|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 25 26 [27]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kada može beba u sedeći položaj?
27.6.2019 8:49:42   
lesli
Dunja, savet fizijatra i fizioterapeuta koji smo mi dobili je ne podupirati i ne dovoditi u sedeci dok nisu samostalno u stanju da sede da se kicma ne bi iskrivila. Ono sto mozes da uradis je da podignes naslon kolica za 1 stepen (ali i to pitaj kada pedijatra ili fizijatra). Sada ocekuju da beba samostalno treba da ustane iz lezeceg u sedeci. I tolerisu do 10 meseci.Mi nismo podupirali, ona je sela sa recimo 8.5, ali ne iz lezeceg vec iz cetvoronoznog polozaja - izvije guzu unazad i u stranu i onda se rukama odgurne i ispravi. U to neko vreme je i propuzala. Sada se vec hvata za stvari i stoji uz pridrzavanje. Iako je delovalo da kasni sa motorikom cini se da je postigla sve sto treba. Moja drugarica ima bebu 2 meseca stariju. Ona je svoje dete podupirala i selo je sa 6-7, ali je propuzalo dosta kasnije. Sa 10.5 recimo.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 651
   RE: Kada može beba u sedeći položaj?
27.6.2019 11:00:03   
jess021
Znaci nikako ne podupirati dete sa jastucima ili sl. Aposlutno nema potrebe za tim, kad dete bude spremno samo se se postaviti u taj polozaj. 



_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 652
   RE: Kada može beba u sedeći položaj?
27.6.2019 11:29:37   
Maslacak15
nene i neuser posted image Osim za sedenje u krilu, na to gledam malo drugacije jer to nije sedenje. Decu sam drzala pomalo onako prislonjenu, pa moje telo radi umesto njih. Smatram da je to ok i osetis lepo da li je bebi prijatno ili nije- pratis je. Ali podupiranje bilo u kolicima bilo nekakvim jastucima bas nikad. Jer oni kad su u stanju da sednu, oni sami sednu. I bolje im je da se malo pomuce. Da rese problem nego da im se pomaze. Ja se nekad salim da su moja deca rano skocila na noge jel sam bila nemajka, nisam htela da ihnosam ( imali su po 10 kila sa 6 meseci neka hvala) i dzudzali su na podu na prostirci od 4. meseca. Tako da im nista drugo nije preostalo nego da smisle sami user posted image .
Lesli ja mislim da skoro svako dete sedne tako, na kolena pa preko guze. Posto podici se iz lezeceg samo trbusnim misicima je neeuporedivo teze.

Ja razumem to kod nas, puno ljudi ima ogranicene finansije i vecina kupuje kolica tzv 0+ ali ja sam imala bas pravu bebecu korpu- ravno skroz i tek sam je zamenila sa 6 meseci. Tad su mogli potpuno samostalno sami da sednu. moji su bili early birds, a ako je sudeci po okretanju kod M Dunja i kod tebe nece dugo trajati. Ali ne treba da je podupirres.

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 653
   RE: Kada može beba u sedeći položaj?
28.6.2019 1:40:05   
dunja RR
Hvala puno mame!
Onda ću i za podizanje naslona u kolicima da sačekam, bar kontrolu kod fizijatra za 10 dana, pa ću videti šta će reći, jel to ok?

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 654
   RE: Kada može beba u sedeći položaj?
28.6.2019 14:28:12   
lesli


IZVORNA PORUKA: Maslacak15
Lesli ja mislim da skoro svako dete sedne tako, na kolena pa preko guze. Posto podici se iz lezeceg samo trbusnim misicima je neeuporedivo teze. 



Maslacak i j bih rekla da je tako, nego sam stekla utisak da fizioterapeut i fizijatar ocekuju da se ona digne iz lezeceg (malo preko boka), sto se meni cini uzasno tesko.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 655
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  23 24 25 26 [27]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 25 26 [27]
Idi na:







Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.



Click Here