|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Double test
7.9.2009 21:59:12   
basso
Koliko sam ja iscitavala nasla sam da su najbolje vrednosti oko 1MoM,s tim da free beta hcg ne valja da je visoka a PAPPa niska.Rezultati mog triple testa:
AFP 1.59MoM
HCG 0.40 MoM
fE3 1.02 MoM

Kod doubla: HCG 1.59M0M

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 226
   RE: Double test
7.9.2009 22:00:22   
basso
Kod doubla:
HCG 1.59MoM
PAPPa 1.11MoM

(odgovor članu basso)
Direktna veza do poruke: 227
   RE: Double test
7.9.2009 22:00:53   
Anoniman
Ima i tema o Triple test-u. user posted image

(odgovor članu basso)
  Direktna veza do poruke: 228
   RE: Double test
7.9.2009 22:03:55   
mihi
MoM je odstupanje od srednje vrednosti.......

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 229
   RE: Double test
8.9.2009 8:09:08   
misha
Zašto onda svaku trudnicu stariju od 35 godina šalju na amniocintezu, i bez dabl i tripl testova? Meni su bar tako rekli, i još su mi rekli da godine najviše uvećavaju rizik. Uostalom, kada dobiješ rezultat dabl i tripl testa dole ti piše da je metoda statistička i da se ne koristi u dijagnostici, već samo kao pomoćna metoda. Na to sam mislila. Sve žene mladje od 35 mogu da se oslone na testove, ja sam prešla tu granicu i nikada ne bih rizikovala.

(odgovor članu basso)
Direktna veza do poruke: 230
   RE: Double test
8.9.2009 8:24:43   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Nanica1

Sorry, ja sam mislila da nisam bila razumljiva jer umem tako da zbrzam stvari pa ispadne svasta! A sto se tice granica, ne mogu reci koje su normalne jer se to razlikuje od geneticara do geneticara. Meni je bHCG bio 27.8ng/ml   0.59 Corr.Mom
PAPP-A    1.72            0.69 Corr.Mom
E, sad, najbolje je tu gde je meni bilo 0.59 i 0.69 da bude oko 1. Ima geneticara koji te nece poslati na AC ako ti te vrednosti nisu ispod 0.50, ali ovde (NS, Decija bolnica) salju sve zivo na AC pa su tako i mene poslali! Verovatno zato jer ne zele oni da budu odgovorni!

    
Evo ga taj deo koji sam zaboravila....
Sad ste me bas uplasile... Meni je ova klinika na kojoj sam radila rekla da je sve OK...
Videcu sta ce moj dr da kaze      


free-ß-HCG   18.80        U/L       
                                                                                                                                                                                                                                                   
free-ß-HCG   0.51          MoM       

PAPPA  0.97      U/L      

PAPPA  0.45      MoM       

< Poruku je uredio Ana RR -- 17.3.2010 20:44:11 >

(odgovor članu Nanica1)
  Direktna veza do poruke: 231
   RE: Double test
8.9.2009 8:38:00   
basso
Bila sam spremna i u prvoj i sada u drugoj da uradim amnio da mi je lekar to trazio,ali na osnovu ekspertskih uz pregleda i testova nije,prihvatila sam isto tako i to njegovo misljenje,pogotovo sto se radi o lekaru koji se bavi sterilitetom i kod koga idu skoro sve starije trudnice i vazi za odlicnog lekara sa iskustvom.S druge strane amnio nije bezazlen,nosi rizik od 1%,a to nije malo.Sto se tice godina i to se razlikuje od zemlje do zemlje,u Francuskoj se preporucuje posle 37,i jos nesto,po recima mog lekara nije isto da li je stara trudnica prvorotkinja ili drugorotkinja koja je vec radjala  u zadnje tri godine.Pozdrav

(odgovor članu misha)
Direktna veza do poruke: 232
   RE: Double test
8.9.2009 9:01:43   
misha
Ma znam ja da se tu razlikuju mišljenja, veliki broj lekara to ne preporučuje. Ja sam bila uplašena kad sam čula za slučaj te moje školske drugarice, koja je sa istim rizikom kao ja na AC dobila rezultat-Daun. Inače, tačno je da se ekspertskim UZ dosta toga vidi, ali meni su rekli da se daunov sindrom ne može tako otkriti i da je jedini način AC. Znaš, ja sam bar iskusila različita mišljenja lekara po raznim pitanjima, i trenutno imam sto različitih mišljenja oko mog problema, tako da uvek na kraju odluku doneseš ti sam.

