|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Alergija, astma i trudnoća
22.5.2011 13:08:51   
ikai
Hvala Tash. Procitala sam teme na koje si me uputila... Ali izgleda da se ta vrsta svraba javlja tek u 35-toj pa navise nedelji. A ja sam tek u sedmoj. Mada ne mogu tacno da ustanove od cega je, bice da sam alergiju dobila na jagode, (prvi put sam ih ove god probala). I iskreno mnogo se sekiram, iako mi i ginekolog i kozni lekar kazu da ova alergija nema nikakvog uticaja na bebu.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 126
   RE: Alergija, astma i trudnoća
23.5.2011 13:05:52   
jance
zadnja 2-3 dana bas imam problema sa disanjem... pocelo je u cetvrtak, bila sam u setnji pa sam morala da sednem u jednom trenutku i uzmem ekstra dozu pumpice jer nisam mogla da dodjem do daha...  u petak je bilo isto, a i u nedelju.. znaci trenutno umesto 2 doze pumpice dnevno uzimam 3, jer jako tesko disem.. ne znam dali je do neke alergije, mada niti kijam, niti mi curi nos, niti me svrbe oci.. ok, moze da bude na plucima, ili do cega je.. uglavnom ne mogu da budem napolju jer tesko disem...
a i setnja ce kanda malko sacekati... kuci je sve ok.. cak i zaboravim na pumpicu...


_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu ikai)
Direktna veza do poruke: 127
   RE: Alergija, astma i trudnoća
24.5.2011 0:07:11   
ikai
Mozda i nije alegrija. Jako je tesko vreme. Velika vrucina i zapara, a onda kisa. Mozda je bolje da ne izlazis mnogo. Ako se to uopste moze.
Inace, moja alergija je prosla ( bar se nadam).

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 128
   RE: Alergija, astma i trudnoća
28.5.2011 13:22:12   
jance
sad sam malko u kontradiktornim informacijama..
uzimam pumpicu Symbicort 2x dnevno redovno svaki dan. e sada, kad sam ostala trudna, pitala sam lekarku opste prakse dal trebam i kod pulmologa, i dali pumpica moze da nasteti pludu. rekla mi je da ako mi se astma nije pogorsala onda nema potrebe da idem naknadno kod pulmologa, a da pumpica se udise i deluje lokalno,k i samim time ni ne utice na bebicu.
dok sam juce bila kod geneticarke, koja mi kaze da posto koristim pumpicu, mora pomno da se prati srce ploda, jer pumpica utice na razvoj srca ploda user posted image

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu ikai)
Direktna veza do poruke: 129
   RE: Alergija, astma i trudnoća
12.6.2011 22:55:42   
jance
moram ovde sama sebe da ispravim sada.. ovo sam skontala citajuci savete puuuno pulmologa na netu, nisam sigurna dal sam dobro shvatila al mislim da jesam user posted image
uglavnom, geneticarka nije preporucila pracenje srca ploda zbog pumpice, nego zbog astme! zastoj u rastu ploda ili deformacije se desavaju ako plod ostane bez kvalitetnog dotoka kiseonika jedno vreme pa pretpostavljam da zato vise nego zbog samog leka. na meni je samo da sprecim astmaticni napad jer tako direktno dovodim u pitanje razvoj moje bebice.. eto, to sam sklopila.. user posted image

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 130
   RE: Alergija, astma i trudnoća
12.6.2011 23:17:10   
Anoniman
Tačno tako jance.
Plodu šteti neravnomeran dotok kiseonika uzrokovan tvojim gušenjem. Ukoliko astmu držiš pod kontrolom, i dotok kiseonika je ravnomeran, sa bebom će biti sve ok.
Ja sam obe trudnoće izgurala na Symbicort-u. Savet je bio 2x na dan onaj od 160, međutim, ja sam skontala da mi je dovoljno 1x dnevno i tako sam uzimala.
Poseti pulmologa pred porođaj, jer ako budeš morala iz bilo kog razloga na CR, moraš primiti pripremu za odlazak u anesteziju (ja sam je primila i za totalnu i za spinalnu).
Da te ne lažem, ne znam šta sam primila. Za prvi CR se mama dogovorila sa anesteziologom (mama mi je pulmolog), a za drugi mislim da je anesteziolog sam pisao terapiju dan pred CR dok smo pričale.

