|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Double test
8.9.2009 21:15:14   
kathy
Prvo, nemoj da places. Po mom misljenju (ogradjujem se, ali imaj u vidu da sam prosla kroz identicno iskustvo), dabl test je budalastina. Ne sluzi nicemu, osim da  privatne klinike i laboratorije uzmu koji dinar vise od zena u trudnoci.
Dabl test je statisticki, a ne dijagnosticki test: on nista ne pokazuje i ne dokazuje i zavisi od mnogo parametara: godina majke, da li je ili nije pusac, rezultata koji se uzimaju iz krvi, merenja uz, starosti trudnoce... pa se svi ti podaci ubace u racunarski program, koji ima zadate parametre, i taj program da analizu... posle koje su neke mame lazno spokojne, a neke lazno uznemirene. Kod mene je rezultat (osim spornih godina, 37) bio los, jer je moj ciklus na 35 dana, a ne na 28 koliko traje prosecan ciklus koji je u tom programu za izracunavanje rizika.
Moj savet je da bacis taj rezultat i da se odmah raspitas za dijagnosticki metod: CVS (biopsija horionskih cupica) ili amniocintezu. Mislim da si za cvs zakasnila (on moze da se radi jos u 8. nedelji). Sto se rizika tice: u statistikama je naveden svetski rizik (znaci ako u Americi broj pobacaja posle amnicinteze bude 1:1000, a u Africi 1:100, u proseku je to 1:500), koji tebi nista ne znaci. Raspitaj se dobro o dr i/ili ustanovi u kojoj ces ti da radis analizu. Pokusaj da saznas njihov procenat, a ne neki uopsteni. Ne zaboravi, na kraju da taj stres u kom si sada, takodje, moze da bude veliki rizik. Porbaj da se opustis, i da verujes da ce sve biti u redu.
I shvati, na kraju: mnogo gore bi bilo da ti je rezultat dabl testa bio lazno dobar.

(odgovor članu zrnce)
Direktna veza do poruke: 251
   RE: Double test
8.9.2009 21:21:21   
marince1
Meni je double bio dobar,ali triple je bio mnogo blizu granice.I ja se prepala,cudo.Za amnio mi je bilo kasno,mm me nagovori da odemo negde drugde i da ponovim triplei zamisli rezultati skroz ok.Znaci,ovi su nesto pogresili.
Prema to me,nemoj paniciti pre vremena,samo mozes gore napraviti!Ja verujem da ce sve biti ok!

_____________________________

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu zrnce)
Direktna veza do poruke: 252
   RE: Double test
8.9.2009 22:41:33   
zrnce
Hvala za informacije, zaista su pomogle. A da li slucajno znate gde je amniocinteza najjeftinija da se uradi? Na privatnim klinikama traze oko 400e, a po laboratorijama do 20000din. Da li radi neka drzavna ustanova to da mogu da odem normalno sa uputom iz mog doma zdravlja? Inace ja sam iz Beograda.

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 253
   RE: Double test
8.9.2009 22:43:45   
Nanica1
Zrnce, nema mesta panici! Danas se jako puno zena prosledjuje na AC! To sto ti je dabl tako pokazao ne mora nista da znaci! Naravno, nije lako kada bas ti moras da budes jedna od tih zena, ali ti ces bar biti na miru kada uradis AC a one sto im test pokaze dobre rezultate ipak nose crvica sumnje u sebi kroz celu trudnocu!

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 254
   RE: Double test
8.9.2009 22:48:48   
marince1
Za drzavnu ti je kasno,to se zakazuje mnooooogo unapred.
Neznam gde je najjeftiije,ali i kad sam se ja raspitivala bila je cena 400 eura

_____________________________

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu zrnce)
Direktna veza do poruke: 255
   RE: Double test
8.9.2009 22:53:02   
kathy
IZVORNA PORUKA: zrnce

Hvala za informacije, zaista su pomogle. A da li slucajno znate gde je amniocinteza najjeftinija da se uradi? Na privatnim klinikama traze oko 400e, a po laboratorijama do 20000din. Da li radi neka drzavna ustanova to da mogu da odem normalno sa uputom iz mog doma zdravlja? Inace ja sam iz Beograda.


