|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  89 90 [91] 92 93   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo
19.5.2014 21:51:26   
anci kv
Dani probaj na kašičicu,mada sa blizancima ne znam kako ćeš to izvesti,malo teže. Milupa (zelenu koristim) kad se meša sa mlekom u početku bude malo gušća pa se ubrzo razredi. Mada i na flašicu nije greška pogotovu ako ih hraniš u isto vreme,ali kažu da ne valja kasnije zbog zubića. Merica je ok

"Osmehneš li se deci, ona uzvrate osmehom. Osmehneš li se odraslima, oni se pitaju: “Zašto se ovaj smeje?”Momo Kapor

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 2251
20.5.2014 6:33:59   
Misha i Ljisha
Ja moram da se javim ovde povodom tog jedenja na flasicuuser posted image . Imam komsiju (on je sad decko u srednjoj skoli) i on je sve jeo na flasicu, od supe pa nadalje. Ono sto je bilo malo gusce mama je malo razglavila rupicu i udri. Decko ima sjajne zube a i mlecni su mu bili lepi. Mrsav je kao granauser posted image . elem hocu reci nije strasno da se da na flasicu jer ionako belina i zdravlje zuba najvise zavisi od genetike. naravno i higijena. ali ako neko ima los kvalitet zuba, moze da ih glanca kolko hoce, nazalost. Inace moja drugarica je pravila tu milupu bas gustu, nije po meri. Kaze vidi kako je na kutiji gusta kasicauser posted image

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 2252
20.5.2014 22:55:45   
dijana1*
Meni K malo brljavi sa zitaricama ali je zato veceras za 10 min smazao jabuku i bananu user posted image
Juce je primio vakcinu i bas mu je crveno oko uboda tako da cu sacekati 3-4 dana sa uvodjenjem nove namirnice.

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 2253
22.5.2014 13:25:53   
mirkam
Da vam se pozalim kako sam smotana.Evo danima pokusavam da napravim djetetu kasicu od sargarepe.
Prvi dan sam je kuvala (i vjerovatno nedovoljno skuvala) pa pokusala da je umecim viljuskom, ali tako se ne moze dobiti glatka kasa jer ostaju sitni komadici. Drugi dan sam je doooobro skuvala stavila u blender sa malo mlijeka i opet nece! Opet komadici na sve strane.
I gdje grijesim? Koji aparat ste koristile da pravite kasice, sta je najbolje?

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 2254
22.5.2014 17:34:14   
dijana1*
Mirkam ja koristim stapni mikser.. Imammalu ciniju bas za stapni mikser, poklopim i dobinem lepu kasu. Sutra cu mu skuvati sargarepu pa ti javljam kako je proslo.

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 2255
22.5.2014 23:45:40   
anci kv
štapni mikser,što bi moja mama rekla dodatak za pravljenje majoneza,sa uskom dubokom čašom
Probala sam veliki i mali blender ali najboje štapni m.

"Osmehneš li se deci, ona uzvrate osmehom. Osmehneš li se odraslima, oni se pitaju: “Zašto se ovaj smeje?”Momo Kapor

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 2256
23.5.2014 8:11:26   
mirkam
I predpostavila sam da je stapni mikser bolji od blendera.U blender treba da stavim bas dosta da bi se izmiksalo.
Ja sam mu juce kupila Hipp kasicu od sargarepe pa cemo danas vidjeti kako ce ici...
Dijana javi koliko si stavila i kako si pravila tu sargarepicu.

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 2257
23.5.2014 13:27:02   
Misha i Ljisha
Mirkam taman kad se uvezbas za kasice docice vreme da gnjecisuser posted image . meni sve bilo zao sto vise ne blendiram vec gnjecim a taman sam postala maher hehehe...for ja u tome da u blender moras usuti malo i te vodice u kojoj se sve kuvalo inace nede da izblenduje

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 2258
23.5.2014 19:07:39   
anci kv
mirkam ti verovatno stavljaš malu količinu pa blender samo zalepi po zidovima posude. Stavi više povrća,vodice od kuvanja. Bebcu odvojiš koliko treba a ti resto dokrajčišuser posted image

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 2259
24.5.2014 22:56:14   
dijana1*

IZVORNA PORUKA: mirkam
Dijana javi koliko si stavila i kako si pravila tu sargarepicu.

Juce sam mu prvo napravila sokic od sargarepe i lepo je popio, a dans sam skuvala 3 sargarepe, iseckala i izblenadala. Stavila sam malo vode u kojoj se sargarepa kuvala. Pa pojeo je skoro sve user posted image
Ovo je prvi put da je bas jeo ovako dobro, nadam se da necemo imati nocas problem sa stomacicem jer je bas dosta pojeo.
Sacekacu jos 2-3 dana pa uvodim krompiruser posted image

Sinoc sam mu pred spavanje dala hipov cokoladni griz . Pise na teglici 5+ good night, kod nasj je sve bilo samo ne good night user posted image mucio ga je stomacicuser posted image

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 2260
24.5.2014 22:58:00   
dijana1*

IZVORNA PORUKA: anci kv
Bebcu odvojiš koliko treba a ti resto dokrajčišuser posted image

Anci ti mozes da dokrajcis jer si fit a sta cemo mi koji spadamo u tezu kategoriju user posted image

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 2261
24.5.2014 23:11:47   
anci kv
kad ručka ona,ručam i ja. Navukla sam se na blendanu klopuuser posted image
Ja dundi uvek pred spavanje dam mleko,zadnja kaša,tj večera je negde oko 7h,baš iz razloga da je ne bi mučio stomak

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 2262
24.5.2014 23:17:36   
dijana1*
tako sam i ja njemu vecers dala sargarepu oko 19 h a u pola 10 sam ga podojila i spavanje.