(odgovor članu jance)
  Direktna veza do poruke: 131
   RE: Alergija, astma i trudnoća
13.6.2011 16:02:48   
jance
mislim da je u pitanju neki koktel antibiotika ili nesto tome slicno (ako na isto mislimo). ja sam to imala na papiru od interniste kad sam isla na laparoskopiju...
i drago mi je cuti da je neko izgurao dve trudnoce sa symbicortom da budem iskrena. gde god procitam preporucuju pulmicort jer je on na toj B listi i dozvoljen je u trudnoci. ja cu svakako jos pre porodjaja posetiti pulmologa, cisto zato sto ce mi tada vec biti vreme za redovan godisnji pregled.
inace ga redovno koristim 2x dnevno da bi uopste i sprecila bilo kakav osecaj nadolazeceg napada astme...

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 132
   RE: Alergija, astma i trudnoća
13.6.2011 22:48:45   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: jance


i drago mi je cuti da je neko izgurao dve trudnoce sa symbicortom da budem iskrena.


Don't worry, be happy! user posted image

(odgovor članu jance)
  Direktna veza do poruke: 133
   RE: Alergija, astma i trudnoća
14.6.2011 21:35:52   
Inica
Ja sam inace asmaticar, u trudnoci sam ok prosla.. Mozda koji put sam koristila pumpicu, i to kad mi je bas bila frka.. Jedino sto kad mi je mala presla na vestacko mleko, jer nisam imala dovoljno, morala je da pije hipoalergijsko, kao zbog astme.. Koje je inace i skuplje..

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 134
   RE: Alergija, astma i trudnoća
20.6.2011 0:38:25   
Anoniman
od lekova protiv prolecnih alergijskih ne sme nista da se koristi? user posted image
lipa je procvetala i stipa me za grlo. a veceras primetih i opis po nadlakticama. bass me nervira, mislila sam da cu ove godine moci da izbegnem neprijatne simptome.  user posted image

(odgovor članu Inica)
  Direktna veza do poruke: 135
   RE: Alergija, astma i trudnoća
20.6.2011 11:28:27   
jance
nisam sigurna al mislim da ne.. meni bi sada taako dobro doslo nesto za polensku alergiju isto, vec sme stomacni misici bole od kijanja....
pitala sam u apoteci, rekli su mi Marisol jedino, al to ti je fizioloski rastvor, ko da ispiras nos sa vodom, nista puno. kaze pitaj lekara, a ja vec znam sta ce lekar reci, ne smes nista....

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 136
   RE: Alergija, astma i trudnoća
20.6.2011 18:41:14   
Anoniman
jance, znam da ne sme nista. user posted image mojoj tetki su davali samo sumeci kalcijum i c vitamin, to jedino sme, a pomaze. 
meni nije toliko lose jer sam ukapirala sta mi pomaze. samo tusiranje obicnom vodom cim dodjem sa ulice i posle toga zaprasivanje osipa bebi puderom. ako pokusam da namazem nekom kremom, samo jos vise pocrveni i upali se.
a sto se nosa tice, rpe nego sto izadjes iz kuce namazi unutrasnjost nosa pavlovicevom kremom. ja sam danas namazala i bolje mi je bilo, ali me je grlo peckalo i grebalo i sve vreme sam kasljucala. lipa je moj neprijatelj broj jedan!! cula sam da je bezbedna za nos i mast nisita, ali nisam bas sigurna.

(odgovor članu jance)
  Direktna veza do poruke: 137
   RE: Alergija, astma i trudnoća
20.6.2011 19:10:46   
Anoniman
Bilo je reči o tome da Nasya kids kapi za nos smeju da se koriste u trudnoći. Proverite. 