(odgovor članu basso)
Direktna veza do poruke: 233
   RE: Double test
8.9.2009 9:12:45   
basso
Misho o kakvom se riziku i kojim vrednostima hormona se radilo kod tebe?Slazem se s tobom da i lekari imaju razlicit pristup,ja se uvek pored mog lekara kod koga idem privatno posavetujem i sa mojim lekarom u domu zdravlja a imam lekara i u porodici, i za sva pitanja u trudnoci uvek pitam na vise mesta .Moj lekar nije protivnik amnio,naprotv,i vrlo je predostrozan,znam zene koje idu kod njega i koje je slao na amnio.Pozdrav

(odgovor članu misha)
Direktna veza do poruke: 234
   RE: Double test
8.9.2009 9:27:03   
misha
Verum mi da više nemam pojma. To je bilo prošle godine u  maju. Inače, živim u malom gradu gde se to radi u jednoj jedinoj privatnoj lab. a ne rade ni oni već šalju u lab u Nišu. Tako da rezultat i nije bio toliko iscrpan kao ovaj koji sam videla na forumu. Sve u svemu, moja dr. mi je rekla da odlučim sama, drugi dr. mi je rekao idi obavezno, treći dr. u Beogradu mi je rekao, to je mali rizik i onda sam ja presekla i otišla. Sve je bilo u redu tada, mada sam ja na žalost izgubila bebu u 36 nedelji trudnoće. Virus.

(odgovor članu basso)
Direktna veza do poruke: 235
   RE: Double test
8.9.2009 9:31:44   
basso
Mnogo mi je zao.Zelim ti sve najbolje

(odgovor članu misha)
Direktna veza do poruke: 236
   RE: Double test
8.9.2009 9:32:34   
marince1
Joj Misho jako mi je zao.user posted image
Kakav je to virus uzrokovao da izgubis bebu u 36. nedelji?

_____________________________

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu misha)
Direktna veza do poruke: 237
   RE: Double test
8.9.2009 9:41:37   
misha
 E to je pravo pitanje. Niko ne zna. Ja sam deset dana pre toga bila na redovnoj kontroli na Gak Višegradska i sve je bilo u redu. Nakon toga dobijam svrab po telu i jak bol u grudima, kad sam uradila lab. pokazalo se da su mi transaminaze uvećane 10 puta. Hitno me šalju za Beograd, tamo, dok me gledaju UZ čujem kako komentarišu, joj kolika je posteljica, koliko je srce, šta se desilo, da li je moguće, pa bila je ovde pre 10 dana i tada su mi zakazali termin za porodjaj. Rade mi hitan carski, bebu šalju na IMD ali nakon dva dana umire. Rezultat patologije placente ukazuje na virus. Nakon toga sam uradila sve torch, mikoplazme, hlamidiju, parvo b19, hepatitise.... sve je bilo negativno. Kažu, neki virus koji nije verovatno obuhvaćen ovim, ali niko ne zna šta. Mislim da nagadjaju i da je definitivno nešto kroz mene i posteljicu napalo bebu, iz spoljne sredine, ali bojim se da nikada neću saznati šta. A sve sam uradila u trudnoći, svakog meseca kompletne analize, sve, UZ svakih 20 dana, i eto desi se to. Ni danas ne mogu da verujem šta mi se desilo. Malo vas udavih.

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 238
   RE: Double test
8.9.2009 9:44:38   
marince1
Ne davis nas,ne lupaj.Jos jednom,jako mi je zao!user posted image user posted image

_____________________________

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu misha)
Direktna veza do poruke: 239
   RE: Double test
8.9.2009 13:37:19   
basso
Krenule smo o doublu,nadovezale se na amnio jer je povezano pa da se ne setamo s teme na temu ja cu to ovde.Naime posto zbog godina je postojala mogucnost da odem na amnio dosta sam istrazivala i naisla sam na postove zena koje su isle na amnio i koji je pokazao da nose zdrave bebe ali su gubile decu ne odmah nakon zahvata vec u osmom ili devetom mesecu i to zbog virusno/bakterijske infekcije koja je nastajala zbog amnio,odnosno narusavanja posteljice kao prirodne barijere koja stiti bebu od prodiranja virusa i bakterija.Jedna zena je cak napisala da pomenuta bolnica gde je ona radila amnio  nikad nije saznala da je ona izgubila bebu,a za nju je bilo i suvise stresno da bi se vracala na tu temu.Zelim svim sadasnjim i buducim trudnicama sve najbolje

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 240
   RE: Double test
8.9.2009 13:42:59   
misha
Sve je moguće, niko mi od doktora nije rekao da postoji ta mogućnost. Ali oni i o tome verovatno imaju različita mišljenja. Ja sam nakon AC pila antibiotike i partusisten, kad sam prestala to da pijem, nakon par dana dobila sam bolove, zbog čega sam i završila na Gak-u u Višegradskoj, ali ni tamo mi niko nije rekao da može biti od AC, a imala sam u istoriji da mi je to radjeno. Tako da sam nastavila sa partusistenom do kraja trudnoće. Pa da li je moguće da sam toliki baksuz. Znam sto žena koje su radile AC i nijednoj od njih se tako nešto nije dogodilo. Najstrašnije je što ne postoji mogućnost da se utvrdi pouzdano da je to bio uzrok.