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 2263
25.5.2014 20:55:50   
mirkam
Dijana, ja mu juce i prekjuce davala kupovnu kasicu od sargarepe dok se ne ustosam sa blenderom.
A a vas pitam nesto.. Kad ovo isprobavanje kasica treba da postane obrok? Mislim koliko treba da pojede pa da mu to bude umjesto flasice?
Ja mu sada dam prijepodne kasicu da jede koliko moze pa mu odmah posle toga dam mlijeko, i on popije 130-150ml? Jel to ok tako?
Ili da mu dajem kasicu popodne izmedju obroka?

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 2264
25.5.2014 21:08:30   
anci kv
dunda je počela sa pirinčanim pahuljicama i to joj je posle par dana postao doručak, negde polovinom 4.meseca
Drugi obrok,ručak,počeli smo sa uvođenjem mesa,sa povrćem, posle 5.meseca

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 2265
25.5.2014 21:12:01   
Dani.kv
E i mi poceli da jedemo. Poceli sa milupom. To je bilo sest dana na repertoaru i sad krenuli sa jabukama. Pecem i pasiram kroz cediljku. Samo biju al ne smem da preterujem. Planiram tako jos sutra pa krecem s krompirom. Od kupovnih uzela tikvu. Sad samo da pitam, kakve su sanse da kupovnu kasu ako probaju odbiju pravljene?

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 2266
25.5.2014 21:15:03   
mirkam
A Anci, koliko ti jela otprilike gr/ml/kasicica kada joj je to postao obrok?
On meni za sada pojede oko 50gr (malo manje od pola one teglice od 125gr).
Ja se ljud bas nesto lose snalazim sa ovim pocetkom cvrste hrane...
Ne znam ni da li je ok to sto mu dajem kasicu pa odmah flasic?. A sve me nesto strah kao da nece onda unositi dovoljno mlijeka ako mu ne dam odmah flasicu. Ma totalno sam sludjena.

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 2267
25.5.2014 21:22:27   
anci kv
dani,ne bi trebalo da prave toliku razliku da odbijaju posle domaće.Morali smo kupovne da probamo jer njih nosimo kad smo u skitnji. Ali dunda brže smaže onu što ja napravim
Mirkam,ja sam to nekako otprilike,u početku oko 150g, pa kad vidim vremenom da hoće još povećavala sam,tako da se dešavalo da smaže i po 250 i više
Opusti se,bebac će ti negodovati kad mu se nešto ne sviđa ili je gladan

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 2268
25.5.2014 21:25:36   
mirkam
Valjda si u pravu...
A jel ok to sto kad jede cistu srgarepicu kaki narandzasto?user posted image

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 2269
25.5.2014 21:29:33   
anci kv
normalno je da mu se kaka promeni jer unosi druge namirnice. Mešaj mu sa jabukom ili krompirićem,ja nisam dugo davala samo čistu šangarepu, 2-3 dana dok je probala i od tad miksujem sa drugima

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 2270
25.5.2014 21:31:55   
mirkam
Tek je probao zato sam mu davala cistu, a u buduce cu mu mijesati sa ovim sto je do sada jeo. Hvala user posted image

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 2271
25.5.2014 21:33:55   
anci kv
slobodno ti pitaj šta god te interesuje user posted image

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 2272
25.5.2014 22:40:34   
Dani.kv
Mirkam moje bebe izbace cuclu kad im je dosta i nema sanse ni kapi da popiju vise. Nekad im je manje nekad vise potrebno.
Anci jel ok da posle tri dana jabuke krenem krompir?
Ja im to dajem oko cetiri da zeludac lepo svari. Da li je to Ok il da menjam vreme?

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 2273
25.5.2014 23:01:55   
anci kv
možeš slobodno. Preporučuju da kad se nova namirnica daje to bude prepodne da u slučaju pojave alergije pokaže u toku dana a ne preko noći

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 2274
26.5.2014 8:09:37   
mirkam
Iskusne mame kuvarice, koliko domaca kasica moze da stoji na sobnoj temperaturi od momenta kad se napravi dok se ne da bebi?
Moze li sat vremena?
Pitam jer ja njemu mogu da spremam samo dok spava, kad je budan tesko da mogu ista da uzmem u ruke sto nije onuser posted image

(odgovor članu anci kv)
Direktna veza do poruke: 2275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  89 90 [91] 92 93   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  89 90 [91] 92 93   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here