(odgovor članu ikai)
  Direktna veza do poruke: 138
   RE: Alergija, astma i trudnoća
6.7.2011 12:13:21   
jance
da opisem sta mi se desava zadnja 4 dana.. u subotu me je savladala neka prehlada a mozda i neki grip posto sam imala temperaturu 37.8... prelezala sam taj dan, sa puuno tecnosti i limunade, uzela sam i sirup od belog sleza jer sam kasljala.. u nedelju me je kijanje proslo, i curenje iz nosa je prestalo, ali mi je ostao kasalj i osecaj ko da me gusi.. sad, ko sto vec znate ja koristim symbicort, ali nisam htela da ga uzmem vise nego sto mi je pretpisano... u ponedeljak mi se stanje nije poboljsalo (mozda malko) toliko da nisam vise bila tako malaksala, ali kasalj i gusenje nisu prestali pa sam u utorak otisla kod lekara opste prakse, koji me nije ni poslusao nego me je odma poslao kod pulmologa kad sam mu rekla sta mi je.. pulmolog mi je uradio spirometriju i konstatovao da mi spirometrija citiram : i nije ni toliko losa, a na nalaz mi je napisala: lak opstruktivni poremecaj ventilacije. nije mi nista novo rekla, samo da ne koristim nikako symbicort vise od 2x dnevno a ako mi treba pored toga , onda da koristim ventolinsku pumpicu, sto me je takodje zbunilo jer se trudim i ovu prvu sto manje da koristim a ona mi sada uvodi 2 pumpice user posted image .. da, rekla sam joj za sviranje u grudima i iskasljavanje sekreta i nije uopste ni reagovala, dok ja nisam insistirala dali mogu da uzmem i nesto da mi pomogne da iskasljem ovaj slajm, na sta je rekla, pa smete da inhalirate Panthenol... i da uzmem Fluimucil za razredjivanje sekreta....
opsti utisak je bio, pa trudni ste, beba je verovatno visoko pa vam smeta.. mada ja sam tek 25. nedelja, 6 mesec i cisto sumnjam da beba moze da napravi toliki problem sa disanjem ovako rano.... da, i moram da napomenem da me ceo dan bole ledja onako izmedju lopatica, ne trudnicki dole pa me i to buni, a buni me i to da kad se smirim ili legnem, onda mogu da disem bez problema bilo kakvih.... nisam ni sama sada pametna.. uzela sam da inhaliram Panthenol 2x dnevno, pa mi se cini da mi je moozda za nijansu bolje, ali to samo u prepodnevnim satima.. posle podne me savlada i neka malaksalost pa ne mogu nista da radim puno.... nadam se da ce me ovo uskoro proci...

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 139
   RE: Alergija, astma i trudnoća
15.7.2011 14:11:22   
ljubica2007
Pozdrav svima. Imam jedan problem. U 14 sam nedelji trudnoce i sinoc sam primetila cudan osip po ledjima i grudima i vratu. Uzasno svrbi. Jutros sam bila kod lekara i rekli su mi da neznaju od cega je. Dobila sam samo mast protiv svraba. Da li je neko imao nesto slicno ili da li znate eventualno o cemu je rec. Izgledaju kao bubuljice samo mnogo sitnije i imaju bele tackice na vrhu. Plasim se samo da ne naskodi bebi.
Unapred hvala svima.user posted image

< Poruku je uredio Ana RR -- 16.7.2011 8:27:20 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 140
   RE: Alergija, astma i trudnoća
16.7.2011 0:39:00   
Anoniman
jance, kako si?
Ja sam Symbicort uzimala kao redovnu terapiju, svaki dan, trebalo-ne trebalo. A Ventolin sam uzimala po potrebi. Ne brini. user posted image
Fluimucil sme u trudnoći??? user posted image