Mozes sa uputom u Institut za majku i dete, ali kad sam ih ja zvala ispostavilo se da mozes da zakazes amnio kod njih onog trenutka kad posumnjas da si u drugom stanju: recimo, ja sam zvala u oktobru, a bili su puni do kraja januara... Takodje, mozes u Palmoticevoj, mislim da se u Visegradskoj uzme uzorak pa ga sama nosis u Palmoticevu...  Moj predlog je da sednes sutra na telefon i zoves redom... mozda je malo smorno, ali vredi pomuciti se: ja sam CVS u prvatnoj ordinaciji u Bg platila 300 evra...

(odgovor članu zrnce)
Direktna veza do poruke: 256
   RE: Double test
8.9.2009 23:58:00   
*iva*
Zrnce moje iskustvo je ovakvo: dabl mi nije bio sjajan. 1:3780 je bio rizik i moja dr je rekla da je s obzirom na moje godine ocekivala bolji rezultat, (imam 32) i da bi ona za svaki slucaj da uradim jos neki test u drugom trimestru na Institutu za majku i dete. Uradila sam kod njih, potpuno isto se radi kao i prvi dabl, s tim sto se vade mislim neka tri hormona. Otisao moj muz po rezultate, bio je cetvrtak secam se, i rekli su mu da to nista ne mora da znaci ali da ja dodjem sutradan na razgovor kod geneticara. Mislila sam da cu svisnuti od straha. Otisla sam sutradan i rekli su mi da je najbolje da uradim ac jer postoji rizik i da mi je sutradan poslednji dan za to jer posle ulazim (mislim ) u 19.nedelju i da cu zakasniti. A joj mog soka... Plakala sam bez blama. Sta cu, vratila se u moj dom zdravlja po uput, otisla kuci, spakovala se i otisla u bolnicu. Bogu hvala sve je bilo u redu i ja mogu samo da pohvalim dr na IMD. Jedino oni zadrzavaju trudnice tih kriticnih 72 sata nakon ac. I tako je najbolje. Jedino sto je veeelika mana je sto se rezultati ac cekaju tako dugo, meni se cinilo kao vecnost, nijednu noc nisam spavala kako treba i bila sam jako nervozna. Prvi put cujem da su nekog tamo odbili. Ako imas uput kako mogu da te odbiju?

(odgovor članu zrnce)
Direktna veza do poruke: 257
   RE: Double test
9.9.2009 0:59:55   
zrnce
nisu me odbili sa IMD, tek treba da uzmem uput pa da idem, zato i pitam gde je najbolje! danas sam saznala za dabl da nije dobar 1:63 :( ac cu sigurno uraditi i zato se sad raspitujem da vidim gde je to najjeftinije , jer ovde gde sam ja pitala je oko 400 e.
hvala za svaku informaciju! sve mi puno znaci!

(odgovor članu *iva*)
Direktna veza do poruke: 258
   RE: Double test
9.9.2009 7:49:24   
basso
1:3780 je odlican rezultat pogotovu za tvoje 32 god,da nisi pogresila?

(odgovor članu zrnce)
Direktna veza do poruke: 259
   RE: Double test
9.9.2009 8:08:25   
misha
Potpuno se slažem sa onim što je Kathy napisala. Ukoliko ne uspeš na IMD, probaj da ti neki lekar uzme uzorak, a ja mogu da ti pošaljem broj laboratorije gde sam ja radila, ili da ti preporučim privatnu kliniku gde je sto posto sigurno (moja sestra radila dva puta) o mislim da je cena 300eur. Ukoliko si zainteresovana kontaktiraj me preko pp.

