao infekciju, e sad koliko, to ne mogu da proverim pošto nisam kući (nešto mi u glavi 17, ali nisam sigurna).
Za količinu bakterija ne znam, ali znam sigurno da je meni jednom stajalo da bakterija ima dosta a urinokultura bila sterilna (kako - to ni meni nije bilo jasno).

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 122
   RE: Urinarne infekcije kod dece
15.6.2013 12:16:57   
Trcosava
Zemunka, pitala sam te za kaku jer, znala ili ne - ešerihija je stalni 'stanovnik'' našeg debelog creva i devojčice će brže da pokupe ešerihiju preko kake.

Drugo, ešerihiju zovu i ''bakterijom'' prljavih ruku. Mogla je da pipne nešto, pa rukicu u usta i eto ti ešerihije. Pa još ako i je i pad imuniteta - njoj je to onda povoljna sredina za razmnožavanje.
Meni su se smenjivale e.coli i proteus mirabilis.

Za reuiltate urina ne znam ništa da ti kažem jer se u to ne razumem

_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 123
   RE: Urinarne infekcije kod dece
15.6.2013 13:11:24   
nink
Zemunka ja mislim da je nalaz ok..To sto pise dosta bakterija ne mora da ukazuje da ima urinarnu infekciju,bitno je i kako je urin uzet....Mi smo imali sveze leukocite od 20 -25 i eserihiju i dr mi je rekla da kod urinarne infekcije budu poviseni leukociti...Mi smo i dalje na profilakis i bicemo u naredne 3 god do sledece mikcione.....Uveden nam je jos jedan lek koji nema kod nas da se kupi pa smo ga nasli u Bosni.....\\\vec sam pisala mi imamo refluks bubrega III stepen....Dobro je sto nam se infekcija nije ponavljala i nadam se da nece a na scinitigrafiju idemo u oktobru....

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 124
   RE: Urinarne infekcije kod dece
15.6.2013 15:02:17   
Zemunka85
Trco, dada cesto joj je kakica u ribici. Bas bas cesto.

Nink, bas mi je zao. Ja sam za sve to cula prvi put taj dan. Tek sada malo vise istrazujem, mada necu da trazim djavola. Bogu se molim da je sve ok. ..

Prvi put kada sam predala urin u uk, kao sto rekoh, rez urina nisam dobila jer je kao bilo malo kolicinski, a na rez uk pisalo je milion e. coli. Tada sam prikupila pomocu kesice i iskreno sumnjam u isprevnost svega, mada nista tu ekstremno pogresno nisam radila.
E sad ovo drugi put je piskila direktno u casicu i odmah smo odneli. Odmah. Rez urina sam napisala gore, a uk ce ipak biti sutra. Jedva sam docekala jutros 10 da odem da vidim, ali kaze da su se pojavile bakterije i znace koje i koliko tek u ponedeljak, jer gubimo nedelju. Kaze mi da joj je cudno sto nema leukocita i pita sve oko procedure kako smo uzeli i predali. Ovaj put stvarno nema greske. Sve sam sterilisala, oprala, osictila, pripremila..u snu joj dala mlekce, posle pola h u snu joj skinula pelenicu i pod tus. Onda se ona ispiskaila, taman dok se razbudila i to smo uhvatili pravo u casicu.

Ok. Definitivno neka bakterija postoji, mene samo plasi broj od milion i zelim svim svojim bicem da sutra to bude manji br, ali DR kaze moguce je i da pri ne dao Bog tako jakoj upali, nema simptome.

Opet, ne znam koliko je nemarno ostaviti dete sa tim vrednostima (ako verujes u njih) preko vikenda, bez antibiotika. Boga pitaj od kada to u njoj tinja..ako tinja..osip je bio pre skoro mesec dana. Samo jedan dan i to bas juce sam osetila bas da mokraca smrdi na ribu, ustajala mokraca, to je bilo ujutru. Posle toga ceo ceo dan bas pratim, bukvalno nos zabijem, ma bas nista sem pavloviceve ne osecam.

Ona je super, sada smo dosli sa ade, pajki. Klopa kao zmaj, smeje se, puna snage.

Videcemo... ovo je prava agonija za mene.

Hvala puno svima.

(odgovor članu nink)
Direktna veza do poruke: 125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Jelena S.: Moja porođajna priča
Termin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...
Zdrava ishrana najmlađih tokom zimskog per...
Tokom hladnih zimskih meseci, redovan unos voća i povrća ključan je za jačanje imunološkog sistema dece, pomažući im da ...
Prof. dr Bojanin o razmaženoj deci
Dr Svetomir Bojanin, profesor i dečji psihijatar, govorio je mnogo puta o dečjem razvoju i pravom putu vaspitanja koji t...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here