(odgovor članu jance)
  Direktna veza do poruke: 141
   RE: Alergija, astma i trudnoća
12.8.2011 14:00:33   
bea83
Devojke, da li neka ima problem sa alergijom na ambroziju? ja sam prošle godine ostala trudna baš pred kraj avgusta i jako sam se namučila, jer mi se osim kijanja, osipa i otoka javio i nesnosan kašalj koji je trajao svaki dan po nekoliko sati.Pošto sam bila u prvim nedeljama ništa nisam smela da koristim. Nakon spontanog u 8 nedelji, kašalj je ostao i prešao u hronični. Imunitet mi se potpuno srozao i pored ogromne terapije koju sam primala pod nadzorom alergologa ništa mi nije bilo bolje. To se odrazilo na sve i na san, i na stres, ma katastrofa. Na kraju sam u januaru, posle 6 meseci svakodnevnih napada kašlja, otišla kod homeopate i do marta se situacija sredila. Sve prolećne alergije na koje inače reagujem burno su prošle sa jednim ili dva pressinga (lekića).
Medjutim, sad sam pri kraju 12 nedelje i ambrozija ponovo počinje da cveta a alergija da se javlja. Nisam pametna šta da radim. Ne bih da dovedem sebe u ono stanje od prošle godine jer to ne može biti dobro ni po mene ni po bebu. Ulazim u četvrti mesec za 10tak dana i ne znam da li tada sme da se koristi nešto protiv alergije?alergolozi imaju stav da sve može da se koristi ako od toga ima više koristi nego šteteuser posted image ko sam ja da procenim korist i štetu? pitaću i ginekologa naravno ali me zanimaju vaša iskustva

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 142
   RE: Alergija, astma i trudnoća
12.8.2011 15:21:49   
jance

IZVORNA PORUKA: Tash

jance, kako si?
Ja sam Symbicort uzimala kao redovnu terapiju, svaki dan, trebalo-ne trebalo. A Ventolin sam uzimala po potrebi. Ne brini. user posted image
Fluimucil sme u trudnoći??? user posted image



e draga, evo sada sam sasvim dobro, to je bio definitivno slajm u plucima... na kraju su pomogle inhalacije Pantheonolom jedno nedelju dana. Symbicort sam sada trenutno smanjila na 1 dnevno, Ventolinsku sam uzela samo tada jedno 2-3 puta i nije mi vise trebalo. za Fluimucil su se one tamo konsultovale pa mi rekle da smem, al ga ja nisam ni koristila, jer sam posle inhalacije mogla sve da iskasljem bez problema.
trenutno sam nocas pocela sa nekom prehladom (opet) al to je kod mene vec postala normalna stvar izgleda...

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 143
   RE: Alergija, astma i trudnoća
14.8.2011 10:16:19   
svirko
ljubice-evo i ja imam slican osip samo na drugim mestima(kukovima,pored grudi i nadlaktica)Po telu nisam pridavala znacaj(mislila sam iritacija od poruba od gacica)a ovo na ruci kad je pocelo mislila sam da su komarci..Kad se rasirilo i pretvorilo u cudo onda sam povezala...Strasno svrbi,ruzno izgleda ali ja mislim da su hormoni uzrok,ne ide mi se na kozno da ne navatam tamo nesto 100 puta gore...mazem Hiper HAMA gel,umirilo mi se odmah pa probaj i ti...Pozdrav!

(odgovor članu ljubica2007)
Direktna veza do poruke: 144
   RE: Alergija, astma i trudnoća
14.8.2011 11:10:21   
Anoniman
bea, moja mama se do pre nekih 10god bavila astmom i alergijama, onda je presla da radi nesto drugo, ali nebitno to sad. Bas pre neki dan smo pricale o svemu ovome i ona rece SVI LEKOVI ZA ASTMU I ALERGIJU SU DOZVOLJENI U TRUDNOCI! Bas kao sto ti rekose, ako od njih ima vise koristi. Sta to znaci? To znaci da ako ces ti da kasljes i kijas i davis se od alergije, to def za bebu nije dobro.
Lekovi za astmu, konkretno Ventolin je isto sto i Gynipral, samo u manjoj dozi.
A antihistaminici (lekovi za alergije) se koriste kod trudnica koje imaju nisam-zapamtila-sta, nesto AB-bla-bla.
Ginekolog ce ti garant reci da ne koristis nista, oni svi to kazu jer se ne razumeju. Moj savet je da ides kod alergologa, on zna vezu alergija-trudnoca.