(odgovor članu zrnce)
Direktna veza do poruke: 260
   RE: Double test
9.9.2009 9:05:18   
tamnik
Narode,dajte pa ovo je 21. vek.Nigde u svetu se ne radi ac pre 37.god osim u zemlji Srbiji i razlog tome je jednostavan NOVAC.Pogledajte sajt "Majka hrabrost" molim vas,da bi ste videle koliko su daleko Slovenija i Hrvarska  od nas u pogledu zdravstvene kulture.Uzgred ac je VRLO Invazivan metod,moze da kosta zivota bebe i licno smatram da ga treba izbeci.Imam 33 god. i krajem januara cu roditi tecu bebu,da vam ne govorim da NIKADA do sada nisam uradila ni double test a kamo li nesto vise.Veliki pozdrav svim sadasnjim i buducim mamama i samo napred hrabro.

(odgovor članu misha)
Direktna veza do poruke: 261
   RE: Double test
9.9.2009 10:33:56   
Baby boom
Ja imam 27 godina i radila sam AC i opet bih je radila da mi predlože, tek tad sam bila mirna, jer je to jedini siguran metod da se ustanove određene stvari. I ne mislim da samo žene iznad 35 treba da je rade, jer i znam i 25-ogodišnjakinje koje su rodile decu sa Downovim sindromom, nažalost. Naravno da i AC nosi svoj rizik, ali po meni je veći rizik bio da ga ne uradim...E sad, to je isključivo moje mišljenje, imam u okruženju i dosta mamica koje nisu htele da ga rade čak i na savet lekara pa je opet hvala Bogu sve bilo u redu, tako da je sve na vama na kraju. Veliki poljubac svim stomačićima!

(odgovor članu tamnik)
Direktna veza do poruke: 262
   RE: Double test
9.9.2009 10:56:16   
Anoniman
Na prethodnoj strani sam napisala svoje rezultate.
Cekam da mi lekar javi kakvi su, ali ja stvarno verujem da posto imam 28 godina (punim 25.9.) necu sebe da izlazim AC.
Imam strah od toga, toliko mi je invazivno i strasno to.

NECU NECU I NECU to da radim.

Razumem ja i statistike i rizike i sve ali ja verujem klasicnim pregledima, redovnim analizama i ultrazvukom moze da se vidi da li je sve ok.

Razumem strahove i sve ali...imam 28 godina i ne mislim da treba da idemo na AC procedure radi...
U pravu je neko ko je rekao da je NOVAC jedini razlog za to.

(odgovor članu Baby boom)
  Direktna veza do poruke: 263
   RE: Double test
9.9.2009 11:03:57   
Baby boom
OTI a šta te je lekar savetovao? Double test je čista statistika, ne treba to da te uznemirava, a ako stvarno ne želiš da radiš AC veruj svojim insktiktima i nemoj da radiš, opusti se i uživaj u trudnoći. A što se tiče novca ja nisam dala ni jedan jedini dinar za AC, primljena sam bez ikakve veze na osnovu lošeg double testa, tako da....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 264
   RE: Double test
9.9.2009 11:08:36   
Anoniman
Lekar koji je radio double je rekao da je sve OK. MOj lekar je imao smrtni slucaj i vraca se za par dana a njemu verujem pa njega cekam.
Slazem se sa tobom Baby boom da treba verovati instinktima i opustiti se nego citam ove naplasene zene...

Neko je napisao da na zapadu a i u Hrvataskoj i Sloveniji ne rade AC samo ako nije zena preko nekih godina a ja se slazem da je to tako.

Ja lepo cekam mog dr da mi on kaze ...i kao sto kazes baby boom...uzivam i opustena sam...

(odgovor članu Baby boom)
  Direktna veza do poruke: 265
   RE: Double test
9.9.2009 11:12:21   
Baby boom
Ok držimo ti palčeve i javi obavezno šta je bilo! Ah, treba nam dati orden za preživljavanje svaga ovog u trudnoći, umesto da uživamoooooouser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 266
   RE: Double test
9.9.2009 11:13:22   
Baby boom
I čim ti je taj lekar rekao da je sve OK nema potrebe da brineš i da razmišljaš o AC, a posebno što nećeš da je radiš, tako da samo opušteno.