(odgovor članu basso)
Direktna veza do poruke: 241
   RE: Double test
8.9.2009 13:46:47   
misha
 Hvala Marince na saosećanju, ja to nikada neću preboleti. Ali izašla sam iz teme, izvinjavam se, TEMA JE DABL

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 242
   RE: Double test
8.9.2009 13:53:14   
basso
Lekari se stite medjusobno tako da ukoliko ne poznajes svog lekara tesko ces naici na nekog ko ce ti kazati .Zena i potpisuje papir gde je svesna rizika i mislim da oni cak i kazu o kom procentu se radi mada se taj podatak razlikuje od bolnice do bolnice,krece se od 0.5% do 2%,uglavnom 1%, a to znaci da 99 zena ce biti doro ali 100-oj nece.Misho gledaj napred ,radi na bebici i ne opterecuj se mnogo,bitno je da budes opustena,da odaberes dobrog lekara i slusas njegove savete.Sve mi strahujemo,a taj strah za decu se nastavlja i kada se rode ,tj.dok smo zivi.Sve najbolje

(odgovor članu misha)
Direktna veza do poruke: 243
   RE: Double test
8.9.2009 14:54:05   
Coka011
IZVORNA PORUKA: misha

Zašto onda svaku trudnicu stariju od 35 godina šalju na amniocintezu, i bez dabl i tripl testova?


ja mislim da žene preko 35 ne šalju na dabl i tpipl zato što će svakako ići na amnio pa onda zašto bi radile dodatne analize koje nisu sigurne

Inače dabl i tripl se mogu raditi besplatno na IMD potrebno je zakazati čim saznaš da si u drugom stanju i uzeti uput u dz a neznam zašto to dr ne govore. Možda i neznaju, recimo ni ja nisam znala dok nisam ležala tamo. To je ujedno i najlakši način da dođeš tamo do amnio jer oni ti rade dabl i odmah ako nije uredu zakazuju amnio.

(odgovor članu misha)
Direktna veza do poruke: 244
   RE: Double test
8.9.2009 17:30:45   
zrnce
jel moze neko da mi protumaci double test, doktor mi je na godisnjem , a preko telefona mi je rekao da moram da uradim amniocintezu...   kaze da nije bas najbolji rezultat, a ja ne znam sta tacno to znaci...  hvala unapred na pomoci!

age 26.9
weight 57
smoking   no
diabetes  no
fetuses 1

fb-hCG   78.6  ng/ml                             2.03   Corr. MoM
PAPP-A   0.888  mlU/ml                         0.28   Corr. MoM

CRL  57.2  mm            0.93 MoM
Gestational age by CRL  12+1
Gestation age on the day of serum taking  12+4
Nuchal translucency (NT) 1.4mm

Biochem. risk + NT 1:324
below cut off

Double test 1:63
above cut off

Age risk 1:1255

Trisomy 18 + NT
<1:10000
below cut off

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 245
   RE: Double test
8.9.2009 17:52:43   
marince1
Zrnce,rezultat na Doun sindrom ti prelazi granicnu vrednost.Granica je 1:250,a tebi je 1:63.
To konkretno znaci da od 63 zene sa potpuno istim parametrima (tezina,godine,i  sve vrednosti koje ti oni mere) 1 ce roditi dete sa Dounoim sindromo.
Uradi amniocitezu da budes sigurna,ali nemoj da se nerviras unapred to ti nista dobro nece doneti.

_____________________________

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu zrnce)
Direktna veza do poruke: 246
   RE: Double test
8.9.2009 17:57:09   
basso
Koliko sam ja iscitavala nasla sam da su najbolje vrednosti oko 1MoM,s tim da free beta hcg ne valja da je visoka a PAPPa niska.Kod vecine zena sa doublom ispod cut off amnio je pokazao da nose zdrave bebe.

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 247
   RE: Double test
8.9.2009 19:27:47   
kathy
Moj rezultat dabl testa je bio 1:50.
Preplakala sam dane i noci.
Onda sam saznala za CVS, uradila ga i saznala rezultate za dva dana. Moja zlatna beba ima 16 meseciuser posted image
Tacno je: nosi rizik. Duplo veci od amniocinteze. Ali, pre par dana, kada sam u posti videla mamu sa dva decaka koji imaju down, pomislila sam da nista pametnije u zivotu od cvs-a nisam uradila.

(odgovor članu basso)
Direktna veza do poruke: 248
   RE: Double test
8.9.2009 20:40:31   
zrnce
bas mi je drago da ti se sve dobro zavrsilo. meni sad zaista nije dobro i nije mi ni do cega. panika me je uhvatila i ne mogu da prestanem da placem...
nego, jel zna neko koje su referentne vrednosti za PAPP-A i fb-hCG ? cisto da mogu da upredim... ne znam dal meni valjaju ta dva? user posted image

(odgovor članu kathy)
Direktna veza do poruke: 249
   RE: Double test
8.9.2009 20:41:55   
zrnce
a da, sta je to CVS?? u kojoj nedelji se radi... ja sam sad u 16-oj

(odgovor članu zrnce)
Direktna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Ne postoji trofej za prirodni porođaj ili ...
To su najbolje riječi koje mi je suprug mogao reći u rađaoni.
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here