Jance, u tom razgovoru je mama takodje spomenula da se terapija ukida par nedelja pred porodjaj ako ce porodjaj biti prirodan, jer se pod terapijom za astmu zena nece otvarati. Proveri to sa svojim lekarom.

(odgovor članu jance)
  Direktna veza do poruke: 145
   RE: Alergija, astma i trudnoća
16.8.2011 22:57:26   
jance

IZVORNA PORUKA: Tash

bea, moja mama se do pre nekih 10god bavila astmom i alergijama, onda je presla da radi nesto drugo, ali nebitno to sad. Bas pre neki dan smo pricale o svemu ovome i ona rece SVI LEKOVI ZA ASTMU I ALERGIJU SU DOZVOLJENI U TRUDNOCI! Bas kao sto ti rekose, ako od njih ima vise koristi. Sta to znaci? To znaci da ako ces ti da kasljes i kijas i davis se od alergije, to def za bebu nije dobro.
Lekovi za astmu, konkretno Ventolin je isto sto i Gynipral, samo u manjoj dozi.
A antihistaminici (lekovi za alergije) se koriste kod trudnica koje imaju nisam-zapamtila-sta, nesto AB-bla-bla.
Ginekolog ce ti garant reci da ne koristis nista, oni svi to kazu jer se ne razumeju. Moj savet je da ides kod alergologa, on zna vezu alergija-trudnoca.

Jance, u tom razgovoru je mama takodje spomenula da se terapija ukida par nedelja pred porodjaj ako ce porodjaj biti prirodan, jer se pod terapijom za astmu zena nece otvarati. Proveri to sa svojim lekarom.


e hvala da si mi to rekla... ( samo da sam procitala ranije, jer sam danas bila) al sledeci put cu ga definitivno pitati, ako treba cu ici i ponovo kod pulmologa...


_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 146
   RE: Alergija, astma i trudnoća
16.8.2011 23:13:44   
Anoniman
Moja mama je mog brata sačuvala tako da je za jednu noć izdisala ceo moj Ventolin... 

(odgovor članu jance)
  Direktna veza do poruke: 147
   RE: Alergija, astma i trudnoća
17.8.2011 12:36:22   
jance
da, jedino ne znam kako cu ja nedelju dana bez ikakvih lekova... no ajd sada bez panike unapred, prvo da vidim sa gin i sa pulmologom, mozda postoji i neka zamena, a mozda je to sve u mojoj glavi pa cu moci i bez lekova...

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 148
   RE: Alergija, astma i trudnoća
22.9.2011 12:14:43   
jance
bila kod pulmologa u ZOV da pitam, kaze da ne prekidam terapiju pre porodjaja nikako i da iz njegovog iskustva sto on zna ni jedna od moje dve pumpice ne pravi problem prilikom otvaranja na porodjaju.
da i terapiju nastavljam redovno i za vreme dojenja

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 149
   RE: Alergija, astma i trudnoća
22.9.2011 13:13:40   
vukosava
Ja sam alergicna na grinje. Odkad sam zatrudnela alergija mi se bila povuklaok sam bila trudna i svo vreme dok sam dojila. Evo cim sam prestala da dojim, vratila mi se opet. Grrrrr

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Engimengi: Moja porođajna priča
photo
Ctg je pokazao velike kontrakcije, doktor je rekao da me spremaju za 5 min u salu na carski rez! Ja sam samo stigla da j...
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here