(odgovor članu Baby boom)
Direktna veza do poruke: 267
   RE: Double test
9.9.2009 12:28:18   
misha
Naravno da svako ima svoj stav o tome. Ja sam uvek za AC iz prostog razloga što mislim da ukoliko nedaj bože rodiš dete sa Daunovim sindromom, celog života te čekaju samo muke. Nije tačno da se daun može utvrditi UZ, pa čak ni ekspertskim. To je nemoguće, jedini metod je AC. Ali o tome svako sam donosi odluku. I još nešto, na zapadu se redje radi, jer oni su u fazonu radjati decu i sa daunom, pa u Americi mnogi parovi usvajaju baš takvu decu. Ja na to ne bih bila spremna. Retki su slučajevi, ali ja sam na sebi iskusila da mogu da budem jedna od 100.000 kojoj se nešto desi, tako da nikada ne bih rizikovala. Cenim i drugačije mišljenje, ne možemo svi da mislimo isto.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 268
   RE: Double test
9.9.2009 12:41:37   
basso
IZVORNA PORUKA: tamnik

Narode,dajte pa ovo je 21. vek.Nigde u svetu se ne radi ac pre 37.god osim u zemlji Srbiji i razlog tome je jednostavan NOVAC.Pogledajte sajt "Majka hrabrost" molim vas,da bi ste videle koliko su daleko Slovenija i Hrvarska  od nas u pogledu zdravstvene kulture.Uzgred ac je VRLO Invazivan metod,moze da kosta zivota bebe i licno smatram da ga treba izbeci.Imam 33 god. i krajem januara cu roditi tecu bebu,da vam ne govorim da NIKADA do sada nisam uradila ni double test a kamo li nesto vise.Veliki pozdrav svim sadasnjim i buducim mamama i samo napred hrabro.


Vec sam pisala da sam rodila zdravog i snaznog decaka sa punih 35 godina a da lekar,inace priznat strucnjak,na osnovu uz i doubla nije ni spomenuo amnio.Sada sam vec u osmom mesecu sa drugom bebom,sledeceg meseca punim 37,ovog puta je lekar govorio o amnio zbog godina ali posle ekspertskog uz pregleda i doubla rekao je da nista ne radim cak ni triple,koji sam ipak samoinicijativno uradila i koji je po njegovim recima bio super.Ja jesam bila spremna na amnio da je dr to rekao ,pogotovo sto znam zene koje je on slao na amnio,ali posle njegovih reci da ni triple ne radim, naravno da nisam amnio,to u krajnjoj nuzdi,da se na uz vidi da nesto nije u redu,da su double i triple losi,ili da sam lekar smatra da ipak treba.Rizik od amnia nije izmisljen,pa ne bi terali zene da ga potpisuju,i i posledica od amniocenteze u vidu infekcije moze da se javi tek u devetom mesecu.I nije tacno da bih bila mirna posle amnio znajuci ovo,a skoro sam procitala na drugom forumu da zena koja je radila amnio i koji joj je pokazao da je beba zdrava , rodila je bolesnu bebu zbog greske na 22 hromozomu, sto ne ispituje amnio.Kasnije su joj rekli da amnio ispituje samo nekolilo najcescih genetskih bolesti,a masu njih ne kao ni to da li beba vidi,cuje,govori i jos mnogo toga.Znaci ne mozes nikad da budes sigurna.Nek nase bebe i nas bog cuva i da nam zdravlja.Sve najbolje

(odgovor članu tamnik)
Direktna veza do poruke: 269
   RE: Double test
9.9.2009 13:47:53   
Baby boom

IZVORNA PORUKA: misha

Naravno da svako ima svoj stav o tome. Ja sam uvek za AC iz prostog razloga što mislim da ukoliko nedaj bože rodiš dete sa Daunovim sindromom, celog života te čekaju samo muke. Nije tačno da se daun može utvrditi UZ, pa čak ni ekspertskim. To je nemoguće, jedini metod je AC. Ali o tome svako sam donosi odluku. I još nešto, na zapadu se redje radi, jer oni su u fazonu radjati decu i sa daunom, pa u Americi mnogi parovi usvajaju baš takvu decu. Ja na to ne bih bila spremna. Retki su slučajevi, ali ja sam na sebi iskusila da mogu da budem jedna od 100.000 kojoj se nešto desi, tako da nikada ne bih rizikovala. Cenim i drugačije mišljenje, ne možemo svi da mislimo isto.


Slažem se sa tobom Misho potpuno.

(odgovor članu misha)
Direktna veza do poruke: 270
   RE: Double test
9.9.2009 13:52:35   
Baby boom

IZVORNA PORUKA: basso

IZVORNA PORUKA: tamnik

Narode,dajte pa ovo je 21. vek.Nigde u svetu se ne radi ac pre 37.god osim u zemlji Srbiji i razlog tome je jednostavan NOVAC.Pogledajte sajt "Majka hrabrost" molim vas,da bi ste videle koliko su daleko Slovenija i Hrvarska  od nas u pogledu zdravstvene kulture.Uzgred ac je VRLO Invazivan metod,moze da kosta zivota bebe i licno smatram da ga treba izbeci.Imam 33 god. i krajem januara cu roditi tecu bebu,da vam ne govorim da NIKADA do sada nisam uradila ni double test a kamo li nesto vise.Veliki pozdrav svim sadasnjim i buducim mamama i samo napred hrabro.


Vec sam pisala da sam rodila zdravog i snaznog decaka sa punih 35 godina a da lekar,inace priznat strucnjak,na osnovu uz i doubla nije ni spomenuo amnio.Sada sam vec u osmom mesecu sa drugom bebom,sledeceg meseca punim 37,ovog puta je lekar govorio o amnio zbog godina ali posle ekspertskog uz pregleda i doubla rekao je da nista ne radim cak ni triple,koji sam ipak samoinicijativno uradila i koji je po njegovim recima bio super.Ja jesam bila spremna na amnio da je dr to rekao ,pogotovo sto znam zene koje je on slao na amnio,ali posle njegovih reci da ni triple ne radim, naravno da nisam amnio,to u krajnjoj nuzdi,da se na uz vidi da nesto nije u redu,da su double i triple losi,ili da sam lekar smatra da ipak treba.Rizik od amnia nije izmisljen,pa ne bi terali zene da ga potpisuju,i i posledica od amniocenteze u vidu infekcije moze da se javi tek u devetom mesecu.I nije tacno da bih bila mirna posle amnio znajuci ovo,a skoro sam procitala na drugom forumu da zena koja je radila amnio i koji joj je pokazao da je beba zdrava , rodila je bolesnu bebu zbog greske na 22 hromozomu, sto ne ispituje amnio.Kasnije su joj rekli da amnio ispituje samo nekolilo najcescih genetskih bolesti,a masu njih ne kao ni to da li beba vidi,cuje,govori i jos mnogo toga.Znaci ne mozes nikad da budes sigurna.Nek nase bebe i nas bog cuva i da nam zdravlja.Sve najbolje


Ni jedan pregled niti test u trudnoći ne može da ti kaže da je beba 100 % zdrava. Ali amnio daje najpribližnije podatke o tome, medicina nažalost nije više napredovala, možda jednog dana hoće... A mene je mnogo više uplašio slučaj 27-ogodišnje devojke kojoj je double bio loš, pa triple dobar, sve na UZ ok i doktor predložio da ne radi ac i na kraju rodila dete sa Down sindormom. Kažem svako ima svoje mišljenje, ali mene je upravo ta mogućnost najviše plašila i zbog toga sam se odlučila na AC, odlučila sam da verujem sebi i svojim osećanjima, doktoru koji će to da mi radi, a i mm je bio za to, svako treba na kraju da odluči za sebe čak i posle saveta lekara.

(odgovor članu basso)
Direktna veza do poruke: 271
   RE: Double test
9.9.2009 14:15:12   
basso
Mislim da sam to i napisala,da je bilo double,bilo triple pokazao los rezultat,ili da su testovi dobri a da lekari smatraju da ipak iz nekog razloga treba uraditi amniocentezu ja bih je uradila,a samoinicijativno naravno ne

(odgovor članu Baby boom)
Direktna veza do poruke: 272
   RE: Double test
9.9.2009 16:16:01   
zrnce
OTI, kako ti se zove lekar ako nije tajna? i moj je imao smrtni slucaj i dolazi za par dana , pa pomislih da je nije isti?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 273
   RE: Double test
9.9.2009 16:18:08   
zrnce
Baby boom, gde si radila AC? da odem i ja sa uputom tamo? i jel se lezi par dana u bolnici kad se radi AC ?

(odgovor članu Baby boom)
Direktna veza do poruke: 274
   RE: Double test
9.9.2009 18:39:01   
ana77
Ovde na ovom forumu sam procitala dosta zanimljivih tekstova, pa eto da se i ja pridruzim sa pitanjima o rezultatima double testa...

Ja sam na 12+6 nedelji (28.8.2009) fb-hCG 87.7 ng/ml tj. 2.43 Corr. MoM, zatim PAPP-A 1.86 mlU/ml tj. 0.57 Corr. MoM

NT 1.45, CRL 66.9mm - 0.85 MoM

Biochem. risk + NT 1:741, Double test 1:122, Age risk 1:633, Trisomy 18+NT <1:10000

Ukupan rezultat mi je u okviru onog zelenog dela na grafikonu i doktorka me je poslala na genetsko savetovaliste (ako ja hocu) na kome sam bila danas. Oni su me na osnovu ovih rezultata poslali na AC, zbog toga sto mi je fb-hCG blizi gornjoj granici, a PAPP-A blizi donjoj granici sto moze da ukazuje kao na Daunov sindrom. Ali je sve u okvirima normale i moja doktorka je rekla da je ultra zvuk bio dobar, a cak se previse nije zabrinula ni oko double testa jer je rekla da se cesto desavaju da su rezultati losi, a da na kraju sve bude OK. E sad, ja njih pitam, zasto ne idemo na triple test prvo, a oni meni kazu da je triple test mnogo manje osetljiv nego double i da bolje da idem pravo na AC u smislu triple nece nista pokazati????
Ja sam naravno pala u bedak (a, ko ne bi?) i vise uopste ne mogu da razmisljam pozivitno bez obzira sto su mi i oni rekli da je najverovatnije sve u redu ali treba otkloniti svaku sumnju itd. Tu su bila dva doktorka i jedna geneticarka. Jedan doktor je bio u fazonu da me ne salje ni na triple ni na AC, a drugi me je poslao pravo na AC, sa cime se i geneticarka slozila. Ja sam iz cele te zavrzlame shvatila da oni isto malo pipaju u mraku i da me salju na AC da zapravo sebe lise odgovornosti ako nesto krene nizbrdo, a verovatno po njihovim recima je sve u redu.
Ja sam trenutno u fazi da negativno razmisljam i znam da hocu i moram da uradim taj AC da bi bila potpuno sigurna. Svi mi kazu da se ne brinem da ce sve biti u redu, a ja ne mogu uopste da zamislim da je beba u redu i stalno imam osecaj da nije. Da li je to ta majcinska intuicija ili ne znam sta je... Glavno, test nije tragican niti bilo sta ali ja sam potpuno u tragicnom raspolozenju..... Znam da mnogi idu na AC ali ja nekako osecam da nesto nije u redu. Ili je to samo moje danasnje misljenje... Nemam pojma. U svakom slucaju ako neko zna granicne vrednosti fb-hCG i PAPP-A, to bi mi mnogo pomoglo :D!
Veliki pozdrav!!!

(odgovor članu zrnce)
Direktna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Engimengi: Moja porođajna priča
photo
Ctg je pokazao velike kontrakcije, doktor je rekao da me spremaju za 5 min u salu na carski rez! Ja sam samo stigla da j...



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here